2015. július 31., péntek

Új Jorge jelenetfotó a Tűzpróbából


Ehhez nem nagyon lehet mit hozzáfűzni, és nem is akarok semmit se írni hozzá, legyen elég annyi, hogy előkerült egy új jelenetfotó a Tűzpróbából, amin Jorge (vagyis Giancarlo Esposito) látható.


Forrás: twitter

Comic-Con 2015: MTV interjú (részletek)


Eddig még nem találtam meg egyben a teljes MTV interjút, amit a színészeink Josh Horowitzal készítettetek, de azt a két kisebb részletet, amire rábukkantam, azt hozom nektek.

Itt is vannak...




Ezekben számunkra semmilyen releváns információ nem hangzik el, így nem fogom lefordítani, de akinek van kedve hozzá, az nyugodtan megnézheti.

Ui: Vártam pár napot, hátha addig felkerül a teljes MTV interjú, de ez még mindig nem történt meg, és szerintem már nem is fog. Sajnálom, mert ez a két kis részlet nem sok új dolgot mondott.

2015. július 30., csütörtök

Boldog születésnapot Aml és Jacob!


Tök fura és váratlan, de Jacob Lofland (Aris) és Aml Ameen (Alby) épp ma ünneplik a születésnapjukat. Jacob ma lett 19 éves, míg Aml pedig 30.

Mindkettejüknek boldog születésnapot kívánunk! :)



4 új jelenetfotó a Tűzpróbából+ Empire magazin Tűzpróba cikk és interjú


Tegnap este érkezett néhány új jelenetfotó a Tűzpróbához, és gondoltam munka előtt ezt még gyorsan összeszedem nektek. :)

Íme az új stillek:





Emellett pedig a Tűzpróba filmről készült egy több oldalas összeállítás az Empire magazin szeptemberi számába, ami tartalmaz interjút, információkat és néhány új képet a filmről. Nem tervezem lefordítani a cikket, de azért hozom nektek az újság szkennelt oldalait, amiben a filmről van szó. Már csak az új képek miatt is megéri megnézni. :)








És a végén még hozok egy most előkerült forgatási képet is. A képen a Tűzpróba egyik díszlete látható.



Forrás

2015. július 29., szerda

Thomas friss képek és videók


Olyan hangulatomban voltam, hogy egy nagy adag aranyosságot akartam nektek átadni, így hát összeszedtem egy csokornyi képet és két rövid videót Thomasról. :)







Íme egy rövid videó, ami SPOILERES a Halálkúra könyvre nézve! A rajongók megkérték Thomast, hogy mondja ki azt a bizonyos három szót a Halálkúrából.






A rövid videóban Thomas az összes rajongójának üzen és elmondja, hogy sajnálja, amiért olyan keveset van fent a közösségi oldalakon, de ennek ellenére nagyon hálás a sok támogatásért. :) 

2015. július 28., kedd

Ismét rengeteg új kép


Az utóbbi napok alatt megint sok új kép került elő a színészeinkről, és majdnem mindenkiről tudok nektek hozni. Mivel a Thomasos újdonságokat majd húgom hozza egy külön posztban, így őt most itt kihagyom, és akkor lássuk helyette a többieket.

Ezek a képek nagyrészt a színészek twitter vagy Instagram oldalára kerültek fel, többnyire nyaralós vagy rajongókkal pózolós fotókról beszélhetünk. Ömlesztve hozom ezeket, csak egy-kettőt emelem ki. :)

Itt is vannak a képek:




2015. július 27., hétfő

Teen Choice Awards (2015) - Az Útvesztő jelölések



Idén is megrendezésre kerül a Teen Choice Awards, ezúttal augusztus 16-án, Los Angelesben. A jelölteket ezúttal is két adagban tették közzé, így már olvashattatok az első "hullámos" jelöltekről ITT. Július 9-én nyilvánosságra hozták a megmaradt kategóriák jelöltjeit. Az első körben Az Útvesztő három kategóriában lett jelölve, a másodikban pedig ehhez még hozzátettek kettőt.

Tehát az összes jelölés:
  • Legjobb kaland/akció film: Az Útvesztő
  • Legjobb színész kaland/akció film: Dylan O'Brien
  • Legjobb színésznő kaland/akció film: Kaya Scodelario
  • Feltörekvő sztár: Thomas Brodie-Sangster
  • Legjobb "kémia": Thomas Brodie-Sangster és Dylan O'Brien

(Sajnos mi nem tudunk szavazni, így nem maradt más hátra, mint várni a végeredményt. :))

2015. július 26., vasárnap

Comic-Con 2015: Rövid interjúk a színészekkel


Soha nem értettem, hogy az alig egy perces interjúknak mi az értelmük. de a Comic-Con kapcsán ilyenekből is kaptunk párat. Ezeket egy posztba szedve hoztam el nektek. :)


Thomas: Számos olyan helyzetet élünk át, amiről nem tudunk semmit. Kikerülünk egy olyan helyről, amelyet értettünk és ismertünk, a Tűzpróbában pedig egy olyan helyet keresünk, ahol ismét élhetünk majd. 
Dylan: Thomasnak elég nagy teher nyomja a vállát ebben a filmben. Megpróbálja egyben tartani és vezeti a csapatot, amelyet ő vezetett ki a való világba.
Ki Hong: Az Útvesztőben is futott és a homokban is fog, ez ilyen egyszerű.

Rosa: Kikerülnek a való világba, annyira kíváncsiak voltak az első filmben, hogy mi van odakint, hogy ez tulajdonképpen a "Vigyázz, mit kívánsz" esete. 
Wes: Az a lényege a filmnek, hogy nem csak egy helyszín és egy veszély van többé. 
James: Nem lehet leírni, hogy milyen érzés az, amikor leülök a moziban a képernyő elé és azt nézem ami az én fejemből pattant ki. 
Rosa: Brenda összeáll a fiúkkal és megpróbál velük túlélni. 
Wes: Szerintem a rajongók leginkább azt várják, hogy lássák a Buggyantakat. 

Giancarlo: Ez egy különleges Comic-Con, mert minden neves TV csatorna és film képviselteti magát. Jelen vannak a rajongók is és ez egy remek helyszín arra, hogy lemérjék bármilyen termék sikerét.
Látni fogjuk a Tűzpróbában a felperzselt földet, amelyet elpusztított a vírus, láthatjuk a megmaradt embereket és rájövünk arra, hogy hogyan élt túl az emberiség mind ezidáig.

2015. július 24., péntek

Tűzpróba 2. előzetese magyar felirattal


Elkészültem a Tűzpróba második előzetesének feliratozott verziójával. Íme az eredmény. :)


Mit szóltok hozzá? Nektek hogy tetszik a második előzetes? :)

Itt a Tűzpróba második előzetese


Tegnap már megírtam nektek, hogy ma délelőtt dolgozom, így csak délután tudok hozzá feliratot készíteni, de azért még munkába menet előtt gyorsan kiraktam nektek az előzetest. Remélem megértitek, de ebéd után azonnal feliratozom a videót.

Addig is íme az előzetes. :)


2015. július 23., csütörtök

Két fontos információ


Elsőnek azt szeretném közölni veletek, hogy a Tűzpróba második előzetesét ma este adják ki a Papírvárosok premierje előtt. Mivel a ma este tulajdonképpen Amerikára vonatkozik, ami nálunk ugyebár másnap hajnalt jelent, így nagyon úgy tűnik, hogy mi már csak holnap nézhetjük meg az előzetest.
Én holnap délelőtt dolgozom, de annyit a munka előtt megteszek, hogy gyorsan kirakom az előzetest, azonban feliratot hozzá csak délután tudok készíteni. Hamarabb sajnos nem megy, így kérlek titeket legyetek addig türelemmel. :)

A másik fontos információ, amit mindenképp tudnotok kell, és amit egyik szemfüles olvasónk küldött meg nekünk, hogy a kiadó két héttel eltolta a Halálparancs (The Kill Order) könyv magyar megjelenését. Most úgy tűnik, hogy szeptember 14-én érkezik a könyv. Az Alexandra webáruházában már az új dátum szerepel. Ismerve a korábbi helyzetet, lehet még tovább tolódni fog a könyv, majd meglátjuk. A lényeg, hogy kora ősszel csak érkezik valamikor. :)


Új képek a színészekről + Új still a Tűzpróbához


Ez a poszt megint rengeteg új képet fog tartalmazni a filmek színészeiről, és szerintem mindenkiről került el új kép, így senki se fog kimaradni. Mivel rengeteg képet hozok, így megtöröm a bejegyzést, a "tovább"-ra kattintva tudjátok megnyitni a folytatást. Akkor lássuk.

Elsőnek is a legfontosabb. Íme egy új jelenetfotó a Tűzpróbából, ami a ma kiadott első előzetes miatt jelentettek meg. Rajta Thomas és Teresa a Perzseltföldön.



Aztán itt van néhány általános fotó, amit a színészek a saját Instagram oldalukra tettek ki.






Comic-Con 2015: Joblo Movie interjú Giancarlo-val és Rosával


Soha nem elég a Comic-Conos interjúkból. :D Természetesen készült egy interjú csak Rosával és Giancarlo-val. :) Ezt most nem szó szerint fogom fordítani, hanem csak a lényeget összegzem nektek.


  • Az első kérdésben arról kérdezik őket, hogy mennyire volt számukra könnyű kialakítani egy kapcsolatot a filmmel és a színészekkel, mikor az első filmben nem is szerepeltek. Giancarlo és Rosa erre elmondják, hogy már az elejétől fogva mindenki örömmel és kedvesen fogadta őket, hamar a csapat részesei lettek. Majd beszélnek arról, hogy a film maga is a kapcsolatokról szól, a karakterek közti kapcsolatokról. Nem csak a leleplezések és az akció miatt lesz izgalmas, hanem emiatt is.
  • Eztán Rosa hozzáteszi, hogy mindketten tulajdonképpen egy már kialakult csapatba léptek be, és igaz, hogy könnyen fogadták őket, de azért mégis nagy kihívás volt egy más összeszokott csapatba bekerülni. Az előző filmben is látni lehetett ezt a jó csoportdinamikát, és épp ezért szeretett volna ő is ennek a részesévé válni. Mesél arról, hogy milyen volt ezt számára színészként elérni, és hogy milyen jó kis csapathangulat uralkodott a forgatáson.
  • A második kérdés arra vonatkozik, hogy elolvasták-e a könyvet. Rosa és Giancarlo is igennel válaszolnak. Giancalro elmeséli, hogy mikor szóba került, hogy elvállalja-e a szerepet a filmben, akkor az egyik lánya beszélte rá, aki már azelőtt szerette James Dashner könyveit. A lánya sokat mesélt neki a karakterről, és segített a munkájában. A lánya mondta el, hogy mi történt az első könyvben, így aztán elolvasta a másodikat, hogy képben legyen ő is. Majd hozzáteszi, hogy a könyvek fantasztikusak, de a filmben ehhez képest lesznek változtatások, amiket Wes szükségesnek látott.
  • A harmadik kérdés arra irányul, hogy sok új és régi remek színésszel dolgoztak együtt, mint például Patricia Clarkson, Barry Pepper és a többiek, és hogy milyen volt a velük való munka. Rosa méltatja őket, és elmondja, hogy mennyire remek volt a munka velük, és hogy sokat tanult tőlünk. Majd pedig elmeséli, hogy Giancarlo-val élvezte a legjobban a közös munkát az újak közül, mert korábban is látta már a Breaking Badben, és akkor megszerette. Dícséri Giancarlo-t, hogy milyen kiváló színésznek tartja. Majd Lily Taylorról is mesél, hogy örült annak, hogy vele is dolgozhat, hisz gyerekkorában látta egy filmben, és azóta megszerette őt, mint színésznőt. Örült annak, hogy most olyanokkal adódott lehetősége együtt dolgozni, akikre gyerekkora óta felnézett.
  • A negyedik kérdés Giancarlo-hoz irányul. Arról szól, hogy már rengeteg remek filmben szerepelt, és aztán igazán világhírű a Breaking Bad miatt lett. Giancarlo elmondja, hogy ez így igaz, és hogy ez mennyire nagyszerű érzés számára. Mesél egy kicsit a Breaking Badben lévő karakteréről, és arról, hogy Lily Taylort milyen régóta ismeri. Ő is elmondja, hogy mennyire remek színésznek tartja Lily Taylort és Barry Peppert is. Majd rátért ismét arra, hogy mennyire remek lesz a Tűzpróba film, mert tehetséges fiatal színészek és már tapasztalt idősebb színészek együtt dolgoztak rajta, és mindezt mindenki teljes elkötelezettséggel tette.

2015. július 22., szerda

Holnap érkezik a Tűzpróba 2. előzetese + Itt vannak a karakterposzterek


Július 23-án adják ki a Tűzpróba második előzetesét, vagyis a héten csütörtökön végre kikerül online normális minőségben. Elvileg a Papírvárosok film premier előtt jelentetik meg, és ez gondolom csütörtök este lesz, így lehet mi már csak másnap láthatjuk fent online az előzetest. Majd meglátjuk mi lesz, a lényeg, hogy a héten végre érkezik. :)

Az emlékeztető mellett hoztam egy kis újdonságot is, méghozzá a Tűzpróbához készült új posztereket, amin több színész látható az adott karakterben. A posztereket folyamatosan adják ki, így még nincs meg az összes egyelőre. Ha kikerül a többi karakterposzter is, akkor hozom őket folyamatosan.:)







Comic-Con 2015: Joblo Movie interjú Ki Honggal, Thomassal és Dylannel


Ahogyan Rosával és Giancarlo-val, a kedvenc triónkkal is készülr külön interjú, sokak örömére (az enyémre biztos :D). :)



Hogy érzitek magatokat a Comic-Conon?
Thomas: Ez az első alkalom, hogy itt vagyok, remek.

És mi a helyzet veletek srácok?
Dylan: Ez már a 6. alkalmam.
Ki Hong: Amikor először voltam itt, az nem ilyen volt. De jól érezzük magunkat.

Hogyan változtatta meg Az Útvesztő a karriereteket? És milyen volt most visszamenni, volt rajtatok némi nyomás a második filmmel kapcsolatban?
Dylan: Jó munkát végeztünk, mert csak mi számítottunk egymásnak és a munkánk. Jól éreztük magunkat a forgatás alatt, segítettük a másikat. Jó csapat jött össze. [ezután besétál a terembe Giancarlo és Dylan megjegyzi, hogy mennyire szereti. A kérdező férfi megkérdezi, hogy nem együtt játszanak a filmben? :DD Dylan erre azt mondja, hogy akkor is nagyon szereti, majd Giancarlo odamegy és ölelkeznek. :D Lesz jobb is, ugyanis ezután Rosa megy oda, mintha Dylan egyik elvetemült rajongója lenne és csinál vele egy közös képet. :DD Majd mivel Thomas kezében olyan jól áll a mikrofon, a fickó megkéri, hogy vezesse ő az interjút.]

Mik a fontosabb változtatások?
Ki Hong: Van néhány, de a fontosabb, népszerű jelenetek mind benne vannak a filmben.  Nem hiszem, hogy a rajongók csalódnának.

Milyen volt az új színészekkel dolgozni?
Dylan: Giancarlo a világ legaranyosabb embere, okos és remek színész. Mindannyian megőrültünk, amikor megtudtuk, hogy jön. Jó olyan színészekkel dolgozni, akik egyben az ideáljaid is.
Thomas: Szerintem mindenki passzol a szerepéhez. Jó, hogy nem csak jó színészek, de illenek is a karaktereikhez.

2015. július 21., kedd

Comic-Con 2015: Popsugar interjú a Tűzpróba színészeivel


Az interjúk sora úgy tűnik soha nem ér véget, na de ki bánja ezt? Nekünk van mit fordítani és nézni, ti pedig képbe kerültök az új információkkal, ergo: mindenki jól jár. 
Jöjjön most egy interjú Dylannel, Ki Honggal, Thomassal, Giancarl-val és Rosával. :)



Melyik a rosszabb: az Útvesztő vagy a Perzseltföld?
Thomas: Nehéz megmondani, mindkettő elég kemény. Miután kiszabadultunk az Útvesztőből rájövünk, hogy a Perzseltföld valójában egy elég rémes hely.
Ki Hong: Vagy a sivatagban ragadsz vagy futhatsz örökre az életedért az Útvesztőben, válassz.
Dylan: Szerintem a Perzseltföld, mert az teljesen kiszámíthatatlan. Az Útvesztőben eleinte minden megvolt, míg a Perzseltföldön nincsenek határok és nem tudják, hogy mi fog történni.

Ti újak vagytok srácok. Hogyan fogadtak titeket a többiek?
Rosa: Olyanok voltak, mint vagy 11 ember, akik már összekovácsolódtak, de amikor megérkeztünk egyből befogadtak.
Giancarlo: A mi karaktereink a saját világukban élnek, amit én szeretek bennük. Volt egy már kész világuk a többieknek és a Tűzpróbában megjelenik egy második, ahol Brenda és Jorge él. Azt sem tudjuk, hogy az ő kapcsolatuk milyen. Amikor először találkoztam Rosával azt gondoltam, hogy ő egy igazán belevaló lány, tudtam, hogy jól elleszünk.

Ha bárki a segítségetekre lehetne a Perzseltföldön a Comic-Con univerzumából, kit választanátok?
Thomas:  Aquama remek lenne, mert mindig tudna vizet adni. (:D)
Ki Hong: Flash jó lenne, mert mindannyiunknál gyorsabb.
Thomas: Folyton cipelhetne minket.
Ki Hong: Ki a Perzseltföldről egyenesen Aquamanhez.
Giancarlo: Amerika kapitány.
Rosa: Komolyan? A fickót a '20-as évekből?
Giancarlo: Miért? Izmos, van pajzsa, remek a haja, valami nagyon tetszik benne.
Rosa: Én az animációs sorozatból mondanám Batmant. Ha ő nem lenne elérhető - mert mondjuk éppen megmenti Gothamet - akkor a Power Rangerst.
Dylan: Ant-Man.

Milyen érzés újra együtt lenni?
Ki Hong: Mindig azt szoktam mondani az embereknek, hogy Az Útvesztő volt a nyári tábor, a Tűzpróba a viszontlátás, a harmadik film pedig egy buli lesz.

2015. július 20., hétfő

Comic-Con 2015: Clevver TV interjú


A Clevver TV is készített egy kisebb interjút a stábbal, amit három részletben raktak fel online. Az első részlet maga az interjú, így ennek hozom a fordítását, a másik kettő pedig csak egy kis játék, amit a színészek játszottak az interjú után hülyéskedés közben, valamint a másikon pedig énekelnek egyet vidáman. Ezt a kettőt is kirakom a végén, ha van kedvetek nyugodtan megnézhetitek. :)

Érkezzen tehát elsőnek maga az interjú:



Srácok, nem sokkal ezelőtt láttuk a Tűzpróba első 30 percét, ami remek lett. A rajongók is megnézhették, akiknek nagyon tetszett. Egyes jeleneteknél kiabáltak és tapsoltak. Ti mit szeretnétek leginkább, hogy lássunk a folytatásból?
Dylan: "Én azt szeretném, ha látnák az útvesztőn kívüli világot, én is ezt várom a legjobban. Szerintem ez nagyon izgalmas lesz a rajongók számára. A könyvhöz és az első filmhez képest a világ kitárul, nem csak a Tisztás és a falak lesznek."
Giancarlo: "Nagyon nagy dolog lesz. Wesnek legalább vagy 500 millió dollárral több pénze volt erre a filmre."
Wes: "Így tűnik, de sajnos nem volt annyi."
Giancarlo: "Nem, tényleg nem, de tényleg úgy néz ki. Ez a film akció dús lesz, izgalmakkal, gyanakvással, drámával, túléléssel és valós emberekkel."
Rosa: "Minden egy nagy egész része, épp ezért volt Az Útvesztő is nagy siker korábban. Valós emberekről szól, akik különös és megmagyarázhatatlan helyzetbe kerülnek, olyanba, ami nem nagyon volt eddig más korábbi filmben. Mindez mégis nem rugaszkodik el a valóságtól, hiszen igazi emberek szerepelnek benne, mint te vagy én. Mi magunk csináltuk meg a kaszkadőrmutatványokat, és alig várom, hogy ezt láthassátok."

Ez nagyon menő. Tényleg ti csináltátok meg a kaszkadőrmutatványokat is? Ezelőtt is csináltatok már ilyet vagy most volt az első alkalom?
Thomas: "Igen, mi csináltuk. Nem olyan nehéz dolgok ezek, és nem is úgy gondoltunk rá, hogy most kaszkadőr dolgokat kell csinálnunk. Mi csak csináltuk, ami ott állt a papíron."
Dylan: "Úgy gondolom, elég szánalmas lenne, ha nem tudnám azokat megcsinálni, és valaki másnak kellett volna helyettem megtennie. Nem nagy dolgokról van szó, csak futnunk kellett és elesni."
Ki Hong: "Igen, csak nagyon gyorsan kellett felfutni a homokdűnékre, és még meg sem izzadtam közben. Nem volt nagy dolog."

Miért ezeket a színészeket választottátok a szerepekre? Csak mert amúgy remek munkát végeztetek.
Wes: "Remek színészek ők, akikkel nagyszerű együtt dolgozni, és ez fontos számomra. Hiszen ez egy olyan film, melyben a karakterek sok dolgon mennek keresztül, és ezt látni kell rajtuk. Fontos volt, hogy olyan színészeket találjunk, akik könnyen azonosulnak a szereppel, és akik eggyé válnak vele, és akik életre tudják őket kelteni. Fontos a hitelesség az ilyen filmek esetében."

Dylan O'Brien is ott volt a rajongói vetítésen. Halottatok már róla ezelőtt? Nagy rajongói bázisa van a Teen Wolf sorozat miatt. Ti együtt dolgoztatok vele, így megkérdezem, hogy milyen ember ő? Milyen volt vele együtt dolgozni?
Giancarlo: "Egy remek srác."
Rosa: "Tényleg nagyszerű."
Giancarlo: "Az a nagyszerű benne, hogy mikor a szemedbe néz, akkor látod, hogy mit akar, remek volt vele együtt dolgozni. Mind nagyon segítőkészek voltunk egymással. Épp ez a remek ebben a stábban. Nagyon sok filmen dolgoztam már ezelőtt, és itt mégis mindenki egyenrangúként volt jelen, senki nem díváskodott..."
Rosa: "Csak Wes, ő folyton utasítgatott." 
Wes: "Igen, épp ez volt a jó. Már két filmet megcsináltam velük, és akármit is mondtam nekik, megtették, hogy álljanak ki a fagyos hidegbe például. És még többet akartak."
Rosa: "Igen, mindig kérdeztük tőle, hogy "És eztán mi legyen? Talán ugorjak le egy épületről?"
Wes: "Akármit kértem tőlük, mindenre úgy tekintettek, mint valamiféle játékra. És ennél jobb dolgom nem is lehetett volna."

Az első film nagy siker volt, és ha a második ennél még jobb lesz, akkor tényleg nagyon izgatottan várom, hogy végre láthassam. Szeretnék kérdezni tőletek valamit. Láttam egy interjút veletek még Az Útvesztő forgatásáról, amiben azt mondtátok, hogy a helyszín tele volt kígyókkal, amitől rögtön felállt a szőr a hátamon. Most is történt valami hasonló? Itt is voltak állatok?
Wes: "Nem igazán, csak néhány skorpió és pók."
Az nem is nagy dolog.
Wes: "A legnagyobb kihívást most a fagyos hideg jelentette számunkra. Tényleg kemény volt. Volt amikor az éjszaka közepén forgattunk és alig volt 10 fok, míg a filmünk címe pedig sivatagi időre utal. Én be voltam burkolózva egy nagy kabátba."
Rosa: "Rám meg valami szexit akartak rakni, így a felsőmön lett egy nagy kivágás, én meg csak legyintettem rá a hidegben. Aztán meg rájöttem, hogy ez talán mégis hiba volt. Hajam se volt akkor, és majd halálra fagytam."
Wes: "Csak Jorge-nak volt kabátja."
Giancarlo: "Igen, csak neki. Aztán meg mindenki kölcsön akarta kérni."

Még egy utolsó dolog, srácok. Mit mondanátok a nézőknek, miért nézzék meg szeptemberben a filmet? Csak mert kell nekik valami, ami ösztönözheti őket addig.
Rosa: "Egy pillanatra se fog megállni a film. Ott folytatódik ahol az első rész befejeződött és végig nagy sebességgel fog haladni előre a történet."
Giancarlo: "Karakterek és véget nem érő akció, véget nem érő túlélés. Karakterek, akik törődnek egymással, Egy teljesen más akciófilm, mint amilyet eddig láttatok."
Rosa: "Pontosan."
Dylan: "Nézzétek majd meg a filmünket!"

És itt van a végére ígért két kisebb videó is. :)



2015. július 19., vasárnap

Comic-Con 2015: Nerd HQ interjú 2. rész


Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó, így hát hozom nektek a Nerd HQ fordítás 2. részét. Remélem tetszeni fog nektek. Enjoy. :)



Nyolcadik kérdés: Melyik karaktert játszanátok el a történetben és miért pont őt?
James: Én az a pasi akarnék lenni az asztal másik oldalán. (:DD) Hogy a jobb profilom is látszódjon 
Giancarlo: Én a saját karakteremet szeretem. Az egésznek az a lényege, hogy mindig azt látjuk, hogy az én érdekem a fontos, aztán rájövünk, hogy a "mi" érdekünk az valójában. Jorge is ilyen: az elején magát akarja menteni és azt, akit szeret aztán felébred az embersége. Nagyon tetszik ez az üzenet. Az egóm azt mondatja, hogy szívesen lennék Thomas is, a hős, de meg vagyok elégedve a saját karakteremmel is, mert elég az, hogy egy olyan szereplőt játszom, aki a szabadságért és az igazságért küzd és nem ő a nagy megmentő.
Zac: Ez egy ékesszóló válasz volt, mindannyian tanulhattok belőle. (:DD)
Dylan: Én Minho lennék, ő a kedvencem azóta, hogy olvastam a forgatókönyvet. 
Ki Hong: Willel csináltunk egy videót az első film előtt, ahol mindketten azt mondtuk, hogy Newtot játszanánk el szívesen. Ő a másodvezér, a "Ragasztó" meg a bicegése is tök jó.
Thomas: Én Minho-t mondanám, na de szerintem Brenda is elég menő. Tudja, hogy milyen a világ. 
Rosa: Én Newtot szeretem.

Kilencedik kérdés: A szereplők nagyon sokat használják a szlengeket, főleg a könyvekben. Az lenne a kérdésem, hogy ti melyiket szeretitek a legjobban?
James: Örülök annak, amit Wes csinált a szlengekkel. Valami működik a könyvben, de a filmben kevésbé. Tetszik, hogy néha feltűnik egy-egy kifejezés a filmben, főleg Minho-tól, de az nagyon okos dolog volt, hogy Wes visszaszorította ezeket.

A tizedik kérdező a másik panelen levetített klipről kérdezi Dylant és Rosát, de senki nem érti egy ideig, hogy miről van szó, így Wes elmondja, hogy levetítettek egy részletet a filmből, amelyben feltűnnek a Buggyantak is. Elmondja, hogy sokkal ijesztőbbek mint azt várnánk. Majd számítógépes játékokról beszélnek, ezt kihagynám.

Tizenegyedik kérdés: A kérdésem Jameshez és Ki Honghoz szólna: mint azt tudjuk Minho egy jövőbeli tudósról lett elnevezve. A kérdésem az lenne Ki Hong, hogy szerinted mit csinált a jövőbeli Minho?
James: Minho az unokahúgom férje igazából. Mindig is tetszett a neve. 
Ki Hong: Először is szeretném megköszönni az igazi Minho-nak, hiszen nélküle nem lehetnék ma itt. Ha ő nem lenne, bárki más lehetnék, de miatta lett ázsiai a karakter. Az én fejemben Minho az aki feltalálta a rák ellenszerét a jövőben. 

Tizenkettedik kérdés: Ha bármelyik más színész (férfi vagy nő) eljátszhatná a karaktereiteket, kit választanátok?
Giancarlo: Én szívesen látnám Salma Hayeket a szerepemben.
Ki Hong: Angelina Jolie, mert ő olyan menő.
James: Mindig is úgy képzeltem el Thomast, mint Taylor Swiftet. (:D)

Végül a többiek elkapják szegény Thomast és addig nem hagyják békén, amíg nem válaszol a kérdésre. :D Majd lerendezik azzal, hogy eljátszhatná Newtot Meryl Streep vagy Jennifer Lawrence. 

KÖSZÖNÖM, HOGY ELOLVASTÁTOK! :)

2015. július 18., szombat

Comic-Con 2015: Nerd HQ interjú 1. rész


Mivel tavaly is imádtam fordítani/nézni a Nerd HQ interjút, idén is vállaltam eme nemes feladatot, hogy elhozzam nektek a több mint 40 perces videóanyag fordítását. Ahogyan tavaly, most is több részletben fog felkerülni az oldalra. :)
Idén nagy mázlink van, ugyanis "az állandó tagok" (Dylan, James és Wes) mellett Thomas, Giancarlo, Ki Hong és Rosa is képviseltette magát - mindannyiunk nagy örömére. :)

Na de vágjunk is bele!


01:30-ig semmi érdemleges nem történik.

Első kérdés: Ki Hong és Dylan, adtatok valamilyen tanácsot a futással kapcsolatban az újaknak?
Dylan: Nem igazán.
Ki Hong: Szerintem hamar belejöttek, mármint ez nem olyan nehéz, csak a lábaidat használod...
Dylan: Igazából én megpróbáltam, mondtam nekik, hogy jobb láb, aztán bal láb és így tovább, ennyi volt. (:D)
Rosa: Igazi vezető. (:D)

Második kérdés: Ki, miért van nagyon oda? Kiért rajong?
Dylan: Mets, filmek és a barátaim.
Ki Hong: Én nagyon szeretem a pizzát.
Thomas: Star Wars - az eredeti. És a motorokat is szeretem.
Rosa: Minden, ami Batmannel kapcsolatos. 
Giancarlo: Flash Gordon.
Wes: Akárcsak Thomas: Star Wars. 
James: Trónok Harca, Star Wars. És meg kell említenem, hogy a Breaking Bad az egyik kedvenc sorozatom és megígértem az idősebb fiamnak, hogy ha gimibe megy, akkor megnézheti. Végigpörgettük egy hónap alatt az egészet.

Harmadik kérdés: Dylantől kérdeznék: Mennyi tulajdonsága van meg Thomasnak benned?
Dylan: Mindig is szerettem az olyan embereket, mint Thomas. Az olyan hősöket, akik ugyanúgy félnek, mint a többiek, de ennek ellenére bátorságot mutatnak és azok is. Az emberi hősöket, akiknek nincs szuper képességük, hanem olyanok mint mások.

Negyedik kérdező azt szerette volna, ha a csapat boldog születésnapot kíván a barátnőjének, a srácok és Rosa ezt meg is teszik. :D Kérdése: Melyik előadót szeretnék, ha énekelne a Tűzpróba soundtrackjén?
James: Nekünk csak John Paesano számít.
Dylan: Ő komponálta Az Útvesztő soundtrackjét és a Tűzpróbáét is ő fogja.

Ötödik kérdés: Milyen érzés Az Útvesztő kis csapatából a Tűzpróba nagy számú castjába lenni?
James: Nekem nagyon kemény volt, ugye mind tudjátok, hogy cameoztam az első filmben? (:DD) Nagyon féltem Giancarlo-tól, de végül jól sült el. (hát ez a James nagyon bolond :D)
Wes: Nehéz, mert azt szeretnéd, hogy mindegyik karakter kitűnjön egy kicsit és meglegyen a maga momentuma. De azt hiszem ez sikerült véghezvinni a filmben.
Ki Hong: Mi nagyon izgatottak voltunk az újak miatt és biztos vagyok benne, hogy ők is, de nagyon nyitottak voltunk velünk szemben és úgy érzem, hogy új tagokat köszöntöttünk a családunkban. Remélhetőleg ez majd a képernyőn is át fog menni.
Giancarlo: Át fog menni, srácok nagyon kedvesek voltatok. Én és Rosa nevében szólva elmondhatom, hogy az első pillanattól fogva úgy éreztük, hogy a csapat tagjai vagyunk. 
Dylan: Nagyon családias a környezet, ami meglepő egy ilyen méretű franchise-nál, ahol általában a rendező sem ugyanaz szokott lenni a második résznél. Nálunk ez nem így van. Kialakult egy kis csapat és őszintén szeretjük egymást.

Ezután elmondják, hogy a harmadik részt is Wes fogja rendezni.

Hatodik kérdés: Mi a különbség aközött, hogy egy sorozatban játszol és, hogy egy filmben?
Rosa: Számomra az, hogy a sorozatnál egy egész évadod van arra, hogy megtudj mindent a karakteredről és, hogy magadévá tedd, míg egy filmben erre jobb esetben is csak hónapjaid vannak. 
Giancarlo: A sorozatnál 6-7 oldalt forgatsz le a forgatókönyvből egy nap alatt, a filmnél pedig egyet vagy kettőt. Én leginkább a filmekben érzem otthon magam - a színházon kívül - mert ott jobb az időzítés, mint egy sorozatnál. 
Thomas: Egyetértek. A sorozatot tovább tart leforgatni, de a filmnél több időd van egy-egy adott jelenetre és magára az egész történetre.
Ki Hong: Én is szeretem mindkettőt.
Dylan: Ezek a filmek nem azok a tipikus filmek, ahol ráérősen forgatunk. Itt nem egy vagy két oldal megy le a forgatókönyvből egy nap, hanem több. Nagyon szoros a menetrend.

Zac: Az első filmben csak egy helyszínetek volt. Mi a különbség ehhez képest a másodikban?
Wes: A Tűzpróbát nagyon nagyra szerettük volna csinálni. Az Útvesztőnél csak egy fő helyszínünk volt (a Tisztás) meg volt egy kicsi a WCKD laborban. A Tűzpróbánál gyönyörű tájképeink vannak, új helyszínek az egész kinyílik és el tudod képzelni az egész világot. Itt már nem kellett zöld hátteret használnunk, mert minden adott volt. Ugyanolyan volt forgatni, mint az első részt, de mégis másabb kicsit.

Zac: Mennyi idő alatt forgattátok le?
Wes: Az elsőt 43 nap alatt, a másodikat pedig 58 nap alatt. Nektek köszönhetően az első rész hatalmas siker lett - a stúdió legsikeresebb filmje abban az évben - mert kicsi volt a költségvetése. Idén azonban több pénz jutott, amivel tudtunk mit kezdeni.

Ezután percekig arról beszélnek, hogy Wes mennyire elkötelezett a film iránt és hogy mennyire jó rendező.

Hetedik kérdés: Jamestől kérdeznék: A könyvekben az a fő kérdés, hogy melyik a fontosabb; egy ember érdeke vagy a csoporté. Akkor kezdtem el olvasni a könyveket, amikor még nem volt gyermekem, majd úgy fejeztem be a könyveket, hogy már volt és ez nagyon megváltoztatta a nézőpontomat. A kérdésem az lenne, hogy a te szülői szereped hogyan változott az írás alatt?
James: Hű, ezt még soha nem kérdezték meg tőlem, szép munka. Amikor írok egy könyvet akkor nem az van, hogy leülök és azon kezdek el gondolkozni, hogy milyen életformáló cselekményt teszek bele, amiről majd az emberek beszélhetnek. Nekem az az elsődleges célom, hogy szórakoztassam az embereket, hogy el tudjanak szabadulni a való világtól egy időre. De természetesen mivel én állok a sztori mögött, megtalálhatóak benne olyan elemek, amelyek nekem fontosak. Az Útvesztőben megjelenik a barátság, a hűség és a feláldozás fontossága. Wes a a csapat nagyon elkapták a történet lényegét.


FOLYTATÁS KÖVETKEZIK!!!

2015. július 16., csütörtök

Kiszivárgott a Tűzpróba 2. előzetese (FRISSÍTVE)


A Tűzpróbához készült második előzetest még múlt héten a Comic-Conon vetítették le elsőnek, de a nagyközönség számára csak július 23-án kerül fel az internetre. Mégis valakinek sikerült felvenni az új előzetest, és nemrég felkerült online.

Nem valami jó minőségű a videó, de aki nagyon nem bír várni, az megnézheti most. :)

ITT MEGNÉZHETITEK AZ ELŐZETEST KAMERÁS VÁLTOZATBAN!
(Közben már innen is letörölték a videót, sajnos. :()

Nem tudom meddig lesz fent a videó, lehet, hogy letörlik valamikor, de amíg tudjátok, nyugodtan megnézhetitek. :)

Július 23-án kerül fel hivatalosan a youtube-ra, akkor tudom csak feliratozni, de addig is a videó alatt elkészítettem a fordítást. Nem mindent értettem tisztán, így ha tudtok segíteni kiegészíteni, akkor megköszönöm a segítséget. :)

Fordítás:
Janson: A kinti világot nagy veszély fenyegeti. Csak idő kérdése és ez a vírus eltörli az egész emberiséget. Ezt a létesítményt arra tervezték, hogy biztonságban tartson titeket.
Thomas: Hova viszik őt? Rejtegetnek valamit. Ezek az emberek nem azok, akiknek mondják magukat.
Newt: Thomas, mit láttál?
Thomas: Nem szöktünk meg. A VESZETT embere. Ez is a tervük része.
Janson: Csak egy kérdésem van. Kinek az oldalán állsz?
Thomas: Gyerünk!
Janson: Thomas, az Útvesztő semmi volt. Ti, gyerekek egy napot se élnétek túl a Perzseltföldön.
Többiek: Siess! Gyerünk!
Thomas: Van bennünk valami, ami kell a VESZETT-nek. Nem találhatnak ránk.
Thomas: Nem kell velem jönnötök, srácok, de tudom, hogy meg tudjuk csinálni.
Brenda: Gyerünk! Kövess!
Brenda: Senki sem jött már régóta a Perzseltföldről.
Brenda: Indulás!
Minho: Ezek azok a srácok, akiket hátrahagytunk az Útvesztőben. Én nem akarom így végezni.
Ismeretlen: Helló, Thomas.
Thomas: Maga ismer engem?
Newt: Sok barátunk meghalt azért, hogy eljuthassunk idáig. Tehát nem adhatjuk fel.
Thomas: A VESZETT sok mindent elvett tőlünk. Soha nem fognak leállni. Amíg meg nem állítom őket.
Janson: Nem akarod tudni, hogy miért történt mindez?
???: Olyan közel vagytok az igazsághoz.

Forrás

Comic-Con 2015: Entertainment Weekly interjú


Az EW számára két interjú is készült. Az egyik egy rádiós interjú, ami vagy tényleg ilyen rövid, vagy pedig csak ennyi részlet került fel belőle online. A lényeg, hogy hozom elsőnek a rádiós anyagot, alatta pedig a fordítás. Aztán pedig érkezik a videó interjú, és természetesen ahhoz is készült fordítás.

Elsőnek itt van a rádiós interjú, amiben nem sok érdekes hangzik el, de a két fontosabb kérdést kiemeltem nektek.


Az első film nagy siker volt. Mennyiben volt most más újra összehozni a csapatot?
Wes: "Ez a film nagyobb lesz, mint az előző, látványosabb és izgalmasabb. Sok lesz a meglepetés. Nem hittem volna, hogy ezt is én fogom megcsinálni, de mégis így alakult. Nagyon jó móka volt."

Ugye Albequrque-ban forgattátok a filmet?
Wes: "Igen, ott. Mikor forgattunk éppen jó volt az időjárás, szép kis város. Télen forgattunk és volt amikor alig volt 10 fok, a filmben mégis úgy kell tűnnie, mintha egy sivatagban lennénk. Mindannyian sivatagi ruhákat viseltek, mégis hideg volt. Az első filmben egy erdőben voltunk, bogarakkal, kígyókkal, meleggel, most ezt felcseréltük a hidegre, a fagyra és a megfázásra."

A videó interjú sokkal érdekesebb kérdéseket tartogat számunkra. Íme:


Itt van Wes Ball, a rendezőnk. Kérlek, mondd el, hogy hol veszi fel a 2. film a fonalat?
Wes: "Ott ahol az első abbamaradt. A két filmet össze is lehetne majd kötni, és ezt igazán érdekes volt így megcsinálni. Ismét belevágunk az események közepébe, mint az előző filmnél, és ismét rengeteg lesz az izgalom. A karakterek elé új akadályok gördülnek, és ugyanolyan intenzív lesz ez a film, mint az előző. Ez egy teljesen új világ, és új karaktereket is megismerhetünk."

Egy kipusztult, felperzselt, napkitöréses világról beszélhetünk. Giancarlo és Rosa, ti ezen a Perszeltföldön éltek. Rosa, mesélj nekünk egy kicsit Brenda-ról.
Rosa: "Brenda gyerekkora óta ott él, mikor kirakták oda. Önmaga kellett boldogulnia. Ott találkozik Jorge-val, aki befogadja őt, és egy igazi csapattá válnak."
Vagyis igazi túlélők ők ketten.
Rosa: "Igen, azok."
Wes: "Olyanok, mint a kalózok. Kemények és agresszívek, megtesznek bármit a túlélésért. Érdekes karakterek ők."
Rosa: "Mint a kalózok, olyanok ők, mint a megmentők."
Giancarlo: "Megtalálták a módját, hogyan éljék túl a Perzseltföldön, kerüljön bármibe. Ami igazán ijesztő."

Kemény világba kerültek, hiszen itt vannak ezek az új lények, a Buggyantak, igaz? Wes, ma ugye láthatjuk őket?
Wes: "Lehetséges. Igen, ők az egyik nagy meglepetésünk a rajongók számára. Ők lesznek az új film szörnyei, mint az első filmben a Siratók voltak. Olyan emberek ők, akiket megfertőzött a vírus, a Kitörés, amiről az első filmben is szó esett. Láthatjuk majd, hogy milyen folyamatban zajlik ez le, és hogy milyen hatása van a vírusnak az emberekre. Így lesznek az emberekből Buggyantak, felemészti őket a vírus belülről, kívülről és belülről is."
Olyanok, mint a zombik?
Wes: "Zombi a szó, amit használhatunk rájuk, de nem teljesen azok."
Vagyis nem halottak, igaz?
Wes: "Nem azok. Az volt a célom, hogy ne tipikus zombikat csináljak. Ezt vettem figyelembe a koncepció kialakításakor. Egyediek, nagyszerűek és mások a klasszikus értelemben vett zombikhoz képest."

És mi van az időjárással? Titeket kérdezlek, Tisztársak. Gondoltatok arra, hogy visszamennétek inkább a Tisztásra? Mennyiben volt most más az időjárás?
Ki Hong: "Én nem. Igazából számomra mindegy, én mindig csak futok. Mindegy hogy az erdőben, vagy épp a sivatagban. Jó volt otthagyni az erdőt, és sivatagi levegőt szívni, azt hiszem."
Thomas: "Mindig is a szabadságra vágytak, és most megkapták. A szabadság ára azonban úgy tűnik az, hogy elvesztették a mennyországot. A Tisztás olyan volt számukra, mint egy mennyország, egészen jó kis életet éltek. Ott jó volt nekik. Most szabadok vagyunk, és mehetünk bárhova, és közben egy annál sokkal rosszabb helyzetben találjuk magunkat."

Szeretnék kérdezni James Dashnerről is. Volt egy cameo jelenete Az Útvesztőben. Most is benne lesz a Tűzpróbában?
Wes: "Csak semmi spoiler."

Milyen volt találkozni az íróval, srácok? Tudjuk, hogy James igazi filmrajongó, saját elképzelései vannak a könyveiről, hogy azoknak hogy kellene kinézniük.
Giancarlo: "Nagyon jó érzés, mikor az író ilyen szinten részt vesz a munkában, tényleg az, mert ilyenkor azt érzed, hogy ő is ugyanolyan eltökélt és elkötelezett, mint amilyen te magad vagy. Ő is a lehető legjobbat akarja, és remek alapanyagot írt, amiből elkészült később a forgatókönyv. Fantasztikus volt, támogatott minket."

És kötekedett a forgatáson?
Wes: "Nem. James egy remek ember. Igazi filmrajongó, és imádja a könyveit, amiket megalkotott. Megértjük őt, de ő is tudja és megérti, hogy a filmekben néha változtatásokat kell eszközölni. Támogatott minket, és engedte ezeket a változtatásokat. Mindez nagy dolog. Megérti, hogy a filmek egy külön világ, míg a könyvek teljesen mások. Teljesen másmilyen univerzumot jelentenek. Kaptunk tőle egy kis szabadságot, hogy tegyük, amit kell."

2015. július 15., szerda

Comic-Con 2015: Panel beszélgetés


Azt hittem napok múlva kerül fel az idei Comic-Con panel beszélgetése, de nagy meglepetésemre már másnap fent volt, aminek nagyon megörültem. Aztán rájöttem, hogy miért voltak ilyen gyorsak, és máris lelohadt egy kicsit a lelkesedésem. Iszonyat rövid lett az idei panel beszélgetés, alig 9 perces, ami nagyon kevés.

Egyetlen pozitívum, hogy nem tart sokáig a fordítása, aminek viszont örülök. Mindenesetre hozom nektek a panel interjút, érkezik a videó és alatta a fordítás, ismét csak a lényeget kiemelve. :)


Először is gratulálok. Olyan lett, mintha a történetet kiszakították volna a könyvből és átrakták volna a vászonra. Te is így képzelted el?
James: "Köszönöm, ez a karrierem csúcspontja. nekem is tetszik. Ők végezték a kemény munkát, én csak hátradőlök és nézem."

Wes, az első filmben mindenkinek kellett egy kis idő, hogy rájöjjenek mi folyik itt tulajdonképpen, most pedig úgy tűnik, hogy egyből belevágtok a közepébe.
Wes: "Igen, épp ez a jó a dologban. Emlékszem rá, hogy egy évvel ezelőtt ugyanitt ültem és akkor tudtuk meg, hogy elkészülhet majd a második film. A Tűzpróba ott veszi fel a fonalat, ahol az első film befejeződött, és aztán nem lesz megállás. Ez a film minden téren nagyobb lesz, mint az első volt. Nagyobb világot fogunk felfedezni, nagyobbak a fenyegetések. Minden sokkal intenzívebb és érzelemdúsabb. Nagyon várjuk már, hogy a rajongóknak mennyire fog tetszeni."

Dylan, szerinted mennyiben változott meg Thomas az első film óta?
Dylan: "Szerintem Thomas most először érzi magát legyőzve. Dühös is. Az első filmben ő volt mindig a motivált személy, és míg a többiek maradtak volna a helyükön, ő mindig menni akart. Végül felfedezte magában a vezetőt. Aztán az első film végén legyőzte őt a bűntudata, hiszen elvesztett egy nagyon jó barátot, és több halál miatt is magát hibáztatja. Felelősnek érzi magát ezekért a srácokért, és most, hogy sejti, mégsem jó helyre vezette őket, minden elölről fog kezdődni."

Rosa, neked mennyire... mármint látom az arcodon...?
Rosa: "Igen. Nem láttam még ezelőtt az előzetest, és majdnem sírni kezdtem. Gyönyörű lett, életre kelt benne a film, amit készítettünk, és ez a film a világot jelenti a számomra. Szerettem életre kelteni ezt a karaktert, ő egy igazi megmentő. aki ezekhez a srácokhoz csapódik és együtt harcolnak a szabadságért. Megérintett az előzetes, miközben néztem, és alig várom, hogy ti is lássátok a filmet."

És te mit gondolsz, Ki Hong?
Ki Hong: "Számomra egy álom vált valóra. Együtt dolgozni egy olyan filmen, amiért ennyien rajonganak, létrehozni egy ilyen történetet, amit Wes olyan jól alkotott meg, és együtt dolgozni ezekkel a srácokkal, akiket a barátaimnak hívhatok... ez tényleg olyan, mintha egy álmom válna valóra. Igazán nem panaszkodhatok."

Thomas, mi lesz az újdonság Newt számára a második filmben?
Thomas: "Egy biztonságos helyről jött, ahol tudta mit kell tennie a túlélésért és azért, hogy normális életet élhessen. Azon a helyen már hozzászokott a dolgokhoz, és nagyon sokáig élt ott. Aztán otthagyta azt a helyet és egy olyan új világba került, ahol nincsen ráhatása az események alakulására, ahol minden új számára. Mindannyiuk számára új helyzetbe kerülnek. Így megváltozik egy kicsit a csoport dinamikájában betöltött szerepe is, mégis megpróbál továbbra is az ösztönző személy maradni a többiek számára, hogy tudják mit kell tenniük. Próbálja a jót meglátni az embereknek, és ösztönözni őket, hogy azt tegyék, amiben a legjobbak. Próbálja mindig a lehető legjobbat kihozni minden helyzetből."
Wes: "Igen, ez a testvéri kapocs mindig is fontos része volt az előző filmnek, és ezt próbáljuk tovább vinni a mostaniban is."

Giancarlo, ez kicsit ijesztő lesz, de én minden nap téged nézegetlek, hiszen van egy poszter a szobámban Gus Finkről. (Megjegyzés: Giancarlo a Breaking Bad 24 részében szerepelt Gus Fink szerepében.) Azt a képet régen csinálták rólad, hisz már meghaltál a sorozatban. Minden nap öltözködés közben téged nézlek.
Giancarlo: "Köszönöm. Nagy megtiszteltetés volt egy ilyen remek sorozat részese lenni, és szerepelni benne, legalább annyira, mint ebben a filmben, Az Útvesztőben. Nagy durranás lesz. Egy Jorge nevű karaktert keltek életre, aki ugyanolyan nagyszerű karakter, mint Gus Frink volt, de neki talán kicsit nagyobb a szíve. Ez egy olyan film, amit mindenkinek izgatottan kellene várnia, hiszen nem csak tele van akcióval, hanem magáról az emberiségről szól. Olyan, mintha egy családról szólna, akik támaszt nyújtanak egymásnak. Hiszitek vagy sem, kihívás lesz végignézni a filmet. Lesz benne kaland, izgalom, az emberiség sorsa, győzelem, minden, amit az előzetesben láthattatok, és amit a filmben is fogtok majd szeptember 18-án. Én nagyon izgatott vagyok miatta."

Wes, meg fogunk tudni néhány titkot a VESZETT-ről, arról, hogy mi folyik a színfalaik mögött, hogy mi a motivációjuk?
Wes: "Épp ez a remek ebben. Tudod, fontos volt számomra, hogy ne az első film koppintása legyen a második, valami egészen mást akartunk csinálni, mint ami az első filmben volt. Egy teljesen új hátteret szerettünk volna, új ötleteket, új kérdéseket. miközben folytatódik maga a történet. A film pontosan ott fog kezdődni, ahol az első befejeződött, a kettő együtt olyan lesz, mint egy 3 órányi nagy kaland. Épp ezért érdekes lehetőségnek tűnt az, hogy új kérdéseket vessünk fel, új fordulatokat és titkokat, amik majd kibontakoznak előttünk, ami majd egy ugyanilyen remek harmadik filmhez fog elvezetni minket."

Wes, mikor olyan karaktereket keltesz életre, akiket mindenki ismer és szeret, mi is a szereped ebben, főleg mikor Jamessel együtt dolgozol? Mennyiben alkalmazkodsz a forráshoz, adsz-e hozzá némi újdonságot is? Csak mert sokan olvasták a könyveket és ők úgy vannak vele, hogy csak ennyi lesz? Akarsz új dolgokat vagy semmit se szeretnél megváltoztatni?
Wes: "Igen, ez az "életre keltés" művészete. Ez az én művem, amivel James világát életre keltem, és nem csak az én művem, hanem mindenkié, akivel együtt dolgoztunk. Mikor a karakterek életre keltése került szóba, akkor sokat beszéltünk róluk a színészekkel, és szabad kezet adtam nekik. Valósnak és spontánnak kellett tűnniük. Az első filmben hitelesek voltak, valósak és életszerűek. Ebben a filmben is ezt szerettük volna folytatni."

Dylan, hogy érzed, egy este megváltozott emiatt az életed?
Dylan: "Nem, nem." [Itt hülyéskednek egy sort, hogy a többiek válaszolnak Dylan helyett a kérdésre. :) Meg Giancarlo elmondja, hogy szerinte Dylan milyen remek és elkötelezett színész, akivel jó volt együtt dolgozni.]

Még szeretnék beszélni az új fenyegetésről. Tudom, hogy a világ most kiszélesedik és sokkal nagyobb lesz, mint az előző filmben.
Wes: "Ebben a filmben a legnagyobb veszélyt majd a Buggyantaknak nevezett lények jelentik, úgy mint az elsőben a Siratók. Van egy vírus, aminek Kitörés a neve, ez fertőzte meg az embereket, és örültté tette őket. Nagy kihívást jelentett, hogy ezt miként jelenítsük meg a filmben. Nagy szerepet kap majd az, hogyan próbálják megoldani ezt a fenyegetést, hiszen nagy problémát jelent majd az egész világ számára. Szintén kihívást jelentett, hogy vizuálisan hogy jelenítsük meg a Buggyantakat, ezeket a fertőzött embereket, akiket James írt le a könyveiben. A filmben láthatjuk majd, hogy különböző fázisai vannak a fertőzésnek, lesznek, akik az elején vannak ennek, és lesznek olyanok, akik már régóta fertőzöttek. Ők lesznek a film szörnyei."

[Eztán bemutatják az új, 2. előzetest, amiben elvileg a Buggyantak is láthatóak már. De azt nem lehetett felvenni senkinek sem, így mi nem láthatjuk. Hivatalosan július 23-án adják majd ki a második előzetest. :)]

2015. július 14., kedd

Első Tűzpróba clip felirattal


Még mindig nem youtube, de legalább sikerült ide beágyaznom a videó html kódját, így ti is meg tudjátok nézni normálisan. A videó alatt érkezik a fordítás. maga a clip pedig 00:23-kor kezdődik.


The Scorch Trials [MTV Fandom Awards Exc...

Janson: "Szólíthattok Mr. Jansonnak. Én vezetem ezt a helyet, ezt a menedéket, ami biztonságot nyújt a kinti világ borzalmai ellen."
Minho: "Miért segítenek nekünk?"
Janson: "Mivel, ti gyerekek képesek vagytok túlélni az átkozott vírust, így ti jelentitek a legjobb esélyt az emberiség számára is a túléléshez. Sajnos azonban éppen miatt célpontokká váltok. Amit biztosan ti is észrevettetek már. Ezeken az ajtókon túl kezdődik majd el az új életetek."

Comic-Con 2015: Q&A Jamessel és Wessel


A Comic-Conon levetített 30 perces részlet után a nézőknek lehetőségük volt kérdéseket feltenni Wesnek és Jamesnek. Most elhoztam nektek a lényegesebb kérdéseket és a rájuk adott válaszokat. :)
  • Nagy változások lesznek a filmben. James magyarázata: "Ez a film egyfajta keveréknek mondható. Néhány dolog a harmadik könyvből át lett emelve a második filmbe és ha tudod, hogyan kezdődik az utolsó könyv, akkor megláthatod majd, hogy a filmben nagyon hasonló dolgok fognak megtörténni. Úgy érzem, hogy Wes és a csapat remek munkát végeztek és az egész olyan, mintha fogták volna a második és a harmadik könyvet, betették volna egy mixerbe, majd végezetül kaptak volna két tökéletes filmet."
  • Ball ennél tovább ment és megosztotta velünk az egyik változtatást, amelyet már a film elején láthatunk. "A könyvben Janson csak megjelenik, elmondja, hogy az egész csak egy újabb teszt, a Tisztársak meg végrehajtják a feladatot, de ez a filmben nem működött volna, mert így a fontos karaktereid nem aktívak, érted? A filmben valóban döntést hoznak. Ez az egyik legnagyobb változtatás, hogy a filmben a karaktereink - miután megtudják az igazat - elmenekülnek a WCKD elől. Ahogy a könyvben itt is elmennek a WCKD-től, átkelnek a Perzseltföldön és találkoznak néhány kedvenc karakterrel. A legtöbb közönség-kedvenc jelenet benne van a filmben, csak kicsit átrendeztük a sorrendet."
  • Az, hogy úgy készítették el a második filmet, hogy már tudták, hogy lesz harmadik is, sokat segített. "Most, hogy tudjuk, hogy mi a helyzet, tudunk előre tervezni és így a történet egy nagyszerű trilógia lesz, amelyet majd jó lesz egymás után végignézni."
  • Ballék nagy változásokat tettek Teresa karakterében is, "Teresa karaktere és céljai ugyanazok maradtak és az ún. "megváltása" a harmadik könyvben nagyon erős lesz, mert rendesen előkészítjük neki a terepet. A film nagy részében élvezhetjük a jelenlétét és láthatjuk a karakterének az ívét és a belső harcait, ahelyett, hogy elzártuk volna egy szobába, mint a könyvben. Jó, hogy a fiúkkal van az útjuk során, mert így emberi kapcsolatot alakítunk ki vele a film nézése közben"
  • Ha Az Útvesztő volt a gimnázium, akkor a Tűzpróba az egyetem. "Mindig is úgy tekintettem Az Útvesztőre, mint a gimnáziumra vagy az azelőtti időszakra, amikor elhagyod a családi fészket. Olyan falak között vagy, amelyek közé más helyezett - mondjuk a szüleid - és odakint van egy veszélyes, ismeretlen világ. Az első film éppen arról szól, hogy kiszabadulnak és megtalálják a maguk útját. A második filmre meg úgy kell tekinteni, mint a főiskolára, ha érted mire gondolok. Kikerülsz a nagyvilágba egymagad és az a kérdés, hogy akkor most, mit és hogyan? Mit fogunk csinálni? Ezen az íven vezetjük végig Thomast is, hogy "mit fogok csinálni?". Erre választ kapunk még mielőtt a harmadik film elkezdődne."
  • És hogy mi a helyzet a harmadik filmmel a Halálkúrával? Wes válasza a következő: "Jelenleg a forgatókönyvön dolgozunk. A forgatást februárban elkezdhetjük."

Forrás: [x]

2015. július 13., hétfő

Comic-Con 2015: Még több kép


Találtam még jó néhány új képet a hétvégi mega eseményről, és gondoltam azért még egy bejegyzésben elférnek ezek szépen. Így akkor érkezzenek azok a képek, amik korábban a napi bontás során kimaradtak valamiért, és ha találok még új képeket a rendezvényről, azt most már itt fogom frissíteni. :)

Július 11-én este az Entertainment Weekly egy partit tartott, ahova a színészeink egy része is elment, és ott készült róluk néhány új kép. Ezekből egy kis ízelítő.





További képek ITT érhetők el.

Aztán egyik nap a stáb egy őrült lézerharc játékba kezdett az egyik interjú során, amiről szintén készült pár remek kép. Csak ízelítőként:





További képek ITT érhetők el.

És habár ez nem közvetlen a Comic-Conhoz tartozik, mégis úgy gondoltam, hogy itt és most megosztom azt is veletek, hogy Rosa-ról nemrég készült egy fotósorozat a Vanity Fair új számába, amiből előkerült néhány kép.




További képek ITT tekinthetők meg.

Forrás