2015. október 30., péntek

Néhány kisebb hír


Van néhány új kisebb hírem, amit hozni szerettem volna, de önmagukban elég kicsi bejegyzések lennének, így egybe hozom nektek. :)

Na lássuk mi minden történt mostanában.

John Paesano, kedvenc filmes zeneszerzőnk díjat nyert nem olyan régen a WSAwardson, a Public Choice Award kategóriában Az Útvesztő film zenéjéért. Itt is van egy kép róla, amin a díjat szorongatja és köszönetet mond minden lelkes és támogató rajongónak.


A másik hír, ami tulajdonképpen csak egy érdekesség, hogy 2016 november 11-13 között Atlantában Glader Cont fognak tartani jövőre. Igaz, hogy ez még távol van és minket annyira nem is érint, mivel Amerikában fogják tartani, de azért gondoltam megosztom veletek a hírt. Még nem tudni milyen programok lesznek, de hasonló stílusú lesz az egész rendezvény, mint mondjuk a Comic Con vagy a többi közönségtalálkozós hasonló esemény.


Harmadjára pedig a Tűzpróba DVD/Blu-ray-ről hoztam néhány infót. Nagyon úgy tűnik, hogy a korábbi számításokkal ellentétben nem januárban, hanem már idén decemberben megjelenik majd a DVD és a Blu-ray, aminek én kifejezetten örülök. Egyéb infót még nem nagyon lehet róla tudni, a pontos megjelenési dátumot sem. Semmi a hír a borítóról és az extrákról sem. De amint megtudunk valamit, hozzuk nektek az infót.

2015. október 28., szerda

Új képek: Thomas, Ki Hong és Kaya


Ismét képeket hoztam nektek, és ahogy látni fogjátok a nagy részét Thomas új fotói fogják kitenni. Mostanában elég sok új fotósorozat készül róla, de gondolom ezt nem bánjátok, hisz sokatok kedvence. :)

Elsőnek itt van Thomasról a Florian Jenner fotósorozatból néhány új kép.



További képek ITT.

2015. október 27., kedd

20 napos Az Útvesztő kihívás: 4. nap


A kihívás kérdései és a válaszok is természetesen SPOILERESEK a megjelent négy könyvre és a két eddigi filmre nézve, így csakis ennek tudatában olvassatok tovább!

4. nap: Kedveled Thomas karakterét, mint főszereplőt és narrátort? Ha nem, akkor szerinted kinek kellett volna a főszereplőnek lennie?

Anna:
Thomas sosem volt a nagy kedvencem, de ez csak velem van így, mert én sosem a főszereplőket szeretem. Nekem Minho a nagy kedvencem, és Newt, mégis úgy érzem, hogy egyikük se lett volna jó főszereplő, se pedig jó narrátor. A főszereplőnek egy Thomas típusú fiú kellett, aki lelkiismeretes, aki keresi a válaszokat, aki kicsit szürke, és akinek a helyébe így sokan bele tudjuk képzelni magunkat. Minho és Newt varázsát pedig éppen az adja, hogy nem látjuk a gondolataikat, hogy nem ismerhetjük ki őket teljesen.

Cassie:
Nincs semmi bajom Thomassal, tipikus főszereplő. Igaz nem olyan egyedi, mint mondjuk Katniss, de fogalmazzunk úgy, hogy megfelelő a célra. Megszoktam, hogy Thomas szemszögéből látjuk a dolgokat, így el sem tudnám képzelni, hogy más lenne a trilógia narrátora. Esetleg amolyan Az Útvesztő trilógiát kiegészítő kis könyvként szívesen elolvasnám a történetet Minho vagy Newt szemszögéből.

2015. október 26., hétfő

Nyereményjáték eredményhirdetés!


Az elmúlt két hétben zajlott le a legutóbbi nyereményjátékunk, ahol a Cartaphilus Kiadó által felajánlott két könyvet lehetett megnyerni, egy példányt a trilógia előzménykönyvéből, a Halálparancsból, és egy példányt a filmborítós Tűzpróbából. Rengeteg megfejtés érkezett az általunk feltett kérdésekre, és csakis a mindkét kérdésre helyes választ adók vettek részt a sorsolásban, amit a rendszer végzett. A nagy többség mindkét kérdésre helyes választ adott, vagyis nagyon ügyesek voltatok.

Nem is szaporítom tovább a szót, lássuk ki az a két személy, aki megnyerte a két könyvet. :)

Hamarosan írok nektek az általatok megadott email címre, hogy elkérjem a postacímeteket, és elküldhessem számotokra a nyereménykönyvet. :) Gratulálunk a nyerteseknek. :)

A többiek pedig ne csüggedjenek, lesz még nyereményjáték az oldalon. :)

2015. október 25., vasárnap

20 napos Az Útvesztő kihívás: 3. nap


A kihívás kérdései és a válaszok is természetesen SPOILERESEK a megjelent négy könyvre és a két eddigi filmre nézve, így csakis ennek tudatában olvassatok tovább!

3. nap: Mit gondolsz Teresa-ról a trilógia három részében történtek függvényében? A végére meg tudtál neki bocsátani?

Anna:
Teresa talán az egyik legnagyobb antikarakter a könyvekben, ami abszolút érthető a Tűzpróbában történtek függvényében. Az írónak sikerült a legtöbb olvasó szemében teljesen unszimpatikussá tenni a lányt. Aztán a Halálkúrában próbálkozik azzal, hogy megmagyarázza Teresa tetteit, és Teresa is szeretné elnyerni Thomas bocsánatát (csak úgy, mint az olvasókét), ami nyugodtan kijelenthetjük, hogy a végére sikerül is neki.
Teresa mindig mindent Thomas érdekében és a fiúért tett, és az utolsó áldozata ennek az ékes bizonyítéka. Az életét adta azért, hogy megmentse Thomast, így ezzel bebizonyította, hogy igenis szerette őt. Így meg lehet neki bocsátani. Mindenesetre akkor is nehéz elfelejteni, hogy mit művelt le a második könyvben.

Cassie:
Ha jól emlékszem már a Halálkúra könyv értékelésemnél is leírtam, hogy én szeretem Teresát és mindig is szerettem, ha a két lány közül választani kellene, akkor egyértelműen Team Teresa lennék. Soha nem kellett megbocsátanom neki, mert nem is haragudtam rá, megértettem, hogy mit miért tett. A végén a halálát nagyon gyorsnak és váratlannak éreztem, jobban is kidolgozhatta volna az író.

2015. október 23., péntek

Tűzpróba premier Kínában: videók


Tegnap raktam ki képeket a Tűzpróba október 21.-ei, pekingi premierjéről, ahol Thomas és Ki Hong képviselte a szereplőgárdát. Most találtam pár videót is, és gondoltam ezt is hozom nektek. :)

A videók nyelve nem angol, hanem kínai, így semmit nem értek belőle, de látható benne Thomas és Ki Hong a premieren, így azért megéri megnézni.



2015. október 22., csütörtök

Tűzpróba premier Kínában: Thomas és Ki Hong képek


Egyes országokban még csak most mutatják be a Tűzpróba filmet. Az egyik ilyen ország Kína, ahol tegnap volt a film premierje Pekingben. Thomas és Ki Hong vett részt a premieren és ők képviselték a film szereplőgárdáját és készítőit.

Elsőnek is készült Thomasról néhány kép, amikor Kínában "túristáskodott", még okt. 20-án a Nagy Falnál.



További képek ITT.

Aztán október 21-én volt maga a film premierje, ahol Thomas és Ki Hong is felonult a vörös szőnyegen és adtak néhány interjút, ahogy ilyenkor szokás. Íme egy kis képválogatás.



2015. október 19., hétfő

20 napos Az Útvesztő kihívás: 2. nap


A kihívás kérdései és a válaszok is természetesen SPOILERESEK a megjelent négy könyvre és a két eddigi filmre nézve, így csakis ennek tudatában olvassatok tovább!

2. nap: Kinek a halála volt szerinted a legdurvább a könyvekben, és kinek a halála viselt meg leginkább? Miért?

Anna:
A legdurvább halál szerintem a Tűzpróbában volt akkor, mikor az elején menekültek a vaksötét folyóson és az az ezüstlabda néhány gyereknek letépte a fejét a helyéről. Talán jobb is, hogy ezt kihagyták a filmből, mert túl ijesztő lett volna. Azzal viszont senkinek se mondok újat, hogy leginkább Newt halála viselt meg. Szegényt nagyon sajnáltam. :(

Cassie:
Egyetértek a nővéremmel ebben a kérdésben. Azt hiszem a könyvben Winston volt az, aki úgy halt meg, hogy az ezüstgolyó letépte a fejét. Newt halála pedig egyértelműen a legnagyobb sokk volt nekem, bár nem a könyvben szembesültem vele, hanem már előtte elspoilereztem magamnak, én bolond.

2015. október 17., szombat

20 napos Az Útvesztő kihívás: 1. nap


Sajnos elérkezett az utolsó film előtti holt időszak, és sokat gondolkoztunk azon, hogy erre az időre milyen bejegyzéseket hozzunk nektek. Az egyik ilyen ötlet egy újabb kihívás volt, természetesen más kérdésekkel, mint amiket az előző kihívásban olvashattatok. Hosszas ötletelés után összeszedtünk újabb 20 kérdést, melyben már a trilógia utolsó könyvének, az előzménykönyvnek és a második filmnek is jutott szerep.

Reméljük most többen tartatok velünk a kihívásban, mint előző alkalommal, mindenesetre mi remekül szórakoztunk, mikor a kérdésekre válaszoltunk. Némelyik elgondolkodtató, némelyik egyszerű és némelyik szórakoztató volt. Akkor elég is a felvezetőből, kezdjük az első kérdéssel. :)


A kihívás kérdései és a válaszok is természetesen SPOILERESEK a megjelent négy könyvre és a két eddigi filmre nézve, így csakis ennek tudatában olvassatok tovább!

1. nap: Elégedett vagy a Halálkúra könyvvel, mint a trilógia befejező részével? Ha nem, akkor te hogyan fejezted volna be másképp? Szerinted hiányzik valami a végéről?

Anna:
Nem vagyok elégedett a trilógia befejező részével, mert mint a legtöbben, nekem is erős hiányérzetem maradt utána. Maga a könyv is a leggyengébb a három rész közül, és ha azt is figyelembe vesszük, hogy sok kérdést hagyott nyitva, és elég random módon vetett véget a történetnek, így sajnos nem vagyok vele elégedett.
Én kissé "tragikusabban" fejeztem volna be, és talán még Thomast is megöltem volna a végén. Akkor sokkal drámaibb lett volna a befejezés. Emellett örültem volna annak, hogy ha az író minden szálat elvarr, és ha nem ezzel az "édenkertes" lezárással búcsúztunk volna.

Cassie:
Kemény kérdés így az elején. :D Részletesebb véleményemet a Halálkúra könyvről itt elolvashatjátok, így nem nagyon húznám ennél a kérdésnél a szót. Egyértelműen csalódás volt a befejező rész számomra, a vége teljesen kiborított, egyáltalán nem tetszett. Hogyan fejeztem volna be másképp? Nem tudom hogyan és miért, de megöltem volna Thomast. Szerintem a főszereplő halála mindig ad egy nyomatékot a könyvnek. A végéről meg talán az hiányzik, hogy nem tudjuk meg, hogy onnantól fogva mi fog történni. Persze James elmondja, hogy most már minden happy, ők megmenekültek, stb., de azért én kíváncsi lettem volna a jövőre is, legalább utalva rá.

2015. október 15., csütörtök

Véleményem a Halálparancs könyvről - Anna


Végre eljutottam odáig, hogy el tudtam olvasni a trilógia előzménykönyvét, a Halálparancsot. Aztán összeszedtem a gondolataimat és sikerült róla egy összegző véleményt írnom, amit megosztok itt is veletek az oldalon. Gondoltam segíthet nektek ez a poszt abban, hogy eldöntsétek titeket is érdekel-e a könyv vagy sem.

*A bejegyzés a könyves blogomon is olvasható.


Korábban sosem vonzott valamiért ez az előzménykönyv és bevallom őszintén, hogy nem terveztem az elolvasását. Külföldön ez kapta a legrosszabb értékelést a rajongóktól, és mivel szervesen nem is kapcsolódik Az Útvesztő trilógia történetéhez, ezért úgy voltam vele, biztos nem maradok le semmiről, ha ezt most kihagyom. Mellesleg nem hittem volna, hogy magyarul meg fog jelenni, épp ezért nem is szortíroztam a dolgot. Aztán jött a nagy meglepetés, hogy kiadják magyarul a könyvet, így gondoltam miért ne? Ha már itt van magyarul, akkor miért ne adhatnék neki egy esélyt?

2015. október 14., szerda

Friss képek: Rosa, Thomas, Will, Dexter és Wes


Megint sikerült összegyűjtenem néhány friss képet, és gondoltam ezeket hozom is nektek. :)

Elsőnek is itt egy kép Rosa-ról, ami még a Tűzpróba promó anyagokhoz készült, de külön képként csak most találtam rá. Van egy írás nélküli verzió és egy, ami az újságból van kivágva.



2015. október 12., hétfő

Ismét nyereményjáték! :)


Igen, jól látjátok, egy nagy meglepetéssel készültünk számotokra. A Cartaphilus Kiadó jóvoltából lehetőségünk adódott rá, hogy egy nyereményjátékot szervezzünk nektek. A játék keretein belül 1-1 példányt lehet nyerni Az Útvesztő trilógia előzménykönyvéből, a Halálparancsból és a nemrég filmborítóval újra megjelent Tűzpróbából, a film megjelenések alkalmából.

Még egyszer szeretnénk köszönetet mondani a kiadónak a felajánlott könyvekért. Köszönjük szépen!

Akik rendszeresen olvassák az oldalt és akik velünk voltak már a korábbi nyereményjátékok alkalmával is, azok mostanra már tudják, hogy zajlik a nyereményjáték menete. Lentebb található majd a Rafflecopter doboz, annak segítségével játszhattok. Kell egy név és egy valós email cím, hogy aztán kapcsolatban tudjunk majd azon veletek lépni, ha az automatizált sorsoló titeket választ a végén.

Mit is kell tennetek, hogy lehetőségek legyen megnyerni a két könyvből valamelyiket?
  • Jelentkezzetek be névvel, email címmel vagy a Facebook oldalatokkal a Rafflecopter dobozba.
  • Aztán válaszoljatok a két feltett kérdésre. Csak két helyes válasz esetén vesztek részt a sorsolásban. (Ha valami nem megy, akkor az oldalon keresgélve megtaláljátok mindenre a választ. Vagy ha így se, akkor tudjátok, hogy van a mondás: a google a legjobb barátunk.)
  • Végül írjátok meg azt is, hogy a két könyv közül melyiket kéritek, ha titeket sorsol ki a gép.

Nincs nehéz dolgotok, sőt, minden egyes nap újra játszhattok, így több eséllyel indultok a végén. Két hétig tart a nyereményjáték, vagyis mától jövőhét vasárnapig, ami ugyebár október 25.-e. Sorsolás másnap.
(Csak magyarországi címre postázunk!)

Az alábbi Rafflecopter dobozzal játszhattok.

a Rafflecopter giveaway

Sok sikert mindenkinek! :)

2015. október 10., szombat

Helyzetjelentés és kérdés


Biztosan ti is érzitek, hogy a film előtti nagy hajtás már lecsengett és sajnos nagyon úgy tűnik, sőt szinte biztos, hogy megint itt van a holt időszak. A harmadik film premierje 2017 február 17-én lesz, ami csaknem másfél év, és bizony ebből egy évig nagyon semmi sem fog történni.

Persze nem kell félnetek, nem zár be az oldal, csak a posztok száma fog megcsappanni egy kicsit. Mi is sajnáljuk, de hát ha nincs anyag, akkor mi se tudunk mit kitenni. Mindenesetre igyekezni fogunk és amint találunk bármilyen információt vagy anyagot, azt természetesen hozzuk nektek.
  • Lesz helyzetjelentés a színészekről és az aktuális munkáikról, új képeikről és bármilyen újdonságról, ami velük kapcsolatos.
  • Megjelent a Halálparancs könyv, arról is lesznek információk. (Sőt, a jövőhét elején egy kis meglepetéssel készülünk számotokra, így megéri visszanézni hozzánk! :))
  • Januárban jelenik meg a Tűzpróba DVD, így arról is érkeznek majd anyagok, extrák és érdekességek, de addig még van jó pár hét.
  • Emellett tervezek egy újabb Kihívást is.
  • Sőt úgy december-január fele ismét szeretnék dizájnt váltani, amihez újfent a ti segítségetek fogom kérni. (Aki új fejlécet/hátteret tervezne az oldalhoz, és van egy remek ötlete, az addig még nyugodtan dolgozhat rajta.)
  • Bármilyen infót és anyagot találok, azt hozom nektek.
A kérdésem viszont az lenne, hogy ti mit szeretnétek még ezen kívül látni az oldalon? Van valami ötleteket, hogy mivel lehetne kitölteni ezt az időt? Esetleg valami, ami hiányzik innen, vagy amiről még nem írtunk sosem. Minden ötletet szívesen várunk. :)

További szép napot nektek! :)

XOXO (Bocs, de ezt nem hagyhattam ki. :))

2015. október 8., csütörtök

Halálparancs könyv kibeszélő (SPOILERES!)


Senkit se fog meglepetésként érni ez a bejegyzés, hisz a korábbi gyakorlatot követve, ismét nyitunk egy "oldalt", ahol várjuk a véleményeteket az újonnan megjelent Halálparancs könyvvel kapcsolatban. A múlt hét elején jelent meg a könyv, és gondoltam most már kirakom a posztot, majd felkerül az oldalsó sávba is, hogy folyamatosan elérhető lehessen.

Továbbá két fontos tudnivaló még:
  1. Mindenki véleményét várjuk, csak kérlek titeket kulturáltan fogalmazzatok, mert a nem megfelelő stílusú és hangvételű, ide nem illő kommenteket természetesen törölni fogom.
  2. Másrészt a kommentek SPOILERESEK, így csak óvatosan!

Ne fogjátok vissza magatokat.
Kinek hogy tetszett a könyv? :)

2015. október 7., szerda

Thomas és Kaya a párizsi divathéten


Thomas és Kaya ismét Párizsban jártak a napokban a divat heten és készült róluk néhány új kép, amit egyben szerettem volna nektek hozni.

Elsőnek is itt van néhány kép október 5-éről Thomasról, amit a Saint-Laurent divatbemutatón járt.




További képek erről a napról ITT.

Aztán Kaya október 6-án pedig a Chanel bemutatóját tekintette meg a vőlegényével együtt.




További képek erről a napról ITT.

Van még egy kis videó is az eseményről, benne Kaya a Chanel rendezvényének vörös szőnyegén.


2015. október 6., kedd

Tűzpróba film információk és eredmények


A mai napra egy kis összesítéssel készültem, ha nem bánjátok. Lassan már három hete vetítik mindenhol a Tűzpróba filmet, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy már mindenki látta, aki akarta. Szerettem volna várni egy kis időt, és aztán újra összegezni a film eredményeit, mint nemzetközi és mind magyar viszonylatba, így hoztam néhány adatot csak úgy érdekességként.

A film jelenleg 147 milliót hozott a tengerentúlon összesen, világ viszonylatban pedig épp a 211 millió dollárnál tart. Ahhoz képest, hogy 61 millió dollár volt a teljes költségvetés, ez igen szép eredmény.


A külföldi film értékelő oldalakon jelenleg az alábbi eredményeknél tart:
Rottentomatoes: 50%
IMBD: 10/7
Metacritic: 10/43
Cinemascore: B+ (A+és F skála közt)

Hát igen, a Tűzpróba film már nem aratott olyan osztatlan sikert, mint az elődje, jóval rosszabb értékeléseket kapott. (Valamilyen szinten megértem, nekem is még mindig jobban tetszik az első film. :))

A magyar fogadtatás tekintetében ez az eredmény született a mai napon nézve:
Port.hu: 10/6,4
Filmkatalógus: 5/3,32

Nálunk is erős közepesre értékelték a hazai nézők a két nagyobb film értékelő oldalon.

2015. október 5., hétfő

Tűzpróba film vlogger kritikák


Korábban már gyűjtöttem össze nektek néhány írott Tűzpróba filmes kritikát, és már egy vlogger kritikát is kiraktam róla a Hollywood Hírügynökségtől. Gondoltam várok egy kicsit, hátha készül még néhány vlogger kritika, és eddig ennyit találtam. Ezt is hozni szerettem volna nektek. :)




Ha valaki talál még vlogger kritikákat, akkor nyugodtan szóljon és pótolom. :)

2015. október 2., péntek

Thomas, Ki Hong, Jacob, Katherine és Nathalie új fotósorozatai (+videók)


Nem is olyan régen már megosztottam néhány képet itt Ki Hong és Jacob új fotósorozatából. Most mindkettőhöz kaptunk egy-egy videót is, amit szintén szerettem volna hozni. Valamint Thomasról megint egy új fotósorozat került elő, Katherine az új Seventeen magazinban fog pózolni, míg Nathalieról szintén a Teen Vouge részére készültek képek.

Jacob korábbi fotói a Teen Vouge újság számára készültek. Ehhez ezt a videót találtam.


Aztán ezen felül Jacobról egy másik fotósorozat is előkerült, ami az Interview Magazine részére készült. Ebből egy kis ízelítő:


2015. október 1., csütörtök

Új képek a színészekről + Tűzpróba film párizsi premier képek és videók


Megint összegyűlt egy tekintélyesebb mennyiségű kép, így szokás szerint hozom ezeket. Akkor kezdjük.

Talán a legfontosabb, hogy szeptember 29-én tartották a Tűzpróba film párizsi premierjét, melyen a stábból Kaya és Thomas képviselte a kis csapatot. Hozok néhány képet az esti premierről, és néhány videót is találtam.