2015. május 30., szombat

Hírek Thomasról


Thomas 25. születésnapjáról való elfeledkezésemet úgy magamra vettem, hogy gyorsan összedobtam egy posztot a kedvencünkről, hogy képben legyetek arról, hogy mi minden történik mostanában vele. :)

Először is felkerült a netre egy rövid (10 mp-es) videó a születésnapi bulijáról.

http://youremynewtella.tumblr.com/post/119763307163/thomas-sangsters-25th-birthday-celebration



2015. május 28., csütörtök

Tűzpróba 1. előzetes magyar szinkronnal


Ma nagy meglepetésként ért, mikor Facebookon ráleltem a Tűzpróbához készült szinkronos előzetesre. Gondoltam elhozom nektek, hisz biztos sokan vannak, akik jobban szeretik szinkronosan nézni a filmeket.

Személyes véleményem az, hogy én maradok a feliratos verziónál. A fordítással viszont elégedett vagyok, én is hasonlóan fordítottam, mikor a feliratot készítettem. Remélem a mozikban játszani fogják szinkronnal és felirattal is, így mindenki maga döntheti el, hogyan nézi meg. :)

Na, mit szóltok a szinkronhoz? :)


2015. május 27., szerda

EW elemző cikke a Tűzpróba első előzetesről (2. rész)


A tegnapi elemző cikk folytatása következik. :)
Ha lemaradtatok volna az első részről, ITT olvashatjátok el.


A Tisztársak rájönnek, hogy nem csak az övék volt az egyetlen útvesztő, hogy rajtuk kívül voltak más túlélők is. Míg az első filmben Teresa volt az egyetlen lány köztük, megtudják, hogy a B csoport éppen a sajátjuk ellentéte volt, csupa lányokkal. Csak nagyon kevés ideig látjuk őket az előzetes végén. És habár maszkot viselnek, mégis látszik Katherine McNamara Sonjaként és Nathalie Emmanuel Harrietként.


A másik csakis lányok alkotta csapatba ugyanúgy érkezett egy kakukktojás Teresa-hoz hasonlóan, egy egyedüli fiú, Aris, (akit Jacob Lofland játszik) akit egy rövid ideig szintén láthatunk a VESZETT létesítményében. Aris fontos szereplő Dashner könyveiben, de Wes mégis csavart egyet a karakterén, így a könyv olvasói egy kissé másmilyen Arissal találkozhatnak a filmben.

"Aris a könyvben nagyon hasonló karakter, mint Thomas, tulajdonképpen ugyanolyan csak ő épp a másik útvesztőben volt." - mondja Ball. - "Úgy éreztem, nem szeretnék még egy jóképű és akaratos fiút, aki Thomassal versenyez. Azt szerettem volna, ha inkább olyan lesz Thomas számára, mint valami fiatalabb testvér. Tehát kicsit megváltoztattam a karakterét."


Minden, amire rájön Thomas, nyomban nyugtalanítani kezdi őt, amit meg is oszt a barátaival, ahogy az előzetesben is láthatjuk. "Soha nem is szöktünk meg. Ez is csak a tervük része volt." A VESZETT létesítményének a mélyén Thomas felfedez egy egész laboratóriumnyit a Siratók embrió formájából, azokból a Siratókból, akik megtámadták őket az útvesztőben, és akik megölték a barátaikat. Ezek a lények ezek szerint nem indokolatlanul voltak az útvesztőben, hanem a csoport fejlesztette ki és szándékosan rakta őket az útvesztőbe.


Ha ez nem lenne elég, akkor néhány magukhoz hasonló fiatalt is látnak egy másik laborban, akiket felakasztottak különböző csövekre. Ránézve ezekre a testekre, ahogy a plafonról lelógnak mindenféle csövön keresztül, egyből el tudják képzelni, hogy talán velük is ezt akarják majd csinálni azok, akiktől éppen a biztonságos menedéket várták volna. "Talán ez a hely se olyan biztonságos, mint amilyennek gondoltuk." - mondja Ball. - "Kicsit olyan lesz ez mint valami szökés, ahogy próbálnak eltűnni majd erről a helyről."

Mikor Janson elkapja őket szökés közben, rögtön megjegyzi: "Az útvesztő csak egy dolog... de ti gyerekek egy napot se bírnátok ki a Perzseltföldön." Ennyi azonban nem állítja meg Thomast, és az utolsó pillanatban kicsúszik a záródó kapuk alatt.


Thomas csakis amiatt aggódik, hogy ez vajon megint csak egy teszt-e számukra. "Ő a felelős azért, hogy az előző filmben megszöktette a többieket az útvesztőből, mindezért nagy árat fizetve. Sokan meghaltak eközben, a barátai is." - mondja Ball. - "Tehát Thomas nagy lelkiismeret furdalással küzd. És talán most is ugyanaz fog történni. Ismét egy veszélyes helyzetbe vezeti a társait. Küzd a vezetővé válás felelősségével. Néha azonban mindenki hoz rossz döntéseket."

Forrás

2015. május 26., kedd

EW elemző cikke a Tűzpróba első előzetesről (1. rész)


Az Entertainment Weekly oldalán a Tűzpróba előzetes megjelenése alkalmából készült egy részletesebb elemzős poszt néhány az előzetesből kivett új jelenetfotóval megspékelve, amiben vannak érdekes dolgok, így gondoltam hozom nektek a fordítást. Mivel elég hosszú, így két része szedem. Most érkezzen az első fele. :)


"A Tűzpróba film éppen ott fog folytatódni, ahol az első abbamaradt, mikor felvették őket a helikopterre ezek a rejtélyes lázadók." - mondja Ball. - "A világ pengeélen táncol, és ezek a gyerekek fontosak ahhoz, hogy helyrehozzák a világot. És mivel ennyire fontosak, nagyon sokan maguk mellett akarják tartani őket."


Az előzetes csak keveset árul el abból, hogy mi jön eztán. Annyit láthatunk, ahogy az életben maradt fiatalok megszöknek a VESZETT épületéből, azoktól, akik felépítették számukra az útvesztőt, és akik berakták oda őket, mint valami kiképzési táborba. Mivel sikerült megszökniük onnan, így bebizonyították, hogy sokkal nagyobb dolgokra hivatottak. Ahogy Ava Paige, a VESZETT kancellárja is elmondja az előzetesben: "Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Útvesztő Próba sikeres volt. Itt az ideje, hogy elkezdjük a 2. fázist."


A napkitörések nem csak a világot pusztították el, átváltoztatva az egészet egy nagy pusztasággá, hanem a történtek hatására jutott hatalomra a VESZETT szervezet is. Az emberiség nagy részét pedig elsöpörte egy járvány, aminek azóta is várja mindenki a gyógymódját.


"Az első filmben úgy tudtuk, hogy a fiatalok immunisak a vírusra, de most kiderül, hogy mégis megfertőződtek." - mondja Ball. - "Ez az egész dolog végigvezet majd a történeten. A kérdés az, hogy ki immunis és ki nem az. A végén derül ki a rejtély."

Ezúttal Aiden Gillen is csatlakozott a stábhoz, akit legtöbben a Trónok Harca Kisujjaként ismerhetnek, és aki itt is egy újabb manipulatív karaktert fog életre kelteni. A karakternek csak egy kisebb szerepe van a könyvekben.


"Tulajdonképpen ő lesz a "gonosz" a filmben, egy Janson nevű karakter, akit a rajongók inkább Patkányemberként szoktak emlegetni." - mondja Ball. - "Kibővítettük a jeleneteit a filmben, és igazán remek őt látni a képernyőn."

Van egy jelenet, ahol Janson kihallgatja Thomast és a többieket arról, ami korábban történt velük az útvesztőben. De hogy is lehet kihallgatni valakit, aki amnéziában szenved?


Janson igazából azért van ott, hogy információkat hintsen el Thomas számára, és lássa, hogy reagál rá a fiú. "Nem akarod megtudni, miért történt mindez?.... Tudnom kell, hogy melyik oldalon is állsz?" Nehéz a kérdés Thomas számára, hisz eddig azt se tudta, hogy vannak különböző oldalak. Az útvesztőben mindenki egy csapat volt, de idekint sokkal nehezebb az élet.


A VESZETT létesítményén túl a fertőzöttek egy csoportja várakozik, akiket Buggyantaknak neveznek. Nem sokat láthatunk belőlük a teaserben, de majd a következő hónapokban valószínűleg felfedik őket is. (Az új karakterek, akiket Giancarlo Esposito, Lilly Taylor és Barry Pepper alakítanak, őket későbbre tartogatják.)

Forrás

*A cikk második része holnap érkezik. :)

2015. május 24., vasárnap

Gondolataim a Tűzpróba 1. előzeteséről - Cassie

Az előzetes megjelenésekor az egyik bejegyzéshez akartam leírni a véleményem, de aztán jobbnak láttam, ha egy külön posztot írok róla, akárcsak a nővérem. Nem akarom túlragozni a bevezetőt, röviden és tömören: nagyon tetszik az előzetes. Ha továbbolvastok, akkor pedig azt is megtudhatjátok, hogy mik azok a dolgok, amik különösen tetszettek.


Aidan Gillen, Aidan Gillen, Aidan Gillen! Ha még emlékeztek rá, ő volt az első színész, akinek a castingját bejelentették és én már akkor teljesen oda és vissza voltam attól, hogy Weséknek sikerült egy ilyen remek színészt kifogniuk. Mr. Gillien egyértelműen jól tudja hozni Janson karakterét, engem már az első mondattal megfogott (Welcome to the Scorch!). Nem csak a hangszíne és a hangsúlyozása (na meg az ír akcentus, óh igen) de a külseje is teljesen olyan, amilyennek a könyv olvasása közben elképzeltem Jansont. Már most megmondom, hogy Kisujj tökéletes erre a szerepre, olyan, mintha csak a fejemből lépett volna ki. Az előzetesből és a korábban kiadott információkból tudjuk, hogy Patkányember karakterét jócskán kibővítették a filmben, ennek én felettébb örülök, mert kár lett volna elvesztegetni egy ilyen tehetséges színészt mindössze egy jelenetre.

Az ugrásra kattintva tovább olvashatjátok. :)

2015. május 23., szombat

Gondolataim a Tűzpróba 1. előzeteséről - Anna


Én is gondoltam rá, meg úgy tűnik titeket is érdekel, így összeszedtem néhány gondolatot a kiadott első Tűzpróba előzetessel kapcsolatban. :)

Elsőnek is itt van ismét az előzetes, mert ezt nem lehet megunni. :D


Alapvetően tetszik az előzetes, valami hasonlót vártam. Miután többször megnéztem, akkor esett le, hogy tulajdonképpen hasonlóan épül fel a mostani előzetes, mint tavaly Az Útvesztő első teasere. Ismét egy adott helyre jutnak a karakterek, akkor az útvesztőbe, most a VESZETT létesítményébe, és miután rájönnek, hogy ott nem fenékig tejfel az élet, próbálnak onnan kijutni egy számukra ismeretlen helyre. Akkor az útvesztőből való kijutás volt a cél, miközben nem tudták, hogy mi vár rájuk odakint, most a VESZETT-től kell megszökni, miközben fogalmuk sincs, hogy mi fogadja majd őket a Perzseltföldön.

Vagyis az előzetes hasonló felépítésű, és valami hasonló történetet sugall. Nekem tetszik ez a párhuzam, amiből amúgy több is átvonul az előzetesen, és ezek szerint majd a filmen is. Például Thomas kivetődése a záródó kapu alatt teljesen olyan, mint mikor korábban az útvesztő záródó falai közé ugrott ki az utolsó pillanatban. Megint nem mutatnak sokat a történetből, csak az alapokat vázolják fel, ami jó, hisz így a könyvet nem olvasók nem tudják, hogy mire számítsanak, vagyis alaposan felkelti az érdeklődésüket. És épp ez egy jó előzetesnek a célja.

A Tűzpróba előzetes mindent megtestesít, amit egy jó előzetesnek nyújtania kell. Figyelemfelkeltő, izgalmas, kalandos, felvázolja az alap sztorit és ezalatt egy fülbemászó zenével teszi teljessé az összhatást. Nyilvánvalóan egy igazi akciófilmet fogunk kapni, és szerencsére maradtak a készítők az első részben elkezdett stílus mellett. Mármint, hogy a szerelmi szálat erőteljesen háttérbe szorítják, és inkább az akcióra és a rejtélyekre helyezik a fő hangsúlyt. Ezt pedig nagyon jól teszik, mert éppen emiatt lett sikeres az első film (és a könyvek) is. Mert nem olyan, mint a többi romantikus ifjúsági könyvön alapuló filmadaptáció.

Az már korábban is nyilvánvaló volt, hogy a Tűzpróbától kezdve sokkal több változtatásra számíthatunk a könyvhöz képest. Nem értem, miért ért ez sokakat meglepetésként, mikor több helyen nyilatkozták korábban, mi is írtunk már sokszor erről. Wes és James is figyelmeztetett, így tudhattuk régóta, hogy mire számítsunk. Nekem tetszett a Tűzpróba könyv, és habár sosem szerettem az öncélú filmes változtatásokat, de ha van értelme és oka a dolognak, és még jobbá teszi a történetet, akkor nincs ellenemre a dolog. És hát valljuk be, James könyveiben azért van néhány fura és elvarratlan szál, ami igenis bővebb magyarázatra szorul. Mindezt megkapjuk majd a filmben.

Az is teljesen világos, hogy a második filmtől már nem fog élni az "egy könyv, egy film" koncepció. A Tűzpróba és Halálkúra könyv eseményeit összemossák, és újraosszák két filmben. Mostantól nem lesz olyan éles eltérés, és ez már az előzetesből is látszik. Janson sokkal nagyobb szerepet kap már az elejétől, aminek nagyon örülök, mert Aidan Gillent imádom a Trónok harcában, és mivel zseniális színész, így nem baj, hogy többet lesz a képernyőn. A régi kedvencek maradtak, és őket még mindig imádom, ezzel nincs gond. Amit kicsit sajnálok, hogy nem láttunk többet a B csoportból, rájuk kíváncsi lettem volna, de biztosan benne lesznek majd a 2. bővített előzetesben.

Tetszettek a visszautalások az első részre, és hogy nem felejtették el, mi minden történt az útvesztőben. Nem láttuk, hogy néznek majd ki a Buggyantak, sem Brenda-t és Jorge-t. A Buggyantakat biztosan csak a filmbe fogják bemutatni, ugyanaz lesz velük, mint a Siratókkal. Brenda és Jorge pedig biztosan benne lesznek majd a 2. előzetesben, legalábbis nagyon remélem, mert rájuk is nagyon kíváncsi vagyok. Kaptunk pár képet a Perzseltföldről is, ami pontosan olyan, mint ahogy én elképzeltem, bár nem olyan nehéz egy kihalt, sivatagot megcsinálni, így gondoltam, hogy ez nem fog nekik gondot okozni. :)

Összességében ez egy remek kis előzetes volt, nekem nagyon tetszett, és habár tényleg sokkal több lesz a változtatás a könyvhöz képest, de ezek engem nem zavarnak. Egyrészt, amíg nem láttam a teljes filmet, addig nem mondok semmiről se véleményt, hisz az előzetes sokszor megtévesztő lehet, másrészt pedig azért valljuk be, néhány helyen igenis kell a változtatás és a magyarázat, hogy a mozinézők is érthessék a történetet, ne csak azok, akik olvasták a könyveket. Szerintem olyan július körül jön ki a második, immár bővített előzetes, és remélem abba belekerülnek azok a karakterek is, akiket itt most hiányoltam.

Ha van valami észrevételeket az előzetesről, vagy hozzáfűznivalótok a véleményemhez, akkor nyugodtan osszátok meg velem. :)

2015. május 21., csütörtök

Dylan és Ki Hong reakciója a Tűzpróba előzetesre


A napokban jelent meg a Tűzpróba első előzetese, és Dylan és Ki Hong készített egy reakcióvideót, melyben láthatjuk, hogyan fogadták az előzetest, mikor ők is elsőnek tekintették meg. :)

Hozom a videót, mert nagyon aranyosak benne. :) Az a lelkes fej, amit levágnak mindketten... mintha maguk is rajongók lennének, akik ki tudja mióta vártak erre a filmre.



2015. május 20., szerda

Ismét új képek: Thomas, Kaya, Katherine, Nathalie


Már régóta tartogatom ezt a posztot, és mivel összegyűlt néhány új kép, most hozom nektek, mielőtt még elvesztené az aktualitását. Most se válogattam szét őket, hanem hozom ömlesztve. Értelemszerűen van amelyik nyilvános rendezvényen készült, van amelyik újabb fotósorozatok részét képezi, és van, amelyiken az adott színész rajongókkal található. Nézegessétek és szemezgessetek belőle. :)









Forrás: Twitter, X

2015. május 19., kedd

Itt is van a Tűzpróba első előzetese magyar felirattal


Tudom, gyors vagyok, mert itt is van a feliratos előzetes. :)
Ne feledjétek, be kell kapcsolni a feliratot a jobb oldalsó sarokban található "Captions" fülre kattintva.



(Ui: Bízzunk benne, hogy nem tiltják le a videót. Ha mégis, akkor felrakom majd újra. :)

Íme a Tűzpróba első előzetese!


Itt is van a Tűzpróba első előzetese, még felirat nélkül. :) Majdnem két perces. :)
Amint kész a feliratos verzió, hozom.:)


Nagy valószínűséggel délután érkezik a Tűzpróba előzetes+Itt az első hivatalos poszter a filmhez!


Végre elérkezett ez a nap, ma végre láthatjuk a Tűzpróba első teaser előzetesét! :)
Nem nagyon lehetne pontosan megmondani, mikor kerül fel online az előzetes, de ha az elsők között szeretnétek látni, akkor a 20th Fox Century hivatalos youtube csatornáján keressétek majd.

James twitteren folyamatosan számolt vissza a mai napig, az egyik utolsó twitje így szólt:


"12 óra az előzetesig. Ki izgatott?" 

Ez a twit 8 órája került ki, így ha minden igaz, akkor kb. 4 óra múlva már fent lesz online az előzetes. Lehet hogy nem is este érkezik, hanem a délutáni órákban. Majd meglátjuk. :)

És igen, jól látjátok, megkaptuk az első hivatalos posztert a filmhez. Hozom ezt is külön képként. Szerintem csodaszép. *-*

Kattints a képre, és megnő! :)

Forrás: twitter

2015. május 18., hétfő

Első kulisszák mögötti (BTS) videó a Tűzpróba filmhez!


A holnapi előzetes előtt kaptunk egy kis meglepetést, nevezetesen az első rövid kulisszák mögötti BTS videót a Tűzpróba forgatásáról, melyet az MTV adott ki, akik korábban jártak a forgatáson. Nem mutatnak sok jelenetet, de azért mégis van egy-két új dolog, és a videóban felszólal a filmről Dylan, Thomas és Wes is. :)

Érkezik a videó beágyazva, és alatta természetesen a fordítás. :)

   

Dylan: Az első film végén a Tisztársak egy része megmenekült, és rájöttek, hogy a világ nagy részét megfertőzte ez a vírusos megbetegedés, amit a Kitörésnek neveznek. Tisztára olyan ez az egész, mint a The Walking Dead.
["Minho: Mit is keresünk?
Thomas: Bármilyen életre utaló jelet."]
Thomas: Mikor belekerülünk ebbe a világba, akkor találkozunk emberekkel, akik mondanak bizonyos dolgokat, de nem biztos, hogy minden igaz lesz ebből. Maguknak kell rájönnünk, hogy mi is folyik itt tulajdonképpen.
Dylan: A könyv rajongói láthatják majd, ahogy a benne lévő dolgok életre kelnek. Ez egy teljesen új világ lesz.
Wes: Mikor az első filmet csináltuk, akkor James aktívan részt vette a készítésben. Most a második film esetében is, de már nem akartunk annyira tökéletes adaptációt csinálni, mint korábban. A második és harmadik könyv elemeit összemostuk, és úgy alakítottuk a karakterek útját is, hogy majd folytatni lehessen a sorozat további részében. Sok új akció, poénok, és új dizájn.... ezekkel fogjuk folytatni a történetet az útvesztő után.
Thomas: Szerintem a könyv rajongóinak tetszeni fog, ahogy minket egy teljesen új helyzetben fognak látni.
Dylan: A könyv őrületes, és sokat átemeltünk belőle a filmbe. A világ, ami az első részben még csupa rejtély volt, most kinyílik, és Wes mindezt jól megoldotta. A film nagyszerű lesz... tehát máris kisebb rajtam a nyomás. Nagyon fog tetszeni a rajongóknak és alig várom, hogy végre lássák.

Ready for Scorch?

Ne tévesszen meg senkit a kép, már csak 2 nap és láthatjuk az előzetest! (a képet május 16-án osztották meg, de gondoltam beteszem ide, mert azért csak Dylan, na :D)

Eddig semmi nem történt a Tűzpróba film promóciója tájékán, a napokban azonban teljesen belelendültek a készítők és az író, ugyanis az utóbbi pl. naponta akár többször is kiírja, hogy hány óra és hány perc van még az előzetesig. Ez a lelkesedés megihletett és gondoltam megírom nektek, hogy mikor számítsatok az előzetesre és, hogy mi, hogy fog történni.

  • Először is szögezzük le, hogy ez nem egy 2:30 perces, igazi előzetes lesz, hanem csak egy (pontosan) 1:44 perces teaser előzetes, ergo olyan sok dialógust/monológot ne várjunk. (ezt a "gyanút" tovább fokozza az előzetesről szóló beszámoló, amiről már írtam)
  • Másodszor az előzetes az USA-ban fog megjelenni holnap és arról egyenlőre semmi hír, hogy milyen platformon, pedig ez elég sokat nyom a latba, amikor az a kérdés, hogy hozzánk, ide az oldalra mikor jut el, na és mikor lesz hozzá magyar felirat? És itt jutok el a harmadik pontomhoz.
  • Ha az előzetest a 20th Century Fox youtube csatornájára teszik fel, akkor sima ügyünk van. Ez esetben az előzetes, az internetre felkerülése után egyből megosztásra kerül az oldalon is és után pár órával rá, kikerül magyar felirattal is. Viszont ha mondjuk az MTV oldalán teszik közzé (vagy valahol máshol), akkor várnunk kell, amíg egy kedves idegen fel nem tölti a youtube-ra... ekkor a magyar felirat valószínűleg majd csak másnap, vagyis 20-án fog megérkezni hozzátok, de ekkor is megpróbáljuk valahogyan beágyazni az előzetest, hogy meg tudjátok tekinteni.


Mindenesetre mi - ahogy eddig mindig - nagyon igyekszünk, hogy minél hamarabb elhozzuk nektek az előzetest és, hogy a magyar feliratot is elkészítsük hozzá.


Ennyi lettem volna mára, lelkesedés ON. :)
#iamsooooooreadyforscorch

2015. május 17., vasárnap

Boldog születésnapot Thomas! (utólag is)


Tegnap ünnepelte - Az Útvesztő filmben Newtot alakító színész - Thomas Brodie-Sansgter a 25. születésnapját. 
Sajnos tegnap mindketten valahogyan elsiklottunk eme jeles alkalom felett (nincs mentségem, tudom!) de ma gondoltam utólag is boldog születésnapot kívánunk neki. :)

Az alábbi aranyos giffel pedig remélem minden rajongó számára jóvátettem a "bűnömet". ;)


Képek forrása

2015. május 16., szombat

Május 19-én, kedden jön a Tűzpróba előzetes (már biztos!)


Negyedik nekifutás, de most már 100%-osan biztos, hogy jövőhéten tényleg érkezik az előzetes. Kedden, május 19-én adják ki Amerikában, de azt még nem lehet tudni pontosan, hogy hány órakor, így ha későn lesz ez az időpont, akkor lehet mi csak szerda hajnalban láthatjuk. Mindenesetre, legrosszabb helyzetben is, szerdán végre érkezik az előzetes hozzánk is. :)

Twitteren végre beindult az élet, és a korábbi utalások után, amiről már írtam, naponta érkeznek a következők, és nagyon beindult a #ReadyforScorch hashtag használata is. James naponta számol vissza az előzetesig, és újabb kis gifek érkeznek, amik az előzetest vetítik előre. Íme ezekből egy kis válogatás.





Keddig csak várnunk kell, és aztán végre jön az előzetes. :)
Szerintem épp ideje már. :D

Forrás: twitter

2015. május 13., szerda

Infók a Tűzpróba előzetesről (újra)


Őszintén szólva én már tényleg nem tudom mi a fene van, így mostantól inkább nem is mondok semmit konkrétat. Ha találok valami infót, akkor hozom, egyébként meg semmit se vegyetek addig biztosra, amíg a saját szemetekkel nem látjátok. Hogy miért is írom ezt? Elvileg úgy volt, hogy most pénteken, vagyis május 15-én végre érkezik a Tűzpróba teaser előzetese, és úgy tűnt, hogy ez már majdnem biztos hír.

Igen, ám, de a napokban több utalás is volt arra vonatkozóan, hogy a következő kedden, vagyis május 19-én is érkezik majd valami a filmmel kapcsolatban. Így lehet, hogy az előzetest tolják át jövőhétre, vagy ki tudja, lehet pénteken tényleg érkezik az előzetes, és kedden valami teljesen mást fogunk kapni. Mondjuk stilleket, vagy posztert  filmhez.

Először is Wyck Godfrey, a filmek egyik legfőbb producere hintette el a morzsákat twitteren, mikor kiírta ezt.
"Valami érkezik jövőhét kedden. Készen álltok a Perzseltfölre?"

Aztán James is valami hasonlóra utalt az alábbi twittel:
"Egy hét."

Közben kaptunk twitteren újabb kis gifeket az előzetesre való várakozáshoz, amit sorban hozok, és remélem egyiket se hagyom ki.


És a végén hoznám még ezt a remek fanmade posztert a filmhez, ami nem hivatalos poszter, de nekem tökre tetszik, így gondoltam megosztom. :)


Nem értem én ezt az egészet. Miért nem lehet normálisan megmondani, mikor kapjuk meg az előzetest? Még ha most pénteken nem is, de kedden nagyon remélem, hogy tényleg érkezik végre valahára!

Forrás: twitter

2015. május 12., kedd

Katherine és Ki Hong interjú a filmekről


Három igen kicsi interjút találtam, így gondoltam nem külön, hanem egyben hozom nektek őket.

Az első interjú Katherine-el készült, akit a 2015 MTV Movie Awardson interjúvoltak meg, ahol a Tűzpróbáról és a benne lévő szerepéről is kérdezték. Érkezik a videó, és alatta a lényeg fordítása. (Katherine 1:29-től jön!)


Jól tudom, hogy benne leszel Az Útvesztő második részében? Mi a címe?
Igen, benne leszek. Tűzpróba lesz a film címe.
Mesélj egy kicsit a filmről!
Az összes kedvenc karakter kijutott az útvesztőből, és túlélték a próbát, de még nincs vége a történetnek. Legyőzték a Siratókat, de nem ez a legrosszabb, amivel szembe kell nézniük. Lesznek más szörnyek, és ellenségek, akik a Perzseltföldön várnak rájuk. Az egész világ egy megperzselt földdé vált a napkitörések miatt, és elszabadult egy vírus, amit Kitörésnek neveznek, és minden tönkrement körülöttük. Útra fognak kelni, és ekkor találkoznak majd új emberekkel.
A rajongók számíthatnak majd arra, hogy a film olyan lesz, mint a könyv?
Igen, számíthatnak rá. A film a második könyv eseményei dolgozza fel, és egy kicsit átvesz a harmadik könyvből is. A történet tehát egy kicsit ki lesz bővítve, de a karakterekhez próbáltunk hűek maradni.
Hogy készültél fel a forgatásra?
Elsőnek is elolvastam a könyvet, ami amúgy remek, és James egy zseni, az biztos. Imádtam a könyvet. Emellett nem sok időm volt felkészülni, főleg fizikailag nem, mert a forgatásra való indulásom előtti estén tudtam meg, hogy megkaptam a szerepet. Nagyon jól éreztem magam ott, jót szórakoztunk a többiekkel, az egész stáb nagyszerű és olyanok lettünk, mint egy nagy család. Remek volt.

A második interjúban pedig Ki Hong beszél Az Útvesztő filmekről. Alatta ismét megtalálható a fordítás. (00:58-tól beszél Az Útvesztő 2. részéről!)


Beszéljünk egy kicsit Az Útvesztő második részéről, ami nemsokára a mozikba kerül. Azt biztosan tudtad, hogy a könyvek nagyon népszerűek, de mikor belekezdtetek a filmbe, akkor sejtetted, hogy ezek is sikeresek lesznek-e vagy sem?
Nagyon örülök neki, hogy így lett, és mindez a rajongóknak köszönhető, akik mindenben támogattak minket. Nemsokára jön ki a második film, szeptember 18-án idén, és már nagyon várjuk.
Reméljük a második film is sikeres lesz. És mi a helyzet a harmadik filmmel?
Nem tudom, majd meglátjuk mi lesz. Elsőnek legyünk túl a második filmen, és utána beszélhetünk róla.


És végül érkezett még egy viszonylag hosszabb Ki Hong interjú, amit ugyancsak megosztok veletek. Az interjú amúgy az ázsiai színészek jelenlétéről szól Hollywoodban, melyben Ki Hong a saját életútjáról, élményeiről és tapasztalatairól mesél. :)
(01:55-től kerül szóba Az Útvesztő!)


Mikor először szóba került számomra Az Útvesztő film, akkor csak egy hétköznapi szerepnek indult. Ismertem a rendezőt és a stábot korábbról, így többször is visszahívtak, mire megkaptam a szerepet. Emlékszem, mikor elsőnek olvastam el a forgatókönyvet, csak arra tudtam gondolni, hogy nekem ezt meg kell csinálnom, mert ezt a szerepet nekem találták ki. Nagyon szerencsés vagyok, hogy megkaptam a szerepet. Megpróbáltam a lehető legtöbbet kihozni magamból, hogy egy erős vezetőt teremtsek meg, hogy mindezeket a jellemzőket belevigyem a karakterbe.
Szerencsém volt, hisz a könyv írójának, James Dashnernek van egy unokahúga, akinek a férje koreai, őt hívják Minho-nak, és ezért rakott bele James egy ilyen karaktert a könyvébe. Innen is szeretném megköszönni neki, hisz mi ázsiaiak mindenhol ott vagyunk, és ez fontos, mert sosem lehet tudni, hogy mikor inspirálunk meg valakit. Ő csak egy átlagos férfi, aki elvette James unokahúgát, és mégis nagy inspirációt jelentett James számára a könyveihez. Minden nap gondolok erre a férfira, és miatta nagyon hálás lehetek azért, hogy részese lehettem ennek a filmnek. Megmutattuk, hogy az ázsiai férfiak is lehetnek erősek és kedvelhetőek.

2015. május 10., vasárnap

Infók a Tűzpróba filmhez készülő újabb képregényről


Korábban már írtunk nektek arról. hogy ismét készül egy kisebb képregény a filmekhez. Ez a képregény még a Tűzpróba film előtt jelenik meg, pontosabban júniusban, és benne olyan történetek fognak szerepelni melyek Az Útvesztő és a Tűzpróba film közötti időszakról és néhány új karakterről szólnak majd. Az újabb képregény célja a Tűzpróba film reklámozása és felvezetése. Ilyen lesz a borítója.


Eddig még nem sokat lehetett tudni erről a képregényről a megjelenési dátumán kívül, de most kaptunk egy kis infót. A képregény 5 kis történetet mesél majd el, melyek a következők:

  • Arisról egy történet (a lenti kép alapján az, ahogy megérkezik a B csoport útvesztőjébe a Dobozon át.)
  • Brenda-ról egy történet
  • Jorge-ról egy történet
  • Ava Paige-ről egy történet
  • Mary Cooperről egy történet (Ez meg ki? Csak én nem emlékszek rá?!)

Megjegyzés: A francia rajongói oldal twitter oldaláról fordítottam az infót, remélem nem értettem félre semmit. :)

És kaptunk négy kis képet is a képregényből, csak úgy ízelítőnek:






Forrás

2015. május 8., péntek

Nagyon valószínű, hogy hamarosan érkezik a Tűzpróba teaser előzetese


Nem akartam írni róla, mert már kétszer felsültünk a pletykákkal, de VÉGRE nagyon úgy tűnik, hogy most már tényleg érkezik jövőhéten a Tűzpróba első előzetese. Egyrészt előre van jelezve az egyik előzetes "bejelentő" oldalon, és már azt is tudni lehet, hogy elvileg 1:44 perces lesz maga az előzetes. Vagyis nem kapunk még egy normális hosszúságú előzetest, hanem tényleg csak egy teaser érkezik.


A hypable oldalon, ami azért elég megbízható forrásnak tűnik is írt az előzetesről, így csak igaznak kell lennie a hírnek. Amerikában így tehát elvileg május 15.-én láthatjuk a nézők a mozikban a Tűzpróba előzetesét. Elsőnek állítólag a Pitch Perfect 2. előtt fogják levetíteni a mozikban, de biztosan utána nem sokkal online is felkerül, így mi is megnézhetjük. :) Tehát, ha minden jól megy, akkor jövőhét pénteken érkezik az előzetes.

Nagyon remélem, hogy igaz a hír, és nem megint csak szórakoznak velünk. Már épp ideje lenne annak az előzetesnek! :)

Forrás

2015. május 6., szerda

Beszámoló az előzetesről


Mint azt tudjuk, a Tűzpróba teaser előzetesét április 23-án levetítették a CinemaConon. Ezen a rendezvényen jelen volt a cikk írója és miután megtekintette az előzetest leírta, hogy mire lehet majd számítani benne.



A Tisztársak lehet, hogy megszöktek a VESZETT kísérletéből Az Útvesztő végén, de a halálos kalandjaiknak közel sincs vége. Miután a 2014-es film végén megmentették őket, Thomasnak, Teresának, Minho-nak, Newtnak és a többi túlélőnek még egyszer meg kell küzdeniük az életükért Az Útvesztő folytatásában a Tűzpróbában. 

Az előzetesben Thomas elmondja a szövetségeseinek, hogy - miután felfedezte, hogy nem ők az egyedüli alanyai a VESZETT kísérletének - úgy érzi, valami nincs rendben a megmentőikkel.
"Titkolnak valamit." - mondja.
Thomas gyanúja megalapozott volt. Az előzetesben a VESZETT-es Ava Paige kancellár hangja felfedi, hogy a VESZETT készen áll arra, hogy elkezdjék a kísérlet második szakaszát. Ava annyira eltökélten hisz a feladatukban, hogy az első filmben megjátszotta a halálát és nem túlzás azt mondani, hogy nem mond le egykönnyen a Tisztársakról.
"Az ő életük alakulása fogja meghatározni az emberiségét is." - mondja - "Ők lehetnek a megoldások mindenre."
Annak ellenére, hogy figyelmeztetik őket, hogy ne hagyják el a telephelyet, Thomas és a csapat kiszökik a Perzseltföldre, amely a Napkitörés eredménye. Egy snitt megmutatja, hogyan festene a San Francisco-i Golden Gate híd homokkal elfedve. A film szinopszisa szerint a Tisztársaknak nemcsak a megváltozott világgal, de néhány "elképzelhetetlen teremtménnyel" is szembe kell majd nézniük. 
"Nem adhatjuk fel." - mondja Newt, azokra a barátaikra utalva, akik a Perzselföldi próbák kezdete előtt meghaltak.
"Soha nem fognak leállni, így hát majd én megállítom őket." - mondja Thomas.

Ne feledjétek, még nem lehet tudni, hogy mikor érkezik hivatalosan az előzetes, de James múltkor a twitteren azt ígérte, hogy elvileg májusban végre mi is láthatjuk. Úgy legyen! :)


Forrás: [x]

2015. május 4., hétfő

Új képek a színészekről


Az utóbbi napokban ismét összegyűlt néhány új kép a színészeinkről, amit most fogok nektek hozni. Nem akarom külön-külön felsorolni mikor és hol készültek a képek, a többség esetében az adott színész rajongókkal látható valahol, vagy épp valamelyik új filmjének premierjén.

Remélem nem bánjátok, de most csak ömlesztve hozom a képeket. Mindet, amit mostanában találtam itt-ott. :)










Forrás: Twitter, X

2015. május 2., szombat

Új dizájn az oldalon!


Amint láthatjátok megújult végre az oldal, és új dizájnt kapott. Kikerült az általatok megszavazott fejléc, amit még egyszer szeretnénk megköszönni a készítőnek Szilvási Ágotának. :) A háttér pedig a Tűzpróba filmhez kiadott első conceprt art lett némi módosítással. Emellett eszközöltem még némi kisebb változtatást is, pl. a betűszínek esetében.


És hogy az előzőt se felejtsük el, készítettem róla egy képet, csak úgy emlékként. Egyébként a felső sávba készítettem egy új menüpontot, oda fogjuk gyűjteni az oldal dizájnjait, így egyik korábbi se merül majd feledésbe.

Nem tudom, hogy vagytok vele, de én elégedett vagyok az új dizájnnal. :)
Nektek hogy tetszik?

2015. május 1., péntek

Nem kapunk ma előzetest!


A kinti rajongók is egyből elkezdtek spekulálni, hogy biztos hamarosan érkezik végre az előzetes, mert a WCKD kapott egy új logót a hivatalos oldalán és kisebb kivágott gifet is. Twitteren így jelent meg az utóbbi az alábbi szöveggel:
"Az Útvesztő próba teljes siker volt. Kérlek, maradjatok velünk további információkért."

Itt van külön a logó:


Az első gif után kaptunk egy másodikat, ehhez is járt felirat:
"Biztonságban vagytok a VESZETT mellett."

Tényleg mindenki azon kezdett el izgulni, hogy biztos érkezik a Tűzpróba első előzetese, amire James így reagált twitteren:
"Miért hiszi azt mindenki, hogy ma megjelenik az előzetes? Talán lemaradtam valamiről? Ígérem, hogy látni fogjátok... ebben a hónapban!!!!:)"

James azt írja, ma nem kapunk az előzetest, és ő csak tudná, ha így lenne, sőt már korábban beharangozták volna, ami ugyebár nem történt meg. Nagyon úgy tűnik, hogy mégse érkezik ma az előzetes. Viszont James ígérete szerint még a hónapban látni fogjuk. Ajánlom, hogy úgy legyen, mert már épp ideje lenne! :)

Forrás: twitter

Fejléctervezős szavazás eredménye


Hamarosan dizájnváltás következik az oldalon, és ebben kértük a segítségeteket az utóbbi hetekben. Mivel mi magunk nem vagyunk valami nagy photoshop mesterek, így megkértünk titeket, hogy akinek van kedve, ideje és ötlete, az készítsen nekünk új fejlécet Tűzpróba stílusban. Három remek munkát kaptunk, amikért szeretnénk köszönetet mondani. Ügyesek vagytok, és csak így tovább! :)

Mivel húgommal nem tudtunk dönteni, így szavazásra írtuk ki a dolgot, és így a végén örömmel jelenthetem be, hogy a 2. fejléc tetszett nektek a legjobban, így az fog kikerülni az oldalra. Hogy pontosan mikor, azt még nem tudom pontosan, de nagyon hamarosan. A 2. fejléc egyébként Szilvási Ágota munkája, akinek még egyszer szeretnénk köszönetet mondani. :)

Íme tehát még egyszer a nektek legjobban tetsző fejléc:



És a végére szeretnénk meg egy kis kiegészítést. Érkezett volna még egy fejléc a felhívásunkra, de a levél elkeveredett, vagy nem jó címre küldte az illető, amire csak későn jöttünk rá, így már nem vehetett részt a szavazásban a műve. Megígértük azonban neki, hogy utólag az eredmény kihirdetésekor kirakjuk a munkáját kárpótlásul, amit most szeretnénk is teljesíteni. Nagy Fruzsina készítette a fejlécet egyébként. :)