2016. január 31., vasárnap

Extrák a Tűzpróba DVD-ről


Találtam nemrég két kisebb kulisszák mögötti videót még a Tűzpróba forgatásáról, amit hozni szerettem volna nektek. Mindkét videó elég rövid, és annyira fontos dolgok nincsenek benne, hogy érdemes legyen lefordítani, de a fanatikus rajongóknak azért ajánlom megnézésre. :) Egyébként mindkét videó a Tűzpróba DVD extrái közül származik.




2016. január 28., csütörtök

Ma van Will születésnapja!


Még mielőtt elfelejteném, mindenképp szeretnék Willnek boldog szülinapot kívánni. Ma lett 23 éves. :)


Boldog szülinapot, Will! :)

2016. január 25., hétfő

Új képek: Rosa, Katherine, Will, Thomas és Ki Hong


Lehet, hogy már unjátok a képeket, de megint ezt hozok, mert újra összegyűlt egy bejegyzéshez való adag. Lássuk akkor sorban, mi van itt nekünk.

Kezdjük most a lányokkal. Elsőnek is itt van néhány új kép Rosa-ról, ami a Winter TCA Tour-on készült vele új filmje, a Man Seeking Woman egyik panelbeszélgetése kapcsán.



2016. január 22., péntek

Will a Halálkúra filmről


Nem olyan régen készült Willel egy interjú az új filmje, A visszatérő kapcsán, és ebben az interjúban szóba került a Halálkúra film, aminek hamarosan kezdődik a forgatása. Will nem árult el sokat, de egy már biztos, Gally vissza fog térni a harmadik filmben.


"Érdekes lesz látni, hogy mit képzelt el Wes a harmadik filmre, hogy mi minden lesz benne a könyvből vagy sem. Még csak találgatni tudok, hogy mi lesz benne a filmben a könyvből. Szeretném látni Gally megváltását, hisz az első filmben nem volt valami kedves, vagyis lesznek itt majd dolgok. Még nem olvastam a harmadik könyvet, nem.... és bár tudok már néhány dolgot a harmadik filmről, de erről sajnos nem beszélhetek."

2016. január 20., szerda

Screenrant James Dashner interjú 2. rész


A néhány nappal ezelőtt kikerült James Dashner interjú 2. része érkezik. Ha lemaradtatok volna az első részről, ITT érhetitek el. :)


Volt valamilyen kihívás a könyv történetének életre keltése során? Tudom, hogy volt néhány változtatás a Tűzpróba könyv és film között, ezek a változtatások jelentettek valamilyen kihívást?
Az egyik legnagyobb kihívás az a "továbbgyűrűző hatás" volt, amit az első filmben tett változtatások miatt kellett kezelni a folytatásban. Tudom, hogy a könyvek és a filmek más eszközökkel mesélik el a történeteiket, és ami az egyikben működik, az nem biztos, hogy a másikban is fog. Igenis örültem az első filmnek, de amilyen kisebb változtatásokat csináltak abban, azok a második filmre sokkal nagyobb hatást generáltak.
Vagyis az igazi kihívás az volt, hogy maradjunk hűek a könyvhöz, hogy maradjunk hűek az első filmben látott jelenetekhez, és így az első filmhez is. Azt mondom az olvasóimnak, hogy fogadják el és élvezzék a filmet. Biztosan örülni fognak majd annak, hogy a harmadik film ismét visszatér a könyv vonalához méghozzá olyan módon, hogy az még számukra is meglepő lesz. Arra bátorítok mindenkit, hogy a filmeket egy egységes trilógiaként kezelje, és csak akkor mondjon véleményt arról, hogy mennyire könyvhű az egész, ha már mind a három filmet megnézte,

Most, hogy szóba került a harmadik film. Van olyan változtatás az első két filmből, aminek nagy hatása lesz a harmadikra?
Vannak nagyobb dolgok, mint mondjuk a Jobb Kar, a lázadó csoport, akiket a második filmben teljesen más módon mutattak be, és ennek lesznek is következményei. De tulajdonképpen, amikor már ott leszünk 10/15 perce a harmadik filmben, akkor ismét visszatérünk a könyv történetéhez, amikor ott lesznek a Bergen, amiről a gépet is elnevezték, és épp Denver felé tartanak. Újra minden nagyon hasonló lesz. Látni fogjátok majd, hogy Wes a végére hagyta a legjobb dolgokat. A harmadik film lenyűgöző lesz.

Van olyan karakter a három könyvben, akinek a története kiteljesedését már alig várod, hogy láthasd a harmadik filmben?
A karakter, aki sem a második könyvben, sem a második filmben nem szerepelt és később vissza fog térni, az Gally. Szeretem Gally történetét, mert több van benne. Elsőre csak azt hitted róla, hogy egy szemétláda, a rossz fiú, aki csak a bajt okozza, de amikor visszatér, akkor majd látni fogod, hogy több van benne ennél. Nagy szeretem Will Poultert, mint színészt, és alig várom, hogy visszatérjen és lássam, hogy mihez kezd majd Gally karakterével.

Van olyan dolog a Halálkúrából, amit szeretnél látni a filmben? Nem muszáj olyat mondanod, ami benne lesz mindenképp, hanem olyan is lehet, amit csak te szeretnél benne látni.
A könyvben a szereplők visszatérnek egy régi ismerős helyre, amivel visszatérünk a könyv elejéhez és mindezt most teljesen más megvilágításban fogják látni. Nem akarom elárulni mi ez, de így elég nehéz. De látni az útvesztőt egy teljesen más megvilágításban és a többit, amit hozzá építettek... de tudom, hogy Wes és a csapata jó munkát fog ezzel is végezni. Alig várom, hogy láthassam.

2016. január 17., vasárnap

Screenrant James Dashner interjú 1. rész


Még valamikor decemberben készült ez az interjú Jamessel, a Tűzpróba DVD/Blu-ray megjelenése alkalmából, de én csak nemrégiben találtam rá és elég érdekes dolgok vannak benne, így gondoltam megérné lefordítani. Szóba került a Tűzpróba film és a jövőre várható a folytatás, az utolsó Halálkúra film is. Kér részletben hozom az interjút, ma érkezzen az első fele. :)


Mi inspirált a Tűzpróba futurisztikus képének megteremtése során?
Az egyik érdekesség Az Útvesztő trilógiával kapcsolatban, hogy mindig is teljesen másnak szerettem volna az újabb könyveket, mint amilyenek a korábbiak voltak. Hogy mi inspirált Az Útvesztő során arról már rengeteget meséltem, és a Tűzpróbánál is volt ilyen... a Mad Max filmeken nőttem fel és örökre megragadt a fejemben a Mad Max filmek kopár világa, ahogy mindig is csodáltam annak a poszt-apokaliptikus világnak minden egyes elemét. Ez hatott leginkább a Tűzpróbára.

És mi a helyzet a Buggyantakkal?
A könyves és a filmes Buggyantak kicsit mások lettek, de mindkettőt nagyon sokféle dolog inspirálta... legfőképp persze a zombik. Nagy Walking Dead rajongó vagyok és az azelőtti zombikat is szerettem. Mégis, a könyvben próbáltam a Bugyantaknak emberi oldalt is adni, hisz nem halottak vagy valami ehhez hasonló, hanem csak betegek, akiket a betegség teljesen megőrjített.
A rendezőnk, Wes Ball, fogta ami a könyvben volt és még nagyobb "erőt" tett hozzá, hogy a vásznon minden nagyobbnak, hatásosabbnak és többnek látszódjon. Megváltoztatta őket, így sokkal szörnyszerűbbek, ijesztőbbek és őrültebbek lettek. Úgy vélem sikerült megragadni a könyvbéli Buggyantak lényegét, mégis kicsit másabbnak és újabbnak tűnt az egész a filmben. Nem hasonlított semmihez, amit a Walking Deadben lehet látni, így örülök annak, amivel előrukkolt.

A Buggyantakon kívül volt még valami konkrét dolog, amit nagyon vártál, hogy láthass a Tűzpróba filmben?
A vizuális elemeket, mint mondjuk magát a Buggyantak városát, a sivatagot, ahol keresztülhaladnak a karakterek, vagy például a Berget, ami egy olyan repülő, amivel Ava Paige közlekedik. Kíváncsi voltam Jorge-ra, aki egy erős karakter és igazán jó volt látni, ahogy életre kel a vásznon. Vagy látni Jansont, a Patkányembert, ahogy életre kel, és ehhez hasonló dolgok. Lehetetlen elmagyarázni, hogy mit jelent egy írónak az, ha láthatja a könyvét életre kelni a vásznon. Mindenképp a karrierem egyik csúcspontja ez.

Azt mondtad, hogy szürreális volt látni, ahogy a karaktereid életre kelnek a vásznon. Mi volt számodra a filmek készítésének a fénypontja?
A fénypontot számomra.... nagyon sok kis dolog jelentette. Az emberek, akik mind részesei voltak ennek, a rendező Wes, a forgatókönyvíró T.S. Nowlin, a producer, Wyck Godfrey, és a színészek, akiket megismerhettem. Mindannyian remek fiatal színészek, akik épp most kezdik az igazi karrierjüket. A filmhez kapcsolódó embereket szerettem a legjobban. A másik dolog a zene. Mindig is szerettem a filmzenéket és a miénket John Paesano készítette el. Hallgatom a két filmzenét, miközben írok és örömmel tölt el a tudat, hogy ezek örökre itt lesznek számomra.

Melyik a kedvenc filmzenéd?
A Gyűrűk ura filmzenéje, együtt az egész trilógia. Ez egy epikus, kísértő és inspiráló zene. Nagyon sokat hallgattam, miközben írtam, de sok másik kedvencem is van.
*Az interjú második része pár nap múlva érkezik.

2016. január 15., péntek

Ismét új képek: Will, Nathalie és Katherine


Mivel múltkor is nagyon örültetek az új képeknek, és mivel elég hamar összegyűlt újra egy nagyobb adag, így ezeket is hozom nektek. :)

Elsőnek is hozom a Will képeket sorban egymás után. Will a Golden Globe díjátadón vett részt a napokban új filmje, A visszatérő kapcsán.


2016. január 13., szerda

Infók a magyar Tűzpróba DVD/Blu-ray megjelenéséről


Egyik szemfüles olvasónk, Dominik infójának hála, hoztam nektek némi információt a Tűzpróba DVD/Blu-ray megjelenésével kapcsolatban. A bookline oldalon lévő kiírás szerint a megjelenés január 26-ára várható, de ez az időpont nincs kőbe vésve addig, amíg meg nem jelenik a DVD és a Blu-ray.

Ha IDE kattintotok, akkor a DVD-t tudjátok megrendelni, ha IDE, akkor pedig a Blu-ray kiadást.
A DVD 3290 Ft-ba, a Blu-ray pedig 5990 Ft-ba fog kerülni. Jelenleg elő lehet őket jegyezni. Lesz rajta magyar és angol szinkron, magyar és angol felirat.

Így fognak kinézni a borítók:


Ahogy ilyenkor lenni szokott a DVD-n nem sok extrát fogtok találni. Elvileg a magyar DVD-n az alábbi extrák lesznek:
  • bakiparádé magyar felirattal
  • bővített jelenetek magyar felirattal
  • kimaradt jelenetek magyar felirattal
  • képgaléria
  • és maga az előzetes


Ezzel szemben a magyar Blu-ray kiadáson az összes extra megtalálható lesz, ami az amerikai kiadás részét is képezte, vagyis...
  • Kimaradt jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
  • Bővített jelenetek - - MAGYAR FELIRATTAL
  • Bakiparádé - - MAGYAR FELIRATTAL
  • Képgaléria - Látványtervek és sztoribordok galériája
  • Előzetes -
  • Audiókommentár - Wes Ball rendező, T.S. Nowlin forgatókönyvíró, Joe Hartwick Jr. producer és Dan Zimmermann vágó közreműködésével
  • Kisfilm - Janson jelentése – A VESZETT kiszivárgott felvétele - MAGYAR FELIRATTAL
  • Dokumentumfilm - Perzseltföld titkai – 6-részes dokumentumfilm a film készítéséről - MAGYAR FELIRATTAL
  • Kisfilm - A vizuális effektusok kulisszatitkai - MAGYAR FELIRATTAL 

Remélem azért lesztek páran, akik kedvet kapnak hozzá és megveszik valamelyiket. :)

2016. január 11., hétfő

Új képek: Dylan, Will, Rosa, Nathalie, Katherine és Ki Hong


Rég volt már friss képes bejegyzés, de az utóbbi időben nem is nagyon jelentek meg (vagy csak én nem találtam) új képek a színészekről. Mostanra azonban összegyűlt egy nagyobb adag, így hozom is nektek a képeket. :)

Kezdjük elsőnek is Dylannel. Előkerült egy friss kép, amin egy rajongóval látható...


... és mellett egy új jelenetfotó is Dylan új filmjéből, a Deepwater Horizon-ból, ahol elég érdekesen fog kinézni.

2016. január 9., szombat

20 napos Az Útvesztő kihívás: 20. nap


A kihívás kérdései és a válaszok is természetesen SPOILERESEK a megjelent négy könyvre és a két eddigi filmre nézve, így csakis ennek tudatában olvassatok tovább!

20. nap: Ha sorba kellene állítanod a négy könyvet aszerint, hogy neked melyik tetszett a legjobban, akkor mi lenne a sorrend?

Anna:
1. Az Útvesztő
2. Tűzpróba
3. Halálparancs
4. Halálkúra
Szerintem azon nem fogunk összeveszni, hogy egyértelműen az első rész a legjobb az egész könyvsorozatból, biztosan mindenkinek az a kedvence a négy könyv közül.

Köszönöm, hogy velem tartottatok a második kihívásban is. :)

2016. január 6., szerda

20 napos Az Útvesztő kihívás: 19. nap


A kihívás kérdései és a válaszok is természetesen SPOILERESEK a megjelent négy könyvre és a két eddigi filmre nézve, így csakis ennek tudatában olvassatok tovább!

19. nap: Szerinted mi a könyvekben és/vagy a filmekben a legviccesebb jelenet, amin te is jót mosolyogtál?

Anna:
Szerintem több ilyen is van, de most hirtelen az jut eszembe, mikor az első könyvben Chuck azzal vicceli meg Gally-t, hogy amikor az a vécén van, akkor bekiabál hozzá az ablakon. Gally erre megijed és annyira mérges lesz, hogy elkezdi kergetni Chuckot. Azon jót mosolyogtam magamban.
A filmben pedig például azon nevettem, mikor az első részben Teresa felmenekül a fiúk elől a kilátóra, és onnan dobálja őket, hogy hagyják békén.

2016. január 4., hétfő

Tervezz új fejlécet és háttérképet az oldalnak!


Tavaly már csináltunk egy ilyet, és akkor olyan jó kis munkák érkeztek tőletek, hogy gondoltam idén megismételjük a dolgot. Itt az ideje egy újabb dizájn váltásnak, mely egy teljesen új fejlécet és háttérképet jelent. Épp ezért ismét szeretném a segítségeteket kérni.

Bárki, aki úgy érzi, hogy van egy remek fejléc és háttérkép ötlete, az nyugodtan elküldheti nekem a kész művét, és a beérkezett művek közül majd én választom ki, hogy melyik kerül ki az oldalra. Ha nem tudok dönteni, akkor kiírok majd egy szavazást, és akkor ti is letehetitek majd a voksotokat a szerintetek legjobb mellett.

Mit szeretnék látni a fejlécen és a háttérképen?
  • Tűzpróba témájú legyen, kövesse a film/könyv színvilágát, történetét, karaktereit
  • legyen kreatív, egyedi és ötletes, rátok bízom a többit. :)
  • a fejléc felirata ugyanaz legyen, mint a mostani, vagyis "Az Útvesztő rajongói oldal"
Majdnem egy teljes hónapot adok nektek arra, hogy elkészítsétek és beküldjétek az ötleteiteket, vagyis február 1-ig várom a kész műveket a bercsi232@gmail.com email címre. Írjátok bele az üzenetbe a neveteket, hogy majd milyen névvel rakjam ki a művet.

Ennyi lenne röviden, remélem semmi fontosat nem hagytam ki. Ha mégis, akkor kérdezzetek nyugodtan. :)