2015. május 26., kedd

EW elemző cikke a Tűzpróba első előzetesről (1. rész)


Az Entertainment Weekly oldalán a Tűzpróba előzetes megjelenése alkalmából készült egy részletesebb elemzős poszt néhány az előzetesből kivett új jelenetfotóval megspékelve, amiben vannak érdekes dolgok, így gondoltam hozom nektek a fordítást. Mivel elég hosszú, így két része szedem. Most érkezzen az első fele. :)


"A Tűzpróba film éppen ott fog folytatódni, ahol az első abbamaradt, mikor felvették őket a helikopterre ezek a rejtélyes lázadók." - mondja Ball. - "A világ pengeélen táncol, és ezek a gyerekek fontosak ahhoz, hogy helyrehozzák a világot. És mivel ennyire fontosak, nagyon sokan maguk mellett akarják tartani őket."


Az előzetes csak keveset árul el abból, hogy mi jön eztán. Annyit láthatunk, ahogy az életben maradt fiatalok megszöknek a VESZETT épületéből, azoktól, akik felépítették számukra az útvesztőt, és akik berakták oda őket, mint valami kiképzési táborba. Mivel sikerült megszökniük onnan, így bebizonyították, hogy sokkal nagyobb dolgokra hivatottak. Ahogy Ava Paige, a VESZETT kancellárja is elmondja az előzetesben: "Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Útvesztő Próba sikeres volt. Itt az ideje, hogy elkezdjük a 2. fázist."


A napkitörések nem csak a világot pusztították el, átváltoztatva az egészet egy nagy pusztasággá, hanem a történtek hatására jutott hatalomra a VESZETT szervezet is. Az emberiség nagy részét pedig elsöpörte egy járvány, aminek azóta is várja mindenki a gyógymódját.


"Az első filmben úgy tudtuk, hogy a fiatalok immunisak a vírusra, de most kiderül, hogy mégis megfertőződtek." - mondja Ball. - "Ez az egész dolog végigvezet majd a történeten. A kérdés az, hogy ki immunis és ki nem az. A végén derül ki a rejtély."

Ezúttal Aiden Gillen is csatlakozott a stábhoz, akit legtöbben a Trónok Harca Kisujjaként ismerhetnek, és aki itt is egy újabb manipulatív karaktert fog életre kelteni. A karakternek csak egy kisebb szerepe van a könyvekben.


"Tulajdonképpen ő lesz a "gonosz" a filmben, egy Janson nevű karakter, akit a rajongók inkább Patkányemberként szoktak emlegetni." - mondja Ball. - "Kibővítettük a jeleneteit a filmben, és igazán remek őt látni a képernyőn."

Van egy jelenet, ahol Janson kihallgatja Thomast és a többieket arról, ami korábban történt velük az útvesztőben. De hogy is lehet kihallgatni valakit, aki amnéziában szenved?


Janson igazából azért van ott, hogy információkat hintsen el Thomas számára, és lássa, hogy reagál rá a fiú. "Nem akarod megtudni, miért történt mindez?.... Tudnom kell, hogy melyik oldalon is állsz?" Nehéz a kérdés Thomas számára, hisz eddig azt se tudta, hogy vannak különböző oldalak. Az útvesztőben mindenki egy csapat volt, de idekint sokkal nehezebb az élet.


A VESZETT létesítményén túl a fertőzöttek egy csoportja várakozik, akiket Buggyantaknak neveznek. Nem sokat láthatunk belőlük a teaserben, de majd a következő hónapokban valószínűleg felfedik őket is. (Az új karakterek, akiket Giancarlo Esposito, Lilly Taylor és Barry Pepper alakítanak, őket későbbre tartogatják.)

Forrás

*A cikk második része holnap érkezik. :)

2 megjegyzés:

  1. Fordított sorrendben olvastam a 2 részt, így ezt olvasom később, de ebben sem értem az egyik képet: azt, amikor a Patkányember egy csapat fiúnak ÉS lánynak magyaráz. Ez sem teljesen könyvhű, hiszen ott a lánycsapat létezéséről később, Aristól értesülnek és csak Perszeltföldön találkoznak, nem? Vagy tényleg ennyire felszínesen olvasok??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg sok lesz a változtatás, ez már teljesen nyilvánvaló, így talán felesleges is a hasonlítgatás. Én se emlékszek a pontos részletekre, de lehet, hogy úgy van, ahogy te mondod. :)

      Törlés