2014. október 31., péntek

Az Útvesztő torta

Így ebédidőben éppen aktuális. :)
Na ki fog nekem ilyen tortát sütni a 22. születésnapomra? :))) *.*


Forrás: [x]

Rajongói alkotások


Nem tudom hányan emlékeztek rá, de hónap elején indítottunk egy felhívást, amelyben megkértünk titeket, hogy ha van valamilyen Az Útvesztőhöz kapcsolódó alkotásotok, azt küldjétek el nekünk és mi közzétesszük az oldalon. Végső határidőt nem szabunk, de mivel a hónap alatt alig érkezett be néhány email, arra gondoltam, hogy amiket eddig kaptunk, azokat most megosztjuk veletek. :)

A legelső ilyen megkeresés Csicsmann Biankától érkezett, aki egy fanfictiont küldött el nekünk. A történet Newtról szól, de mielőtt mindenki egyből rávetné magát a lenti linkre, felhívnám a figyelmeteket arra, hogy a Bianka által írt történet erősen SPOILERES A 3. RÉSZRE VONATKOZÓAN! Így az elolvasását csak annak ajánlom, aki már így vagy úgy, de olvasta a The Death Cure-t, vagyis Az Útvesztő trilógia 3. részét.

SPOILER ALERT


SPOILER ALERT

Ezután Connie Taylor írt nekünk és küldött el számunkra 2 órarendet és egy Newtos fanartot. :)





És végül Kovács Fanni rajza érkezett be nem is olyan régen. :)



Köszönjük az eddig küldött műveket, továbbra is várjuk őket a mindenamidestiel@gmail.com címre!

2014. október 30., csütörtök

Esti humor


Szoktam néha ilyen vicces bejegyzéseket is közzétenni (ilyet vagy ilyet), azt vettem észre, hogy tetszeni szokott nektek:. :) Most ismét összegyűlt a gépemen egy halom ilyen gif, így itt volt az ideje, hogy bejegyzést készítsen belőle. Remélem tetszeni fog nektek. :)


Ki Hong és Dylan összetalálkoznak, miközben külön-külön adnak interjút. Bromance. :)


Ki Hong: Dylan, mi újság haver?
Dylan: Mizu? Minden oké?

Dylan: Minden oké?
Ki Hong: Minden oké.
Dylan: Akkor jó.

Ez még a film megjelenése előtt volt aktuális, de szerintem most is vicces. :D

Amikor valaki azzal kérkedik, hogy exkluzív vetítésen látta Az Útvesztőt és nem olvasta a könyvet.

Folytatás az ugrás után. :)

Siratók támadása 3D-s 'concept art' és gyönyörű rajzok a Siratókról illetve a késlegyekről


Avagy a Siratóknak szánt bejegyzés. :D
Komolyra fordítva a szót: felkerült youtube-ra egy 3D-s 'concept animation' videó a Siratók támadásáról. Nagyon érdekes, olyan, mintha Az Útvesztő meseváltozatát nézném. :) (hang nincs rajta, nem a ti hangszórótok romlott el)



Ezenkívül Ken Barthelmey - aki megtervezte a Siratókat - nemrégiben rengeteg rajzot közzétett a  drága Siratókról a személyes honlapján. Ezekből hoztam el nektek néhányat.
Katt a nagy méretért, megéri! ;)






És bár a késlegyek nem érték meg a filmet, de Ken róluk is papírra vetette az elképzelését. :)





Forrás: [x]

2014. október 29., szerda

Videó a színészekről a hotelben

Na ilyen nehezen sem találtam még ki bejegyzés címet. :D
A lényeg az, hogy Ki Hong nemrég megosztott egy videót instagramon, amin a Tűzpróba színészei köszönnek a rajongóknak és elmondják, hogy bennragadtak a liftben.
Külön megjegyezném, hogy a rövid videóban Rosa és Jacob is szerepel. :)


Micsoda életképek kérem szépen...!




Interjú Ki Honggal, Kayával, Dylannel és Willel


Mai napig nem értem, hogy a promóciós turnén készült interjúkat miért egy hónappal a film premierje után teszik közzé a nyilvános megosztókon. Na sebaj, örülök neki, hogy van mit nézni és fordítani. :)



A videón található két lány a Youtube csatornáján különböző könyveket szokott megtárgyalni. Amikor Az Útvesztőre esett a választásuk meghívták Ki Hongot, hogy hárman beszéljenek a könyvről. (Mondjuk a két lány néha alig engedi szóhoz jutni szegény színészt, de azért Ki Hong nagyon édes, mint mindig *.*)
  • Eleinte Ki Hong a könyvről és annak a történetéről beszél, majd Minho-ról. Elmondja, hogy Minho a Futárok Elöljárója vagyis az egyik vezető. Ő is az egyike az "első" Tisztársaknak. Bármit megtenne, hogy megvédje a családját, ami magába foglalja Thomaast, Alby-t, Newtot, Gally-t és mindenki mást. 
  • Az egyik lány elmondja, hogy olvasta a könyvet és Minho-nak van szerinte a legjobb karaktere. A másik lány egyből egyetért és elmondja, hogy azért szereti Minho-t, mert amikor mindenki elveszti az eszét, ő akkor is nyugodt marad. 
  • A könyv és a film közötti különbségekről annyit mond, hogy Az Útvesztő egy remek adaptáció. Vannak változtatások, mint mondjuk, hogy nincs benne Thomas és Teresa telepatikus beszélgetése. Ennek az egyik lány örül, a másik nem. 
  • Ki Hong ezután a diétájáról beszél és elmondja, hogy nagyon kemény volt. Elmeséli, hogy csak néha engedte meg magának a "nassolást", mire az egyik lány mondja, hogy majd a filmben meglátszik, hogy az egyik jelenetben fitt a másikban meg pufi arca lesz. :DD
  • Ezután a színész arról beszél, hogyan kapta meg Minho szerepét. Olvasta a könyvet és elment a meghallgatásra. Csak 2 héttel a forgatás előtt kapta meg a végső forgatókönyvet mert olyan titkos volt a dolog.
  • A rajongók visszajelzéséről azt mondja, hogy mindenki nagyon elégedett volt a színészek kiválasztásával. Szóba kerül Thomas Brodie-Sangster, akit az egyik lány nagyon szeret és elmondja, hogy szerite Chucknak is elmenne (?!). Ezután Ki Hong Blake-ről beszél és elmeséli a twitteres kiválasztását.
  • Ki Hong arról is mesél, hogy Minho kiről lett elnevezve. Elmondja az egész sztorit James unokahúgának a férjéről és, hogy szerinte Minho egy jövőbeli tudós, aki majd a rák ellenszerét fogja feltalálni.
  • Az utolsó kérdés igen érdekes: azt kezdik el boncolgatni hogy a WCKD vajon rossz vagy jó? Az egyik lány kitérő választ ad, Ki Hong azt mondja, hogy nézzék meg a filmet. :D A másik lány azt mondja, hogy szerinte rosszak.
  • A film végéről azt mondják, hogy nagyon szerették és tetszett nekik.

A másik három videó az ugrás után nézhető meg. :)

2014. október 28., kedd

Ma van Wes Ball születésnapja!

És most mindenki mondja utánam jó hangos: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT WES! 
Szeretünk és köszönjük szépen Az Útvesztő filmet. :)

December 16-án érkezik Az Útvesztő DVD és Blue-ray Amerikában


Úgy tűnik, hogy végre kaptunk egy csaknem biztos információt Az Útvesztő film amerikai DVD és Blue-ray megjelenésével kapcsolatban. Elvileg december 16-én jelenik meg a DVD és a Blue-ray odakint Amerikában, vagyis nekik már csak bő másfél hónapot kell várniuk rá.

Nem lehet még sok mindent tudni a DVD-ről részletekben, hogy milyen extrák lesznek rajta, de elvileg a Blue-ray változathoz majd 2 órányi extra és egy exkluzív képregény tartozik majd. Gondolom a DVD mellé is ez fog járni, de ezt még nem lehet így előre megmondani.

Ne feledjétek, hogy ez csak az amerikai megjelenésre vonatkozó információ, a magyar DVD és Blue-ray megjelenésről eddig semmit se lehet tudni. Amint lesz valami infó akkor azt hozzuk nektek. :) Reménykedjünk benne, hogy a magyar megjelenés se marad el majd sokkal az amerikai mögött és legkésőbb 2015 elején valamikor a boltokba kerül természetesen már magyar szinkronnal, így azok is megnézhetik e remek filmet, akik a feliratos vetítés miatt nem vállalták be a mozit korábban.

Ki tervezi majd megvenni a magyar DVD-t? :)


2014. október 27., hétfő

Elkezdődött a Tűzpróba forgatása!

El sem hiszem, hogy elérkezett ez a nap!
Az Útvesztő folytatásának a forgatása a mai napon hivatalosan elkezdődött. Twitteres információk szerint a forgatás január végéig tart. Ezek szerint a Tűzpróba forgatása sem lesz olyan hosszú, akárcsak az elődé, hiszen Az Útvesztőt mindössze 42 nap alatt forgatták le. A Tűzpróba forgatása alatt ráadásul ott lesz a karácsony és az újév is, amikor (gondolom?) nem forgatnak a színészek.

Bónusz: Figyeljétek csak az operatőr nevét... :) Csak nem egy magyar ember van kint a Tűzpróba forgatásán? Mázlista. :)


Forrás: [x]

Ismerd meg a film színészeit: Nathalie Emmanuel

Nathalie Emmanuel as Harriet


Nathalie 1989. március 2-án született Angliában.

2006-ban kezdte színészi pályafutását és már játszott filmekben és sorozatokban is. Magyarországon a Trónok harcából lehet ismerős, ahol Daenersy szolgálólányát, Missendei-t alakítja, ha jól emlékszem az ötödik évadtól.

Eddigi legismertebb szerepei:
  • Nala-t játszotta a brit Oroszlánykirály színházi előadásában.
  • A Misfits 3. évadának első részében is feltűnt egy mellékszerepben.
  • Megismertebb szerepe talán Missendei karaktere a Trónok harcából.
  • A Halálos iram cím film 7. részében is kapott egy szerepet.
Érdekesség róla: 
  • Van egy nővére, aki szintén színésznő.
  • Az édesanyja dominikai származású, innen örökölte egzotikus külsejét.

James Dashner: Tűzpróba kibeszélő (spoileres!)



Na végre nekem is megérkezett a könyv, bár gondolom a legtöbbeteknek már múlt hét csütörtökön vagy pénteken. Hát mit mondjak, nagyon szép, kicsit kisebb, mint Az Útvesztő, viszont az oldalszámot illetően sokkal hosszabb; 413 oldal. Alig bírom megállni, hogy ne szagolgassam minden percben. (nincs semmi bajom amúgy)
Egyenlőre még nincs időm olvasni (tudom, gyalázatos ez az iskola!), viszont arra gondoltam, hogy itt az ideje, hogy nyissak egy kibeszélő posztot, hogy azok, akik már elolvasták, nyugodtan leírhassák a véleményüket, gondolataikat, kételyeiket és találgatásaikat a könyvről.

Hajrá nyugodtan írjátok le a pozitív vagy akár a negatív véleményeteket is a könyvvel kapcsolatban!

Ez a bejegyzés jövőhét hétfőig a legfelső posztként fog megjelenni, viszont ez nem jelenti azt, hogy nem lesz egy hétig frissítés. Az új posztok ez a bejegyzés alatt lesznek olvashatók!

2014. október 26., vasárnap

Ismerd meg a film színészeit: Giancarlo Esposito


Giancarlo Esposito as Jorge



Giancarlo Esposito 1958. április 26-án született Koppenhágában.

1979-ben kezdte színészi pályafutását, azóta rengeteg filmben és sorozatban szerepelt. Sorozatos szerepei az emlékezetesebbek.

Eddigi legismertebb szerepei:
  • 1995-ben a Közönséges Bűnözők című filmben tűnt fel, mint Jack Baer
  • 1998-99 között főszerepet játszott a Gyilkos utcák című sorozatban.
  • 2009-11 között szerepelt a Totál szívás (Breaking Bad) című sorozatban.
  • 2011-14 között az egyik visszatérő szereplő, Sidney Glass (a Gonosz Királynő mágikus tükre) szerepét öltötte magára az Egyszer volt, hol nem volt... című sorozatban.
  • Emellett a Revolution című ugyancsak sikeres sorozatban is játszott 2012-14 között.

Érdekesség róla: 
  • Dániában, Koppenhágában született, a családja 6 éves korában költözött az USA-ba,
  • 1995-ben nősült meg, de később elváltak a feleségével.

Ismerd meg a film színészeit: Jacob Lofland

Jacob Lofland as Aris Jones


1996. július 30-án született Briggsville-ben, Arkansas államban.

Eddigi legismertebb szerepei:
  • 2012-ben a Mud című filmben Neckbone karaktere
  • 2014-ben A törvény embere című sorozatban 10 részen át Kendal Crowe karakterét formálta meg

2014. október 25., szombat

Ismerd meg a film színészeit: Rosa Salazar

Rosa Salazar as Brenda


Kanadában született.

Eddigi legismertebb szerepei:
  • 2011-ben az Amerikai Horror Story-ban négy részen át játszotta 'Maria' szerepét
  • 2015-ben A beavatott 2: A lázadó című filmben Lynn szerepébe fog feltűnni
Érdekesség róla: A lázadóban alakított karaktere miatt leborotválta a haját.

Ismerd meg a film színészeit: Aidan Gillen

Aidan Gillen as Janson (Rat-Man)


Aidan 1968. április 24-én született Dublinban.

Eddigi karrierje során rengeteg filmben, sorozatban és színházi szerepekben is láthatta a közönség. 

Eddigi legismertebb szerepei:
  • 1999-2000-ig A fiúk a klubból (UK) című sorozatban Stuart Jonest játszotta
  • 2003-ban a Londoni Csapás című filmben Lord Nelson Rathbone-t alakította
  • 2011-től napjainkig a Trónok Harca sorozatban kelti életre Petyr Baelish (Kisujj) karakterét

Érdekesség róla: 
  • 13 éves házasságban él Olivia O'Flanagan színésznővel és két gyermekük is van. A fiú neve Joe, a lányé pedig Berry. 
  • 2009-ben Irish Film & Television Academy díjat nyert a Drót című filmben nyújtott alakításáért

2014. október 24., péntek

Véleményem a Tűzpróba könyvről - Anna


Imádtam az első részt, máig az egyik legkedvencebb könyvem, amivel csak nagyon kevés veheti fel a versenyt. Annyira megszerettem James Dashner trilógiájának első részét, hogy húgommal el is indítottunk egy rajongói oldalt a készülő filmadaptáció várakozásai alatt. Szerintem ebből mindenki le tudja szűrni magának a lényeget, hogy mennyire kedvencem volt az első rész, mennyire tetszett a film, és mennyire vártam a trilógia második részét. Csaknem egy éve várok rá, így iszonyat magasak voltak elvárásaim, amit lássuk be nehezen lehetett volna megugrani. Nem azt mondom, hogy nem szerettem a második részt, mert az korántsem lenne igaz. Csak azt, hogy olyan nagy elvárásaim voltak, hogy azt lehetetlen lett volna teljesíteni. Lássuk be, hogy Az Útvesztő egy tökéletes könyv, és számítani lehetett rá, hogy a második részben a nagy többség csalódni fog.

Én nem csalódtam a könyvben, de megértem azokat, akik igen, hisz a Tűzpróba mindenképp más lett, mint Az Útvesztő. Más a hangulata, a helyszín, a történet vezetése és új karakterek lépnek a régiek helyébe és veszik el tőlük a szereplés lehetőségét. Miután a fiúk kijutottak az útvesztőből egyértelmű volt, hogy kell a koncepcióváltás. Nem lehetett volna még egyszer ugyanazt eljátszani, mert akkor meg az lett volna mindenkinek a baja, hogy megint ugyanazt kell elolvasni, mint az első részben. (Mint mondjuk Az Éhezők Viadalában, Ott is sokaknak nem tetszik, hogy mind az első és mind a második részben ismét az Arénába került Katniss és a többiek.)

Ez a koncepcióváltás elengedhetetlen volt, az írónak valami újat kellett mutatnia. Ennek lett egy nagy hátránya és egy nagy előnye. A hátránya, hogy valahogy kiveszett a történetből az első rész misztikussága és rejtélyessége. Persze itt is vannak titkok és rejtélyek, de a könyv hangulata valahogy nem ugyanaz, mint Az Útvesztőnél volt, ezt még én is elismerem. Ott mindent körüllengett a bizonytalanság egészen a végéig, és mindezt annyira jól át tudta adni Dashner. Tűzpróba az első résszel szemben már egy teljesen felvállalt poszt-apokaliptikus regény, a történet minden eleme ezt támasztja alá. Lepusztult a világ, egy vírus szedi áldozatait, amelynek az ellenszerét a kiválasztottaknak kell megszerezniük. Zombik mászkálnak az emberek között és megölnek mindenkit, aki az útjukba kerül, míg egy kétes és igen megkérdőjelezhető szándékok által vezérelt kutató csoport, a VESZETT próbálja kezébe venni az irányítást és megmenti az emberiséget. Az első könyvnél a végéig nem lehetett tudni, hogy milyen könyv ez míg itt már teljesen biztos, hogy egy poszt-apokaliptikus történetről beszélhetünk. Nekem pedig egyik nagy kedvencem a műfaj.

A történet szerkezeti felépítése is más, itt nem egy zárt helyen vannak a fiúk és onnan kell kijutniuk, hanem a forró sivatagon, Perzseltföldön át kell a VESZETT által kijelölt célhoz egy meghatározott idő alatt elérniük. Ez a második Próba, és a teljesítés során ismét több Változóval állják útjukat. A csapat útra kell, hogy eljussanak a célhoz, közben pedig új karakterek csatlakoznak hozzájuk. Néhány szó az új karakterekről. Jorge valahogy nem hagyott bennem mély nyomokat, olyan semleges maradt számomra. Arist kedveltem, habár sosem tudtam megbízni benne igazán. Tudtam én, hogy sántikál valamiben, és mennyire igazam lett a végére. Brenda-t pedig még nem tudom hova tenni. Én valami nagy harcos amazonra számítottam a külföldi vélemények nyomán, egy erős női karakterre... erre Brenda inkább volt aranyos, mint félelmetes. Annyira fura volt, hogy folyton ölelgette Thomast és mindig odabújt hozzá, hogy nem tudom mit gondoljak róla. Remélem ennek a túlzottan közvetlen viselkedésének lesz később valami magyarázata, mert ha nem, akkor nem értem, hogy mi szükség volt rá.

Nem szeretnék elfelejtkezni a régi kedvencekről sem. Thomas maradt amilyen volt, igazából kedvelem őt, de sosem volt a kedvencem. Nekem valamiért mindig is Minho volt a fiúk közül legszimpatikusabb, és ahogy magára öltötte a "kemény vezető" szerepet... olyan elszánt és tökéletes vezér volt, amilyet keveset lehet látni. Kétségtelenül jól állt neki ez a szerep. Newt most sem sokat szerepelt, amit nagyon sajnáltam, az első részben ő és Alby voltak a nagy kedvenceim. És aztán maradt Teresa... meg volt a magyarázata mindenre amit tett, és végül is érthető minden, valamiért akkor is megutáltam őt. Thomashoz hasonlóan én se tudok már rá ugyanúgy nézni, mint azelőtt, amit nagyon sajnálok, mert őt is nagyon bírtam az első részben.

Sajnálom, de nem bírom ki, hogy a végén ne ejtsek néhány szót a magyar fordításról. Egyrészt örülök,  hogy a régi "kulcsszavakat" megőrizték és nem máshogy fordították le, ami könnyen megeshetett volna a fordító váltás miatt. Ám a második rész fordításával ennek ellenére mégis volt egy nagy gondom. Engem kifejezetten idegesített az erőltetett tiniszleng, amivel a szereplők némelyike beszélt. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de az első részben nem volt ilyen sok tiniszleng és szerintem ide se kellett volna. Tinédzserek a szereplők, igen, de akkor se kellene úgy beszélniük hogy "lécci", "köcci" és hasonlóak, mert ettől inkább dedósnak tűnnek. Ugyan, melyik tinédzser használ ilyen szavakat? Senki. Az új könyvre jellemző "egyedi szavak" fordításával nekem nincs bajom, lehetett volna rosszabb is, én se tudtam volna ezeknél jobbat kitalálni. A Buggyant (ami ugyebár "Crank" angolul) elsőnek nagyon zavart, de a könyv végére megszoktam és aztán már fel se tűnt.

Bajban vagyok, mert az első rész az egyik legkedvesebb könyvem, és nagyon elfogult vagyok a könyvsorozattal, így még ha akarnék se tudnék objektív véleményt írni róla. Az első rész színvonalát nem éri el, arra a maximális 5* pontot adtam, amit itt sajnos nem tehetek meg. Nem rossz a könyv, én élveztem ezt a sötét és izgalmas kalandot, ami már minden kétséget kizáróan egy poszt-apokaliptikus történetet mesél el. De előre figyelmeztetni akarok mindenkit, a Tűzpróba teljesen más hangulatú és stílusú, mint Az Útvesztő volt. Nem olyan misztikus, viszont annál sötétebb és komorabb. Sokat vacilláltam a négy és az öt pont között, mégis megadom rá a gyenge öt pontot, de tudom, hogy csak azért mert elfogult vagyok. Ez van, lőjetek le érte. A kiadó 2015 tavaszra ígérte a trilógia befejező kötetét. Nagyon várom már.

Az értékelésem a másik blogomon is olvasható.

2014. október 23., csütörtök

Ötödik casting hír a Tűzpróba filmhez!


Kicsit féltem attól, hogy a filmekben kihagyják majd Harrietet és Sonja-t, de ezek szerint nem kellett volna aggódnom, csak kicsit későbbre halogatták a casting hír bejelentését. Végre megtalálták Harrietet, akit Nathalie Emmanuel kelt majd életre a következő két filmben. 

A színésznő nálunk a Trónok harcából lehet ismerős, ő alakítja Daenerys hűséges szolgálóját, Missendei-t.

A könyvben Harriet egy sötétbőrű fiatal lány, sötét szemekkel és majdnem kopasz fejjel. Nos, nyilván nem pontosan úgy fog kinézni a karakter, mint a könyvben, de szerintem nincs baj a választással. Nekem semmi bajom ezzel a színésznővel és biztos remek lesz a szerepben. :)

Így jelentette be maga Nathalie a hírt a twitteren:
"Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a következő Az Útvesztő film színészeihez."

James is köszöntette a színészgárda új tagját a tőle megszokott kedvességgel:

James: "Köszöntelek a családban. Alig várom, hogy találkozzunk. Hatalmas Trónok harca rajongó vagyok. Szerencsénk van veled."
Nathalie: "Köszönöm. Nagyon izgatott vagyok."

Ti mit gondoltok róla?

Forrás

2014. október 22., szerda

Véleményem a Tűzpróba könyvről - Cassie

A véleményem erősen SPOILERES, így aki nem olvasta a Tűzpróba könyvet az ne olvasson tovább!

A véleményem kifejtése előtt annyit már most leírok, hogy nem vagyok hajlandó használni a BUGGYANTAK szót a Cranks-ekre, tehát ne lepődjetek meg, hogy a továbbiakban (és a jövőben mindig) Cranks-eket fogok írni a Buggyantak helyett. Megértéseteket köszönöm. :)

Már több mint egy éve várom a Tűzpróba megjelenését, így ebből adódóan természetesen rengeteg elvárásom és elképzelésem volt a könyvvel kapcsolatban. Nem egyszer kaptam ajánlatot arra, hogy valaki elküldi nekem a saját maga által lefordított Tűzpróbát, de én ezeket mindig visszautasítottam. Azt mondtam, hogy ha már ennyit tudtam várni, akkor az az egy hónap, egy hét vagy pár nap már nem fog számítani. És akkor 20-án végre a kezembe vehettem a saját példányomat a könyvből és már aznap este el is kezdtem olvasni.

Kezdjük a történettel: A Tűzpróba pontosan ott veszi fel a fonalat, ahol Az Útvesztő abbahagyta; a tisztársak kijutottak az Útvesztőből és a lázadóknak hitt emberek egy biztonságosnak tűnő helyre szállították őket. Az epilógusból aztán megtudtuk, hogy a lázadók nem is lázadók voltak és az egész „megmentősdi” pedig a VESZETT egyik újabb játékának a része. A folytatás történetét a könyv hátoldalán található szöveg remekül összefoglalja, így azt nem írnám le még egyszer.
Arról viszont szívesen írok, hogy én mit gondoltam a történetről és annak az alakulásáról.
Már Az Útvesztőnél megszerettem James Dashner írói stílusát és ez a Tűzpróbánál sem okozott csalódást. Megkaptam a pörgős történetet, a néhány helyre beszúrt vicces megjegyzéseket és helyzetkomikumokat és természetesen ez a könyv is olvastatta magát, akárcsak az előde. Megmondom nektek őszintén: én összesen 6 óra alatt kiolvastam a könyvet. (hétfő este 2 órát olvastam, aztán kedden egy huzamban 4 órát - tudom, nem vagyok normális) Az író remekül ért ahhoz, hogy minden egyes fejezetet úgy hagyjon abba, hogy az olvasó ne tudjon mást tenni, mint továbblapozni. Imádom, hogy nincs benne sok tájleírás és felesleges jelenet. Csak a lényeget kapjuk meg, de azt töményen. Az események izgalmasan váltják egymást, amikor egy-két fejezetig nyugtuk van a fiúknak, biztosak lehetünk benne, hogy az hamar el fog illanni a következő oldalakon.
A könyvben nincsenek új nagy rejtélyek és megválaszolandó kérdések, maradnak azok, amik már Az Útvesztőben is megvoltak. A Tűzpróba egy igazi kalandregény, amiben a szereplőknek el kell jutniuk A pontból a B-be és eközben le kell küzdeniük néhány akadályt. 
A történetről ennyit, következzenek a karakterek, akik kapcsán úgyis fel fog még jönni pár történetszál említésképpen.

Az ugrás után továbbolvashatod a véleményem a könyvről. :)

2014. október 21., kedd

A film színészei Albuquerque-ben

Avagy a szokásos helyzetjelentés Dylan arcszőrzetét illetően. Heti jelentés: Dylan végre megtalálta a borotváját! Nem hiszem el.

Néhány rajongó ismét nagyon szerencsés volt, mert sikerült lencsevégre kapniuk a film színészeit Új-Mexikóban. (mondjuk a Thomasos és a Dylanes kép inkább tűnik egy csoportos letámadás utáni képnek, de ez csak az én véleményem)

Még egy hét a Tűzpróba forgatásának a kezdetéig!

Jut eszembe: holnap érkezik a véleményem a Tűzpróba könyvről! ;)

Dylan, Thomas, Rosa, Dexter, Kaya és Alex

Dylan és a rajongók

Thomas és a rajongók

Forrás: [x]

2014. október 20., hétfő

Beszélgetés Dylannel, Thomassal és Willel


Ez a beszélgetés is még valamikor a film előtti promóciós turné keretében került megrendezésre, de csak nemrég tették fel a közös megosztóra.
Avagy az interjú, amiben azt láthatjuk, hogyan unja magát halálra 28 percen keresztül Thomas Brodie-Sangster.







A fordítás az ugrás után olvasható. 

2014. október 19., vasárnap

Saturday Night Live paródia Az Útvesztő filmhez

Ez a cím nem teljesen pontos, ugyanis a paródia nem csak Az Útvesztőt figurázza ki hanem Az Éhezők Viadalát és a Beavatottat is. Szerintem már tudjátok rólam, hogy szeretem a viccet és ha valami tényleg vicces (mint mondjuk az eddigi paródiák, lásd itt és itt) akkor azt meg is írom, de szerintem ez a Saturday Night Live-os paródia elég nagy katyvasz lett és egyáltalán nem humoros. Persze ezt döntse el mindenki saját maga. :)


2014. október 18., szombat

Vicces interjú Dylannel és Ki Honggal

Ha láttatok már beteg interjúkat, akkor ezek azok. :D
Dylannel "egy WCKD-es munkatárs" készít interjút, amiben kifaggatja "Thomast" az Útvesztőben töltött tapasztalatairól. Hát ez az interjú nem százas, az biztos. :DD



Az interjú azzal kezdődik, hogy a férfi bemutatkozik, mint "a barát" /WCKD-es munkatárs/ és leteszteli Thomas reflexeit, majd pedig elmondja, hogy az interjú célja az, hogy optimalizálni tudják az Útvesztő élményt.
"A barát": Hogyan írná le a Dobozt? 
"Thomas": Szörnyű volt. Kellene egy új, mert a mostani elég rozsdás volt. Sötét volt és ijesztő, de ezek csak az én tapasztalataim. Nem akarom, hogy azt higgyétek, hogy panaszkodom.
"A barát": Szóval megérkeztél... és emlékeztél bármire is?
"Thomas": Nem.
"A barát": Semmire? Még a nevedre sem? 
"Thomas": Nem, mindent kitöröltetek. 
"A barát": 1-10-es skálán, ahol a 10 az, hogy semmire nem emlékszel mennyire pontoznád a saját élményed?
"Thomas": 10.
"A barát": Hogyan írnád le a Tisztást?
"Thomas": Gyönyörű hely, de tudod ott vannak azok a falak, meg a Siratók. 
"A barát": Mit javasolnál? Talán változtassuk meg a színét az Útvesztőnek?
"Thomas": Azt javasolnám, hogy egyáltalán ne csináljátok ezt.
"A barát": Akkor nem kell a színváltoztatás?
"Thomas": Nem kell a színváltoztatás.
"A barát": Hiányzik valami? Wifi, videó-játékok?
"Thomas": Tudnátok adni?
"A barát": Ha akartok. 
"Thomas": Hát az segítene. Meg, hogy folyamatosan jön az étel és az ital.
"A barát": Valamilyen különleges étel?
"Thomas": Sült krumpli. Fagyi, azt szeretnék. Eper. 
"A barát": Beszéljünk a Siratókról. Bármilyen ötlet arra vonatkozóan, hogyan tudnánk őket optimalizálni?
"Thomas": Optimalizálni? Nem kell, jók így ahogy vannak. Gyorsak és gyilkoló-gépek. Gyerekeket öltek meg. 
"A barát": Ha belépsz este az Útvesztőbe, mit tennél?
"Thomas": Besétálsz, futni kezdesz, mert üldöznek, azt hiszed, hogy meg fogsz halni. Kimerítő. 
"A barát": Van kedvenc részed az Útvesztőből?
"Thomas": Igen, amikor a falak bezáródnak, meg amikor változik. Óh és a pengék. Na azok majdnem megöltek, jó munkát végeztetek.
"A barát": Köszi, igazából a pengék az én ötletem volt. Tudjátok, hogy miért vagytok bezárva?
"Thomas": Nem, még mindig nem tudom.
"A barát": Mi lenne a te általad készített Futárok Kódexében?
"Thomas": Hé, ez az egész hely vicces. Miért vagyunk itt? Első lépés: ülj le és panaszkodj. Második lépés: Fogd meg a kajád, menj ki az Útvesztőbe és harcolj az életedért napi 12 órában. És ne találj ki soha.
Ezután a WCKD-es munkatárs "ajándékokat" ad Thomasnak, mert ő a kedvence. :D Majd egy kis "segítséget" ad neki az Útvesztő megfejtéséhez, bár nem lenne megengedett. :DD 
"A barát": Szóval belépsz az Útvesztőbe, egyenesen futsz, aztán jobbra fordult, ott lesz egy Sirató, megfordulsz.
"Thomas": Szerintem nem tudod, hogy miről beszélsz. Tudod te, hogy hányszor mentem már jobbra, balra, jobbra majd megint balra? Nem számít, mivel mindig változik. És nem csak egy Sirató van. 
"A barát": Én csak segíteni akarok.
"Thomas": Oké, szóval belépsz az Útvesztőbe, egyenesen futsz, aztán jobbra fordult, ott lesz egy Sirató, megfordulsz. És utána?
"A barát": Végig egyenesen futsz. 
"Thomas": Még akkor is, ha ott van egy fal?
"A barát": Igen.
"Thomas": Sokkal könnyebben hangzik, mint amikor ott vagyok. Köszönöm a segítséged.

A Ki Hongos videó az ugrás után tekinthető meg.

2014. október 17., péntek

Idézetek a tudósoktól, akikről a szereplők el lettek nevezve

Az Útvesztő film facebook oldala még régebben kezdte el ezeket megosztogatni (hetente egyet adtak ki, ha jól emlékszem) és direkt vártam vele, hogy az összeset közzétegyék és elhozhassam nektek egy posztba.
Ez a bejegyzés jó azoknak, akik csak a filmet látták, mivel plusz infót tudnak meg a kedvenceikről. Sajnos az utolsó két képen lévő idézetnek nem találtam meg a pontos magyar fordítását, ezért a Thomas Edison és a Charles Darwin mondások saját fordítással készültek. :)
Annyira durva, hogy ezek az idézetek és a tudósok is, akikről a fiúk el lettek nevezve, mennyire illenek az adott karakterhez...
Nektek melyik idézet tetszik a legjobban? Nekem a Newtonos és az Einsteines. :)

"Az emberek túl sok falat építenek és túl kevés hidat." /Isaac Newton/

"Legyetek hűek a kis dolgokban, mert azokban rejlik erőtök." /Teréz anya/

"Tanulj a tegnapból élj a mának és reménykedj a holnapban." /Albert Einstein/

"Van egy jobb megoldás. Találd meg." /Thomas Edison/

"Egy férfi barátsága megmutatja, hogy mennyit ér." /Charles Darwin/

2014. október 16., csütörtök

Hogyan kellett volna Az Útvesztőnek végződnie?

Már egyszer hoztam nektek egy paródiát, ami a filmből készült, most viszont egy "hogyan kellett volna végződnie a filmnek" videóval érkeztem.
Hát ez nagyon vicces. :D


Newt: Itt ragadtunk Thomas! Minden, amire gondolsz, azt már kipróbáltuk.

Thomas: Katapult?
Newt: Megvolt.
Thomas: Egy hatalmas csúzli?
Newt: Igen.
Thomas: Trambulin?
Newt: Azzal három embert elvesztettünk.
Thomas: Akkor legalább megpróbáltatok kimászni innen?
Newt: Persze, hogy megpróbáltuk. De az indák nem érnek el a tetejéig.
Thomas: Ahm... de igen. De még ha nem is érnének el odáig, akkor építhettetek volna egy létrát vagy valamit.
Newt: Oké, még ha fel is jutsz a tetejére, akkor mi van? Ott mit csinálsz?
Thomas: Hidakat építek és kimászok.
Newt: Nem hiszem el, hogy három év alatt nem próbáltuk ki ezt!
WCKD-es munkatárs: A fiúk kimásztak.
Ava Paige kancellár: A fenébe! Az az Útvesztő milliárdokba került! Mondtam, hogy kellett volna rá építenünk egy kupolát! Most már nem játszhatom el a halálomat sem!


VÉGE

Chuck: Honnan jött ez a sok homok?
Sirató: Csak egy magányos Sirató vagyok... ebben a hatalmas Útvesztőben... bárcsak megszúrhaték néhány gyereket... ! *sírás, még nagyobb sírás*

Wyck Godfrey nagyon lelkes a Tűzpróba miatt

Nem bírtam megállni, hogy ne készítsek erről egy bejegyzést, mert annyira vicces és aranyos, hogy a film producere majdnem minden nap megoszt twitteren valamilyen Tűzpróbához kapcsolódó anyagot. :D

#Tűzpróba #19napaforgatásig 

#Tűzpróba #Albuquerque #18napaforgatásig #wesball készen áll! És te? 

#Tűzpróba #17napaforgatásig Csak egy újabb nap a Tisztáson! 

Oops. Ezt is hozzá akartam csatolni. #Tűzpróba #17napaforgatásig 

#16napaforgatásig Dylan nem nagyon akar elutazni. Ne félj haver! 

#Tűzpróba #12napaforgatásig James Dashner és T.S. Nowling írjatok csak! 

2014. október 15., szerda

Thomas és Aml interjúk

Youtube-on szoktam olyat, hogy beírok random dolgokat (igen, sok szabadidőm van) és mikor legutóbb beírtam azt, hogy Thomas Brodie-Sangster and Aml Ameen kiadott egy csomó közös interjút. Gondolhatjátok mennyire megörültem. :)

A forgatáson lévő kígyókról, a túlélő táborról, Newt akcentusáról, Wesről és arról beszélnek, hogy milyen angolként egy amerikai filmben szerepelni. 


  • Azt kérdezik tőlük, hogy szerintük ki nyerne meg egy birkózó versenyt. Thomas Amlt mondja, Aml Dextert, de megjegyzi, hogy Dylan is meglepően erős.
  • Ezután arról beszélnek, hogy futniuk kellett-e a meghallgatáson. Aml elmondja, hogy neki a filmben sem kellett futnia, Thomas pedig azt feleli, hogy direkt furcsán futott Newt bicegése miatt, d aztán rájött, hogy a filmben meg sem említik és ezért a közönség lehet, hogy furcsállta, hogy miért fut úgy Newt. Aml megnyugtatja, hogy a rajongók mind tudják az okát, észre is vették a filmben és értékelik. :) Thomas hozzáteszi, hogy ennek az oka majd lehet a későbbiekben kiderül. 
  • Arra a kérdésre, hogy melyik jelenet volt a legnehezebb Aml azt válaszolja, hogy amikor a Siratók támadtak.
  • Tisztában voltak-e vele, hogy milyen népszerű a könyv? Aml azt feleli, hogy nem hallott róla a film előtt, a forgatókönyvet olvasta el és abba szeretett bele. 
Még három interjú a tovább után.

2014. október 14., kedd

Miért szeretjük Az Útvesztő színészeit?


Emlékeztek az összes interjús posztra? Amikben megosztottam veletek az összes létező interjút, ami a film színészeivel és készítőivel készült a promóciós turné alatt?
Nos, most a youtube-ra felkerült négy olyan videó, amelyek (nagyrészt) ezeknek a videóknak a "best of"-jai. 4x10 perc tömény humor Az Útvesztő színészeivel. :)))
Fordítás ha nagyon igényeltetik, akkor érkezni fog, de szerintem az összeset lehet érteni, ha valaki megnézte az interjús posztokat anno. :)






2014. október 13., hétfő

Dylan Albuquerque-ben!

Na kit talált meg néhány szerencsés rajongó az egyik Albuquerque-i bevásárlóközpontban? Csak nem az egyik kedvenc Tisztársunkat? Nagyon szerencsés ez a két lány, bár soha nem értettem azokat, akik szupermarketekben találkoznak egy színésszel. Erről mindig az jut eszembe, amit tumblrön szoktam olvasni: hogy tudnak néhányan híres emberekkel összefutni ilyen helyeken, amikor én még a barátnőimet sem szoktam megtalálni?! :D
Mindenesetre két képpel megörökítették a találkát a lányok. A cenzúrát én készítettem... tudom... photoshop mester vagyok.

(remélem a kezében lévő cuccok között egy borotva is lapul valahol...)



Forrás: [x]

HQ stillek - Teresa, Chuck és Gally

Úgy vettem észre, hogy a múltkori ilyen poszt tetszett nektek, így gondoltam megosztom veletek a Teresa, Chuck és Gally stilleket is. :) A forrás természetesen továbbra is Az Útvesztő facebook oldala.

Teresa:







Chuck és Gally az ugrás után. :)

2014. október 12., vasárnap

Interjúk a londoni turnéról

Még nem a londoni premierről hozok nektek interjúkat, hanem még a film amerikai megjelenése előtti londoni promóciós körútjukról a színészeknek. 
Gondolom már nagyon elegetek lehet ebből a sok interjúból, ha ez így van, nyugodtan sikítsatok és nem hozok többet. :)


Mennyire ismeri jól Dylan Kayát?
  • Kinek szurkolt Kaya a VB-n? - Dylan: Brazília.
  • Milyen két fesztiválra ment Kaya idén nyáron? - Dylan: Nem tudom ezeket. 
  • Melyik csatornán ment a Skins? - Dylan: Nem tudom.
  • Igaz vagy hamis: Kaya azt mondta egy interjúban, hogy sokat fingik? - Dylan. Igaz. 
Ezután Dylan arról beszél, hogy nagyon szereti Az Útvesztőt, hogy mikor olvasta el a könyvet és Thomas karakteréről.



  • Melyik államban született Dylan? - Kaya: Jersey. 
  • Melyik baseball csapatnak szurkol? - Kaya: Mets. 
  • Melyik magazinnak fotózták nemrégiben Dylant? - Kaya: Nem tudom. Kérdező: Teen Vogue.

Ezután Teresáról és a filmről beszélnek.


A többi interjú az ugrás után nézhető meg és olvasható el a fordítás. Az interjúk közül az utolsóban pedig egy fontos dolog is elhangzik a 2. filmmel kapcsolatban.

2014. október 11., szombat

Nézzétek meg a fiúk ruháit, amiket Az Útvesztőben viseltek!

Már nem is emlékszem hogyan akadtam rá ezekre a képekre, de örülök neki, hogy megtaláltam őket. Lessétek meg a fiúk ruháit, amelyeket Simonetta Mariano tervezett. 
Felismeritek, hogy melyik fiú viselte őket a filmben? :)






Még több kép az ugrás után.