2015. június 10., szerda

MTV beszámoló: 9 érdekesség a Tűzpróba forgatásáról (1. rész)


Az MTV kiadott egy cikket, vagyis pontosabban egy beszámolót, melyben 9 érdekes dolgot foglaltak össze, melyet egyik munkatársuk a Tűzpróba forgatásán tett látogatása során tudott meg a filmről, a színészekről és kapcsolódó dolgokról. Szokásunkhoz híven két részletben hozom a cikket, most érkezik az első fele, később a második. :)

9 ÉRDEKESSÉG A TŰZPRÓBA FORGATÁSÁRÓL

1. A Felperzseltföld= Albuquerque


Új-Mexikó délnyugati városa, Albuquerque  - a Breaking Bad korábbi forgatási helyszíne - váltotta le a korábbi Louisiana-i Baton Rouge-t a Tűzpróba film forgatási helyszíneként. Az útvesztővel ellentétben a Perzseltföldnek valós helyszínnek kellett lennie, ahol tényleg élnek igazi emberek, épp ezért a Tűzpróba csapatának egy igazi várost kellett elcsúfítania és "felperzselnie", hogy minden valósághűen poszt-apokaliptikusnak tűnjön. Rengeteg homokot szórtak szét a helyszínen, hogy az egész város egy sivatagra hasonlítson, és hogy életre kelljen az a jelenet, ahol a fiúk a homokfúvás elől menekülnek a könyvben.

2. A föld alatti alagút= egy elhagyatott pláza


A Tűzpróba könyv egy tetemes része egy föld alatti alagútrendszerben játszódik, amit "A Földalattinak" neveznek. Mikor a forgatáson jártam, akkor a készítők egyértelműen világossá tették, hogy a film nem fogja jelenetről-jelenetre követni a könyvet, de sok zárt, benti helyszínt fognak használni arra, hogy megteremtsék az alagutak atmoszféráját. Az egyik ilyen helyszín volt a Winrock Pláza, ami akkoriban még csak félig működött (vagyis egészen elhagyatott volt), mikor tavaly novemberben a forgatásra megérkezett a stáb.
A plázának az a fele, amit a forgatásra használtak, autókkal volt tele, amit a készítők elvonszoltattak onnan - kivéve abban a néhány jelenetben, amik parkolóban zajlottak - és telerakták rengeteg homokkal. Olyan poros és homokos lett minden, hogy a stábnak (és a sajtó tagjainak, nekem is) ajánlott volt maszkot viselni. Én nem vettem fel, így a 12 órás forgatási nap végére olyan lett a hangom, mint egy láncdohányosnak.

3. Dylan és Ki Hong még éjfélkor is teljes lángon égtek

Ha valaha is kételkedtetek volna benne, hogy Dylan (vagy épp Ki Hong) milyen elkötelezett színész, tudnotok kell, hogy délben érkeztem meg a forgatásra, és este 02:30-kor távoztam, amikor ők ketten még mindig teljes erővel futkorásztak a homokos garázsban, és meg sem álltak közben. Kaya, Thomas, Jacob, Dexter és Alexander is forgattak velük korábban azon a napon, de ők már este 10:00 óra körül távoztak, hogy teret adjanak Dylan és Ki Hong magánszámához.

4. Dylan egy született vezető... és egy igazi úriember


Szinte minden Tisztárs egyet értett abban, hogy Dylan rögtön magára ölti az irányító szerepét, mikor elérkezik a Tűzpróba kaszkadőr jeleneteinek a felvétele. Mivel a színészek nagy részének az első filmben nem kellett olyan sokat futkorászni, így nem rendelkeztek azzal az állóképességgel és edzettséggel, mint Dylan, aki könnyedén futott fel a nagy és magas homokdűnékre, és segített a társainak, amikor csak kellett. Emellett nagyon úgy tűnt, hogy aggódik értem, amiért a hajnali 02:00 órás interjúk közben fáztam, ami igazán jól esett.

*A beszámoló második része a napokban érkezik. :)

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése