2015. augusztus 23., vasárnap

Dylan O'Brien Slashfilm interjú 1. rész


A Wes Ball interjú után, ugyancsak a Slashfilm oldal készített egy interjút Dylannel is a Tűzpróba forgatásán még tavaly télen. Ez is igencsak hosszú interjúnak számít, így szintén két részletbe szedve hozom. Íme az első rész. :)
UI: Ugyanez az interjú szóról-szóra megjelent a Collider és a Screenrant oldalon is.


Sok az új kihívás ebben a filmben és sok az új ember... beszéltünk például a homokdűnékről. De mi volt számodra és Thomas számára a legkülönösebb újdonság, ami várt rátok?
A karakter komolyabbá válásának megtalálása. Visszanézve az első részre, Thomas volt az egyedüli indok, az ő kezében van az egyedüli felelősség azért, amiért kijöttek az útvesztőből és nagyon hitt benne, hogy ez lesz a megoldás a helyzetükre. Most már kint vannak, mégis elveszettebbek, mint valaha és hát ott van a Chuckkal történtek is. Mindez a vállát nyomja és már nem biztos egyáltalán abban, hogy jól döntött. Talán nem így kellett volna lennie.
Harcolnia kell azért, hogy még mindig bízzon önmagában és hogy erős maradjon a többiekért. Biztos elmondták már a többiek, hogy minden héten egy új helyszínen forgatunk és ez az egyik jó és izgalmas dolog a filmben. Nem hittem volna, hogy ez a film sokkal fárasztóbb lesz, mint az első volt, de így alakult. Mégis örülök ennek, mert minden héten valami újdonság történik, ami új energiát ad.
A homokdűnékben kezdtünk, és ez a tavalyi évre emlékeztetett. Minden héten egy új helyszínen vagyunk, mintha mindig új fejezetről lenne szó. Mintha öt különböző film lenne egyben. Fizikailag inkább most a hideg okoz kihívást, nem a meleg, mint az elsőnél.

Mennyiben másak az akciójelenetek és a kaszkadőrmutatványok, mint amiket a Teen Wolfban csináltál?
Vicces, mert a Teen Wolfban sosem volt kaszkadőröm... egyszerűen pénzügyi okok miatt és mert nekem sosem kellett farkas ugrásokat vagy hasonlókat csinálnom, csak néha leestem mondjuk a lépcsőn. Itt is valami hasonló a helyzet, én csinálom a kaszkadőr mutatványokat. Itt sem kell nagy dolgokat csinálnom, és sokkal jobban jön ki, ha én magam csinálom ezeket a dolgokat. Hiszen mindenki azt a gyereket akarja látni, aki valóban végrehajtja azokat a dolgokat. Nem akarunk mi akciósztároknak tűnni és nem is ez a fontos a könyv és a történet szempontjából. Hiszek ebben és nem okoz számomra problémát mindez, szeretem csinálni a kaszkadőrmutatványokat. Persze nem ugrálok le helikopterekről, az őrültség lenne.

Még nem is.
Hát igen. A következő héten meg majd azt mondják, hogy "Hamarosan a helikopterről való leugrásodat vesszük." De sok ilyet kell csinálnunk, szinte minden héten van valami. A Teen Wolfban is, aztán jön valami más és még csak észre sem veszem és a következő nap már megint ilyesmiket mondanak, hogy "Oh, itt kell majd leesned."

Mesélsz nekünk egy kicsit a parti jelenetről és hogy mekkora szerepe lesz a filmben? Nagy hangsúlyt fektettetek a "Te nem ő vagy." sorra a könyvből?
Igen. Ebben a filmben nem lesz szerelmi háromszög... nekem azért tetszik annyira ez a jelenet mert annyira nem romantikus, hogy mégis emiatt lesz valamilyen szinten az. Nincs itt semmiféle szerelmi szál. Lesz valami kis dolog, inkább csak kisebb kapcsolatok, amiért a nézők szurkolhatnak, és szerintem nagyobb hatása lehet ennek, ha nem nyomjuk a nézők képébe. Nézőként én is az ilyen finom utalásokat szeretem, amikor arra gondolhatok magamban, hogy "Oh, milyen tökéletesek ők együtt."
Az első filmben azért szerettem annyira Teresa-t és Thomast, mert érződött, hogy van köztük valamiféle kapocs. Ez ismerős volt számukra egy olyan világban, ahol semmit sem ismertek. Mintha tényleg újjászülettek volna. Ott voltak egymásnak és a kevés emlékük is valamiféle biztonságérzetet jelentett számukra és szerintem ez gyönyörű volt. Nem mintha bármikor leállnának smárolni az erdőben, mert az sosem fog megtörténni és épp emiatt annyira reális.
Hihetővé akartuk tenni, mert ezek a gyerekek olyan szituációban vannak, ahol nem állhatnak le csak úgy egymással. Megpróbálják túlélni a helyzetet és ez a történet egyik szépsége. A szerelmi szál háttérbe kerül, de azért nem teljesen, néha előtűnik, aztán újra és újra, hiszen a nézőknek kell valami, aminek szurkolhatnak és amit szerethetnek.
A filmben Thomas és Teresa kapcsolata igen izgalmas lesz, amit a könyv olvasói már tudhatnak. Abban a fejfájós értelemben. Nem mindenben fognak egyetérteni. Nem is tudom, mit mondhatok még el erről...

Rendben, megtiltották.
Vannak a könyv olvasói és vannak akik csak a filmet látták, és még nem tudják mi következik eztán. Igazán érdekes lesz, ahogy Thomas és Teresa... mármint a könyvben ott van köztük az a lélektani kapcsolat, amit mi itt nem tudunk teljesen átvinni, hiszen nincsen telepátia köztük, és hát távol lesznek egymástól. Az a fajta kapcsolat itt nem lesz meg köztük.
A könyvben Thomas az elején csakis azzal foglalkozik, hogy megpróbálja őt elérni telepatikusan, miután elválasztották őket egymástól. Teresa nem válaszol és ez az első eset, hogy ilyen történik velük. Ezt is megcsináltuk a filmben a telepátia nélkül, inkább az érzést próbáltuk megragadni. Mintha hirtelen távolodna tőle, aminek nem tudja az okát és amire megpróbál rájönni. Érdekes lesz, ahogy a két karakter ezt az egészet együtt tapasztalja meg.
Aztán ott van Brenda, aki besétál Thomas életébe és remek csapatot alkotnak együtt. Együtt kerülnek ebbe a helyzetbe és ez közel hozza őket egymáshoz, amit persze szintén nem fogunk a nézők képébe nyomni. Ismétlem, hogy ez így nagyon tetszik. Valamilyen szinten gonosz lesz majd hozzá, így egy kissé másfajta dinamika lesz köztük és ez tetszik, talán ezt jobban is kedvelem. Brenda pimaszul beszél majd vele, és Thomas se kedveli majd az elején, és ez tetszik. Együtt indulnak el egy közös kalandra, ahol megmentik egymást és fokozatosan ismerik meg a másikat és szerintem ez remek.

Thomas találkozik majd a Buggyanttal, aki meg akarja enni az orrát? Szeretnénk tudni.
Igen. Szerettük volna belerakni, de Wes azt mondta, hogy nem biztos, hogy működni fog, vagy hogy megcsináljuk, de lehet... Rengeteg dolog van, amit próbálunk belerakni, tudod, és ennek örülni fognak majd a könyvek rajongói. Szerintem mindez remek lesz majd.

Mennyire kedvelted meg Rosa Salazart (Brenda)?
Nagyszerű lány. Remekül illik a szerepre, ő és Jacob is, és nagyon szerencsések vagyunk velük. Nem tudom, hogy sikerült, de remek csapatunk jött össze. Rosa egyszerűen hihetetlen, egész nap megnevettet, végtelen energiája van és remek színésznő. Nem tudom, hogy sikerült ilyen tehetséges embereket találnunk, akik remek emberek is egyben. Úgy hallottam ez nagyon ritka, nekünk mégis sikerült megtalálnunk őket. Nagyot üt majd Brenda szerepében.
Sosem képzeltem el magamban Brenda-t, mindig is nehezemre esett elképzelni ezeket a karaktereket a saját fejemben. És mikor elsőnek elkezdtünk összeolvasni Rosa-val, akkor már tudtam, hogy "Igen, ő lesz az." A haját is és mindent szeretek benne. Szerintem tökéletes.

Elolvastad előre az összes könyvet. Tudod, mi fog történni a végéig?
Igen.

Csak mert sokan mondták már, hogy ők nem akarják tudni.
Igen, de igazából... nem nagyon emlékszem az apró részletekre, csak a nagyobb fordulatokra a könyvből, mert egy évvel ezelőtt olvastam. Nagyon rossz az olvasási memóriám.

De egyszer végig olvastad már az egész könyvsorozat?
Igen, négy hónap alatt, ha minden igaz.

Az nagyon jó.
Hát... olyan volt számomra, mint egy igazi komoly házi feladat az utóbbi öt évből. Érted nem, hogy mire gondolok? Mint mikor a gimiben el kellett olvasni 100 könyvet, még könyvjelzőt is használtam.


*Az interjú második része holnap érkezik.

3 megjegyzés:

  1. Én az orron dobódtram fel legjobban :D

    VálaszTörlés
  2. Ú, az orros Buggyant :D tudom, h az alapból hátborzongató rész, féltettem is Thomast rendesen, de azért magamban nevettem is egy kicsit :D belegondoltam, h Hányszor hangzik el ez a mondat a mindennapi életben. :D
    Dylan pedig szimpi, mint mindig <3

    VálaszTörlés
  3. Köszi a fordítást :) Nagyon jó kis cikk volt ez :P

    VálaszTörlés