2014. január 28., kedd

Az Útvesztő trilógia könyvei


James Dashner Az Útvesztő (The Maze Runner) trilógiája

1. Az Útvesztő (The Maze Runner)
 

Fülszöveg:
Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül.
EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK…
…megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is.
James Dashner trilógiájának első kötete egyszerre borzongató, izgalmas és elgondolkodtató. Az Útvesztőben megidézett világra akkor is kíváncsiak vagyunk, ha nem valljuk be. A tudatalatti és az emlékezet különböző szintjei mindannyiunk életét befolyásolják, és Dashner erre az ismerős érzésre építi Az Útvesztőt, és csalogat bennünket egy saját szabályai szerint működő másik világba, a Tisztásra, ahol a fantázia és a valóság egyszerre van jelen.
„Üdv a Tisztáson!”


Magyar kiadás adatok:
Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Megjelenés éve: 2012
Fordító: Tosics Dávid, Wiesenmayer Theodóra
Oldalszám: 362 oldal
Ár: 2900 Ft

2. Tűzpróba (The Scorch Trials)


Fülszöveg:
Már a sorozat nyitókötetében sem volt éppen leányálom a rejtélyes Próbák első szakasza a gyilkos Útvesztőben. A Tisztás túlélői most újabb titokzatos kalandnak, még kegyetlenebb kísérletnek néznek elébe: vár rájuk a Tűzpróba. Az Útvesztő ugyancsak szenzációs bestsellerré lett folytatásában Thomasra és társaira újabb vérfagyasztó megpróbáltatások várnak. A Föld felszínét hatalmas napkitörések jórészt felperzselték, az emberiséget megtizedelte egy halálos vírus. A fiatalok megtudják, hogy ők is megfertőződtek, ám ha kiállnak egy újabb Próbát, meggyógyulhatnak. Kalandos útjuk során nyoma vész a csapat egyetlen lány tagjának, Teresának, és a fiúk elhatározzák, hogy felkutatják, még ha ez az életükbe kerül is. Halvány fogalmuk sincs róla, micsoda elképesztő veszélyek várnak rájuk…



Magyar kiadás adatok:
Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Megjelenés éve: 2014
Fordító: Havadi Krisztina
Oldalszám: 413 oldal
Ár: 3490 Ft

3. Halálkúra (The Death Cure)

 

Fülszöveg:
KISZABADULTAK AZ ÚTVESZTŐBŐL. ÁTJUTOTTAK PERZSELTFÖLDÖN. KOCKÁRA TETTÉK EGYMÁSÉRT AZ ÉLETÜKET. ÁM A VÉGSŐ IGAZSÁGGAL SZEMBEN TEHETETLENEK.

A Tűzpróba után úgy tűnik, az őrült hajszának vége. De Thomas biztos benne, hogy nem bízhat a VESZETT-ben. Hiába állítják, hogy nincs több megtévesztés, hogy a Próbák nyomán már minden szükséges információt megszereztek, és most Thomas és társai visszakaphatják az emlékeiket, hogy végrehajthassák az igazi küldetésüket. A csapat tagjaitól várják ugyanis, hogy létrehozzák az emberiséget fenyegető halálos vírus ellenszerét. Csakhogy Thomas sokkal több mindenre emlékszik, mint a VESZETT vezetői hinnék. Hazugságokkal többé nem mennek semmire. Ám a dermesztő igazság jóval veszélyesebb, mint azt Thomas valaha gondolta volna. A csapat újabb gyilkos kalandra vállalkozik, hogy kifürkéssze a VESZETT legnagyobb titkát. Menekülésük során tomboló Buggyantakkal és profi fejvadászokkal kell megküzdeniük, majd egy titkos szervezet csap le rájuk. Milyen árat kell fizetniük azért, mert a saját kezükbe vették a sorsukat? Túlélheti-e vajon bárki a Halálkúrát?

Magyar kiadás adatok:
Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Megjelenés éve: 2015
Oldalszám: 400 oldal
Fordító: Havadi Krisztina
Ár: 3690 Ft

4. Halálparancs (The Kill Order)


Fülszöveg:

Mielőtt megalakult a VESZETT, mielőtt létrejött a Tisztás, mielőtt Thomas belépett az Útvesztőbe, napkitörések sora érte a Földet, és szörnyű betegséggel fertőzte meg az emberiséget. A bolygó lakóinak nagy része odaveszett. Aki megbetegedett, annak lassanként elborult az elméje, és előbb-utóbb tomboló véglénnyé vált. Mark és Trina a túlélők kis csoportjához tartozik. Mindennap az életben maradásért küzdenek, az élelmükért, a nyugalmukért. A természet lassan mintha már az újjáéledés jeleit mutatná a napkitörések után, amikor egy napon különös légi jármű - egy Berg - jelenik meg az erdő fölött. A Bergről a kitörés vírusával fertőzött lövedékekkel kezdik lőni a csoportot. Ismét menekülniük kell - de vajon ki az ellenség? Fertőzöttek és immúnisok egyaránt veszélyben vannak. Vajon az emberiség teljes kiirtása a cél? Ki akarja a pusztulásukat? Létezik kiút ebből a borzalomból?

Magyar kiadás adatok:
Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Megjelenés éve: 2015
Fordító: Havadi Krisztina
Oldalszám: 389 oldal
Ár: 3990 Ft

5. The Fever Code: "Lázkód" (Amerikai megjelenés: 2016 szeptember 27. Az Útvesztő trilógia második előzménykönyve lesz.)

Fülszöveg:
Once there was a world’s end.
The forests burned, the lakes and rivers dried up, and the oceans swelled.
Then came a plague, and fever spread across the globe. Families died, violence reigned, and man killed man.
Next came WICKED, who were looking for an answer. And then they found the perfect boy.
The boy’s name was Thomas, and Thomas built a maze.
Now there are secrets.
There are lies.
And there are loyalties history could never have foreseen. 
This is the story of that boy, Thomas, and how he built a maze that only he could tear down.
All will be revealed.
A prequel to the worldwide Maze Runner phenomenon, The Fever Code is the book that holds all the answers. How did WICKED find the Gladers? Who are Group B? And what side are Thomas and Teresa really on? Lies will be exposed. Secrets will be uncovered. Loyalties will be proven. Fans will never see the truth coming.

Fordítás:
Egyszer véget ért a világ.
Az erdők felégtek, a folyók és tavak kiszáradtak és az óceán eltűnt.
Aztán jött a járvány és láz söpört végig az egész bolygón. Családok haltak meg, erőszak uralkodott mindenhol és az emberek egymást gyilkolták le.
Aztán megalakult a VESZETT, akik válaszokat kerestek. És ők találták meg a tökéletes fiút.
A fiú neve Thomas volt, és ő építette meg az útvesztőt.
Titkok lettek, és hazugságok.
Olyan szövetségek alakultak, amit a történelem sem látott volna előre.
Ez a könyv a Thomas nevű fiú története, és azé, hogy építette meg az útvesztőt, amit aztán csak ő tud majd lerombolni.
Minden titok lelepleződik.
A világhírű Az Útvesztő könyvsorozat előzménykönyve, a The Fever Code olyan könyv, mely elárulja az összes választ. Hogy találta meg a VESZETT a Tisztársakat? Kik alkotják a B csapatot? Thomas és Teresa vajon melyik oldalon állnak valójában? Hazugságok lepleződnek le. Titkok derülnek ki. Az egymás iránti hűség pedig bebizonyosodik. A rajongók nem készültek fel az igazságra.

Magyar kiadás adatok:
Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Megjelenés éve: ???
Fordító: ???
Oldalszám: ????
Ár: ???

* Ez a bejegyzés eztán a megfelelő felső oldalsávra kattintva bármikor elérhető később is.:)

10 megjegyzés:

  1. A Halálkúrát Havadi Krisztina fordította

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, csak ezek szerint akkor elfelejtettem beírni ide. :)

      Törlés
  2. Akor a könyv 4 részes? Végül 4 film lesz. Már kijöt a 2 rész most a 3 ra kel várni ami csak 2016 ban jönki aztán csak várni akövet kezőt és a következöt. Énszerintem a film job mint maga a könyv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a film jobb?? a könyvben sokkal több és bonyolultabb a cselekmény, mint a filmben...a film gyakorlatilag nemcsak, hogy egy lebutított verzió, hanem még a tényeket is megmásítva kapjuk vissza...

      Törlés
    2. Igazad van, Zsuzska. A könyv nélkül kevésbé érthető, hogy mi miért történik a filmben. Jobb, ha először a könyvet olvassuk el, majd utána nézzük meg a filmet.

      Törlés
  3. Hol találhatok kritikát a Halálparancshoz / tudnád értékelni, mennyire érdemes elolvasnom, ha tetszett az első három kötet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt az oldalon találsz róla, mert írtam a könyvről a megjelenésekor. Ha rámész a könyv címkéjére, akkor biztos meglesz a bejegyzés és elolvashatod nekem hogy tetszett a könyv. Persze az én véleményem se szentírás, de talán ad egy támpontot számodra. :)

      Törlés
  4. Hali.
    Nem nagyon szeretek olvasni (sok időm nincs is) de ezek a könyvek nagyon jók és szeretem olvasni. A film.. Nem igazán tetszett de megnéztem mind a két részt most a Halálparadicsomot akarom megszeretni könyveb.

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok! Egy kérdésem lenne, valakit tudja, hogy az utolsó könyv magyar változata mikorra várható?

    VálaszTörlés